Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > Et-Tavuk-Balık

Et-Tavuk-Balık Lezzetli et, tavuk, balık, malzemeleri ve yapılışı..


Keşkekli Kuzu Tandır

Lezzetli et, tavuk, balık, malzemeleri ve yapılışı..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Keşkekli Kuzu Tandır
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
142

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By SAUCE

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ağustos 2022, 20:39   #1
Çevrimdışı
SAUCE

Yap gitsin! İnsan en çok hatalarından ders çıkartır.
SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Keşkekli Kuzu Tandır

Keşkekli Kuzu Tandır

eşkekli Kuzu Tandır Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet kuzu ön kol (2 kg)
  • 150 g havuç (İri doğranmış)
  • 150 g patates (İri doğranmış)
  • 200 g kırmızı biber (İri doğranmış)
  • 75 g tereyağı (Küçük doğranmış)
  • 5 g taze biberiye
  • 1-2 adet defne yaprağı
  • 35 ml zeytinyağı
  • 2-3 adet tane karabiber
  • 30 g kaya tuzu
Keşkek için
  • 150 g dövme buğday (1 gün suda bekletilmiş)
  • 50 g nohut (1 gün suda bekletilmiş)
  • 500 ml et suyu
  • 30 g tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tatlı toz biber


Keşkekli Kuzu Tandır Nasıl Yapılır?


  • Eti döküm bir tavaya alarak mühürleyin. Fırın tepsisine önce folyo daha sonra yağlı kağıt serin ve et ile sebzeleri yerleştirin.
  • Üzerine kaya tuzu, taze biberiye, defne yaprağı, tane karabiber, zeytinyağı ve tereyağı ekleyerek folyo ile sarın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 3 saat pişirin.
  • Nohut ile buğdayın suyunu süzün ve bir tencereye aldıktan sonra et suyu ve baharatları ilave ederek yaklaşık 1 saat süreyle kısık ateşte pişirin. Pişirirken aralıklarla bir tahta kaşık ile karıştırın.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve kırmızı toz biberi ekledikten sonra keşkeğin üzerine dökün.
  • Pişirdiğiniz kuzu tandır ve keşkeki sunum tabağına alarak sıcak servis edin. Arzu ederseniz közlenmiş domates ve biber ile süsleyebilirsiniz.


lezzet




sırçafanus bunu beğendi.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:50.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia