|
Et-Tavuk-Balık Lezzetli et, tavuk, balık, malzemeleri ve yapılışı.. |
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
03 Aralık 2020, 14:52 | #1 |
Çevrimdışı
|
Edirne tava ciğeri tarifi
Edirne tava ciğeri tarifi
Yapımı için malzemeler 500 gram dana ciğeri 1 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz Kızartmak için: Sıvı yağ Edirne tava ciğeri tarifi Nasıl yapılır? Ciğeri sinirlerini iyice temizleyerek yaprak şeklinde doğrayın. Ciğer dilimlerini bir süzgece alıp bol suyla yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın. Una tuzu ekleyip güzelce karıştırın. Ciğerleri una atıp her tarafını bulayın. Sıvı yağı derin bir tavada kızdırıp ciğerleri fazla ununu silkeleyerek yağa atın. Yapışmamaları için çatal yardımıyla ayırdığınız ciğerleri alt üst edip 1 dakika içinde yağdan alın. Kızarmış acı biber ve kuru cacıkla servis edin. Afiyet olsun… İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var. |
02 Mart 2022, 04:23 | #2 |
Çevrimdışı
|
Edirne Tava Ciğeri Nasıl Yapılır.
Edirne Tava Ciğeri Nasıl Yapılır. Edirne Tava Ciğeri Tarifi ve Kullanılan malzemeler. Edirne tava ciğeri yapımının püf noktaları nelerdir?
MasterChef Türkiye’nin dün gece yayınlanan ödül oyununda yarışmacılardan Edirne tava ciğeri yapmaları istendi. Edirne tava ciğeri yapımı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Peki, Edirne tava ciğeri nasıl yapılır. Edirne tava ciğeri tarifi ve kullanılan malzemeler. Edirne tava ciğeri yapımının püf noktaları nelerdir? İnce ince kesimi ile diğer ciğer tariflerinden farklı olan Edirne tava ciğeri lezzeti ile sakatat sevmeyenlerin bile gözdesi. İşte, Edirne tava ciğeri nasıl yapılır. Edirne tava ciğeri tarifi ve kullanılan malzemeler. Edirne tava ciğeri yapımının püf noktaları nelerdir? EDİRNE TAVA CİĞERİ MALZEMELERİ Yarım kilo dana ciğer 1 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz Bol sıvı yağ ( Kızartmak İçin ) EDİRNE TAVA CİĞERİ NASIL YAPILIR? Sinirleri temizlenmiş ciğerler yaprak şeklinde doğranır. Ciğerler ister dik şekilde ister ciğeri yanlamasına koyup üzerinden yaprak şeklinde parçalar kesilir. Kesilen yapraklar süzgeç içinde bol suda durulanıp tamamen süzülür. İyice süzülen ciğerlere bir fiske tuz atılıp harmanlanır. Bu arada yağın altı yakılır. Büyük ocak gözüne konulup altı kısılır yakmadan yağ iyice kızdırılır. Ciğerler bol un iyice atılıp tel tel unlanıp silkelenip bir tabağa alınır. Ciğerlerden 1 porsiyon alınıp iyice kızan yağa atılır. Ve servis çatalı ile hızlı hızlı birbirinden ayırıp alt üst edilir. 1 dk içinde hazır hemen servis tabağına alınır. EDİRNE TAVA CİĞERİ YAPIMININ PÜF NOKTASI Ciğerin sinirlerini çok iyi olabildiğince temizleyin. Yaprak keserken önünüze geldikçe kesip atın. Yaprak yaprak kestikten sonra çeşme altında yıkayıp iyice süzdürün. Bol unla her yerini unlayıp birbirine yapışmadan yaprak yaprak halde iyice ununu silkeleyin. Bol ve kızgın yağda azar azar ( porsiyon halinde ) kızartın. Yağa atar atmaz büyük servis çatal ile birbirine yapışmaması için karıştırın. Zaten pişme süresi çok kısa 1 dakika içinde hazır. |
Yer İmleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
Forum | Bilgilendirme | Künye |
Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece |
Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir. |
|