Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Genel ve Güncel > Eğitim Haberleri

Eğitim Haberleri Eğitim ile ilgili haber paylaşımlarının yapılacağı kategori


Yenilenen KPSS'de Sorular Yine Çalıntı İddiası. Sorular Birebir Aynı Çıktı

Eğitim ile ilgili haber paylaşımlarının yapılacağı kategori



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Yenilenen KPSS'de Sorular Yine Çalıntı İddiası. Sorular Birebir Aynı Çıktı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
232

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2022, 20:57   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Yenilenen KPSS'de Sorular Yine Çalıntı İddiası. Sorular Birebir Aynı Çıktı

Yenilenen KPSS'de Sorular Yine Çalıntı İddiası. Sorular Birebir Aynı Çıktı

KPSS Lisans Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumunda bazı soruların daha önceden deneme sınavlarında sorulduğu ortaya çıktı.

31 Temmuz’da düzenlenen ancak iptal edildiği için dün yeniden yapılan 2022-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları tamamlanmıştı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan KPSS oturumlarının tamamlanmasının ardından bazı soruların daha önceden deneme sınavlarında sorulduğu ortaya çıktı.

Soruların Yönerge ve Yargı Yayınevleri'nin sorularıyla aynı olması dikkat çekti.

İŞTE KPSS'DE SORULAN O SORULAR:













Konuyla ilgili CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, bugün yaptığı açıklamada tekrarlanan sınavda sorulan sorulardan bazılarının, yayınevlerince hazırlanan sorulara benzediğini söyledi. ÖSYM'nin dün yayınladığı soru kitapçığını inceleyen Kaya, şu ifadeleri kullandı:

“KPSS sınavları yapıldı. 31 Temmuz’da yapılan sınavda usulsüzlük olduğu ve soruların çalındığı tespit edildiği için hem sınav iptal edildi hem ÖSYM Başkanı görevden alındı, yerine bir başkan atandı. İlginçtir, Devlet Denetleme Kurumu’nda, savcılıkta, 1 milyon 600 bin kişinin umudunu çalanlarla ilgili şu ana kadar herhangi bir somut bilgi ve belge açığa çıkmış değil. Yeni bir sınav yapıldı.

"2. SORU, 31. SORU, 32. SORU, 52. SORU, 57. SORU VE 60. SORULARA AÇIKLIK GETİRİLMESİNİ İSTİYORUM"

Sınav yapılmadan önce ÖSYM Başkanlığı önünde bir basın açıklaması yaparak yetkilileri uyarmıştım; 48 günde hazırladığınız sorular gençlerin kaderiyle oynayacak boyutta olmasın diye, sorular bir başkalarına benzemesin diye. Çok ağır sorular sorulduğunu biliyorum. Bu bir yana, şu soruları kamuoyuyla paylaşıyorum. Bu sorulara ÖSYM’nin ve ilgili kurulların yanıt vermesi lazım. 2. soru, 31. soru, 32. soru, 52. soru, 57. soru, 60. soru herhangi bir yayınevinin sorularıyla aynı mıdır, değil midir? Bu sorulara açıklık getirilmesini istiyorum. Bu, benim ve sınav girenlerin tespit ettikleri.

Tespit edemediklerimizin de olduğunu biliyorum. Buradan sınava girenlere de bir çağrı yapıyorum; daha önce karşılaştığınız sorularla ÖSYM’nin soruları arasında aynılık varsa lütfen bize ulaştırın. Devlet Denetleme Kurulu raporunuz ne oldu? Ankara Cumhuriyet Savcılığı, suç duyurusunda bulunmuştuk, soruşturmanın neticesi nedir? ÖSYM Başkanı, sen göreve geldikten sonra bu soruları kimler ve nasıl hazırladı? Kamuoyu bunları bilmek istiyor. Bir kez daha gençlerimizin umudu çalınmasın istiyoruz. Bu konuda yetkilileri sorumlu davranmaya ve göreve davet ediyoruz.”


 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:25.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia