Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > Et-Tavuk-Balık

Et-Tavuk-Balık Lezzetli et, tavuk, balık, malzemeleri ve yapılışı..


Damat Paçası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Lezzetli et, tavuk, balık, malzemeleri ve yapılışı..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Damat Paçası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
162

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2023, 19:52   #1
Çevrimdışı
sırçafanus
sırçafanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Damat Paçası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Damat Paçası Tarifi, Nasıl Yapılır?


Damat Paçası - Bursa
Bursa düğün geleneklerinde gelinin annesi tarafından yapılır. Özel gün yemeği olarak Bursa mutfağında yaygın olarak yapılmaktadır.


Tavuğu Haşlamak için Malzemeler
6 – 8 adet tavuk baget
1 adet havuç
1 adet soğan
8 – 10 tane karabiber
1 adet defne yaprağı
7 – 8 su bardağı su

Yufka için Malzemeler
3 adet yufka
½ su bardağı ayçiçek yağı
2 – 3 su bardağı tavuk suyu

Yoğurtlu Beşamel için Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
Tuz

Üzeri için Malzemeler
Tereyağı
Pul biber




Tavuğu haşlamak için;
Tencerenizin içerisine tavuk bagetlerinizi alın.
İçerisine iri doğranmış havuç ve soğanı alın.
Tane karabiber, defne yaprağı ve su ilave edip, haşlayın.


Yufka için;
Yufkalarınızı 3 parmak genişliğinde parçalara ayırın.
Hazırladığınız yufkaları üst üste olacak şekilde cam fırın kabınıza aralarına ayçiçek yağı sürerek yerleştirin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika yufkalar kızarana kadar pişirin.
Beşamel için;
Küçük bir tencereye tereyağı ekleyin ve eritin.
Un ekleyip kokusuna çıkana kadar 2 – 3 tur çevirin.
Ayrı bir kaseye su, yoğurt, yumurta, ezilip ince doğranmış sarımsağı alın ve tel çırpıcıyla karıştırın.
Tencerenin içerisine alın ve beşamel kıvamına gelene kadar karıştırıp kenara alın.
Birleştirmek için;
Haşladığınız tavukları didikleyin, tuz ve karabiberle lezzetlendirip, kenara ayırın.
Kızaran yufkalarınızı fırından alın üzerine 3 – 4 kepçe tavuk suyu gezdirerek ıslatın. Didiklediğiniz tavukları ıslattığınız yufkaların üzerine yayın.
Hazırladığınız yoğurtlu beşameli tavukların üzerine yayıp fırına alın ve 7 – 8 dakika suyunu biraz çekene, beşameli biraz renk alana kadar pişirin.
Tereyağı ve pul biberi küçük bir tavada kızdırın.
Fırından çıkan damat paçanızın üzerine gezdirerek servis edin.











Alıntı






Deneyim dediğimiz şey, yitirdiğimiz masumiyetimizdir.

William Blake
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:10.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia