Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > Et-Tavuk-Balık

Et-Tavuk-Balık Lezzetli et, tavuk, balık, malzemeleri ve yapılışı..


Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Lezzetli et, tavuk, balık, malzemeleri ve yapılışı..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
114

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2023, 19:46   #1
Çevrimdışı
sırçafanus
sırçafanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
yemek Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır?




Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

1 adet kabak (küp doğranmış)
1a det havuç (küp doğranmış)
1 adet soğan (küp doğranmış)
3 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı domates salçası
200 ml. su (salçayı sulandırmak için)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
2 çay kaşığı tuz

Beşamel Sos için:

3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
1 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir sos tenceresi veya tavada beşamel sosunu hazırlayalım. Tereyağ ve unu, kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından yavaşça sütü ekleyin ve bu esnada çırpmaya devam edin.
Kaynama noktasına geldiğinde altını kısın ve ara ara karıştırarak pişirin.
Koyulaşmaya başladığında tuz, rendelenmiş muskat cevizi ve karabiberi ilave edin ve ocağın altını kapatın.
Ayrı bir tavada tavuklu harcı hazırlayalım. Isıtılmış tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyup eritin.
Soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince tavukları ekleyin ve 4 dakika soğanlar ile beraber kavurun.
Havuç, bezelye, kabak ve sarımsakları da birer dakika arayla tavaya ekleyin ve karıştırın.
Son olarak su ile açtığınız salçayı, tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra 5 dakika daha ateşte karıştırdığınız harcı kenara alın.
1 adet yufkayı büyük üçgen olacak şekilde dörde bölün ve ona uygun olacak bir kasenin içerisine kenarlardan da eşit miktarda yufka sarkacak şekilde orta kısmını oturtun.
Yufkanın içerisine tavuklu harcı yerleştirin ve kenarlardan sarkan yufkaları içeriye doğru katlayıp bohçayı kapatın ve ters çevirin.
Ters çevirdiğiniz bohçayı uygun bir borcam veya fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine birer kepçe beşamel sos ve kaşar peyniri koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar peyniri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin ve servis edin.



















Alıntı


 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:32.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia