Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > Et-Tavuk-Balık

Et-Tavuk-Balık Lezzetli et, tavuk, balık, malzemeleri ve yapılışı..


Kuzu kapama tarifi

Lezzetli et, tavuk, balık, malzemeleri ve yapılışı..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kuzu kapama tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
314

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Haziran 2020, 13:09   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Kuzu kapama tarifi

Kuzu kapama tarifi

İçindekiler
2 kg,2 adet, kemikli kuzu kol
4 bardak pirinç
2 adet soğan
5 adet patlıcan
10 adet kıl biber
2 dal Biberiye
16 çorba kaşığı zeytinyağı
2,5 litre su
Tuz
Karabiber

2 kg kuzu kolu kasabınıza iri parçalar halinde doğratın. Benim kadar şanslıysanız Candan gibi bir dostunuz da getirebilir size mis gibi Trakya kuzusunu. Geniş bir tencereye 6-7 çorba kaşığı zeytinyağını koyup ısıtın. Isınmış yağda etleri mühürleyin. Mühürlemek yüksek sıcaklıkta et suyunu salmasın diye dışında bir katman oluşturmak demek. Tencereyi soğutmamak için bütün etleri bir anda tencereye doldurmayın. Etlerin her tarafları güzelce kahverengileşinceye kadar çevire çevire bir kaç dakika pişirin. Etler mühürlenince düdüklü tencereye alıp üzerine 2,5 litre su ve 1 silme çorba kaşığı tuz koyun. Etlere uygun basınç ayarında düdük kilitlendikten sonra 20-25 dakika pişirin. 2 adet soğanı da minik küpler halinde doğrayın. Etleri mühürlediğiniz tencerede 7-8 çorba kaşığı zeytinyağı ile kısık ateşte, çok karıştırmadan, Candan’ın deyimiyle soğanların başını döndürmeden şeffaflaşana kadar kavurun. Bu sırada 10 adet kıl biberi uzunlamasına ikiye kesip ince ince doğrayın. Kavrulmuş soğanları üzerine ekleyin. 5 adet patlıcanı alacalı soyup iri küpler halinde doğrayın. Biberler kavrulunca patlıcanları da ekleyin. Patlıcanlar da kavrulunca 4 bardak yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin ve pirinçler de şeffaflaşana kadar kavurun. Ağız tadınıza göre tuz, karabiber ekleyin. Pirinç ve sebzeleri geniş bir tepsiye alın. Üzerine düdüklüden çıkan etleri dizin. En son üzerine aynı bardakla 6 bardak et suyu ekleyin. 2 dal biberiyeyi de parçalar halinde tepsiye koyun ve üzerini daha geniş bir tepsiyle kapatın. Biz taş fırında pilav iyice yumuşayıp etler kemiğinden kolayca ayrılana kadar pişirdik. Zaten etler önceden piştiği için çok uzun sürmeyecektir. Ev fırınında yapacaksanız 220 derecede altlı üstlü çalışan fırında yine aynı ayara gelene kadar pişirin. En kallavi sofralarınızı şenlendirecek kuzu kapama hazır ve nazır.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:34.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia