Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Genel ve Güncel > Dünyadan Haberler

Dünyadan Haberler Dünyadan en güncel, son dakika haberlerinin yer aldığı bölüm.


Kabus Gibi Bir Sene! İşte 2020'de Yaşanan Felaketler ve Çarpıcı Olaylar

Dünyadan en güncel, son dakika haberlerinin yer aldığı bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kabus Gibi Bir Sene! İşte 2020'de Yaşanan Felaketler ve Çarpıcı Olaylar
Konudaki Cevap Sayısı
3
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
403

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree4Beğeniler
  • 1 Post By Sürmenaj
  • 1 Post By Sürmenaj
  • 1 Post By Dea Dia
  • 1 Post By Zeytin

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ocak 2021, 15:59   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Kabus Gibi Bir Sene! İşte 2020'de Yaşanan Felaketler ve Çarpıcı Olaylar

Kabus Gibi Bir Sene! İşte 2020'de Yaşanan Felaketler ve Çarpıcı Olaylar


Acısıyla tatlısıyla ama çoğunlukla kötü olaylarla 2020 yılını geride bıraktık. Yangınlar, seller, depremler, pandemi... 2020'de Türkiye'de ve dünyada neler yaşandı hep birlikte bakalım.

Avustralya'da yangın


Avustralya'da meydana gelen yangında 11 milyon hektarlık alan alevlere teslim oldu, 1.12 milyar hayvan ise yaşamını yitirdi.

Çekirge istilası


Orta Doğu ve Doğu Afrika’da son 70 yılın en büyük çekirge istilası meydana geldi. Afrika’da başlayan çekirge istilası, büyük bir hızla yayıldı ve çiftçilerin hayatlarını zorlaştırdı. Çiftçiler, çekirgeler yüzünden ürün yetiştirememe tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Taal Yanardağı faaliyete geçti


Filipinler’de Taal Yanardağı faaliyete geçti. Yanardağın harekete geçmesi nedeniyle bölgede 82 bin kişi tahliye edildi.

Pakistan’da son 20 yılın en şiddetli kar yağışı


Pakistan’da son 20 yılın en şiddetli kar yağışı yaşandı, 57 kişi yaşamını yitirdi.

ABD İranlı komutan Kasım Süleymani'yi öldürdü


ABD, İran’ın Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi insansız hava aracıyla Irak’ta öldürdü. ABD ve İran arasındaki gerginlik “3. Dünya Savaşı” yorumlarını beraberinde getirdi. Ayrıca Süleymani’nin İran’daki cenaze töreninde 50 kişi yaşamını yitirdi.

İran yolcu uçağını düşürdü


İran, Ukrayna Havayolları'nın Boeing 737 tipi yolcu uçağını Tahran'daki İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndaki kalkışından kısa bir süre sonra vurdu. Uçakta, 176 kişi bulunuyordu. Yetkililer kazadan kurtulan olmadığını bildirdi.

Endonezya’da sel faciası


Endonezya’daki sel faciasında 66 kişi yaşamını yitirdi. Binlerce insan evsiz kaldı.

Elazığ depremi


Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Depremde 41 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Van'da çığ faciası


Van’ın Bahçesaray karayoluna düşen çığda 42 kişi yaşamını yitirdi. İlk çığın ardından olay yerine giden kurtarma ekibinin üzerine ikinci çığ düştü. İlk olayda 7, ikinci olayda 35 kişi hayatını kaybetti.

Pegasus yolcu uçağı pistten çıktı


İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı, 5 Şubat 2020'de Sabiha Gökçen Havalimanı'na sert iniş yaptıktan sonra pistten çıktı. Kazada üç kişi hayatını kaybederken, 180 kişi de yaralandı.

Suriye'de iç savaş


Suriye’de Mart 2011'den bu yana devam eden iç savaşta, yüz binlerce insan yaşamını yitirdi, 5,5 milyondan fazla sivil hayatta kalabilmek için başka ülkelere sığındı.

Koronavirüs salgını


1 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan'da ortaya çıkan koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına aldı. 11 Nisan'da Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsü küresel salgın yani 'pandemi' ilan etti. Günde binlerce can kaybına neden olan virüse karşı başlatılan aşı çalışmalarında başarılı sonuçlar elde edildi. Aşı pek çok ülkede uygulamaya konulurken İngiltere, koronavirüsün mutasyona uğradığını açıkladı. Mutasyona uğrayan virüs başka ülkelerde de görülmeye başladı. Bu gelişmeler üzerine uygulanan aşının mutasyon geçiren koronavirüse karşı etkisi tartışma konusu oldu.

Kobe Bryant hayatını kaybetti



Los Angeles Lakers'ın basketbol efsanesi Kobe Bryant ve kızı 13 yaşındaki Gianna Bryant California'da helikopter kazasında hayatını kaybetti.


Dea Dia bunu beğendi.
 
Alt 01 Ocak 2021, 16:05   #2
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Kabus Gibi Bir Sene! İşte 2020'de Yaşanan Felaketler ve Çarpıcı Olaylar

İdlib'de 36 şehit



27 Şubat 2020'de Rusya destekli Suriye Silahlı Kuvvetleri, Suriye İç Savaşı kapsamında İdlib'de 400 askerin bulunduğu TSK'ya ait piyade taburuna hava saldırısı yaptı. Saldırı sonucunda 36 Türk askeri şehit oldu.

Yunanistan sınırında mülteci dramı


27 Şubat 2020'de gerçekleşen İdlib saldırısı sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile değişen politika kapsamında hudut kapılarının mültecilere açıldığı duyuruldu. Açıklamanın hemen ardından başta Suriyeli, Iraklı ve Afgan mülteci ve göçmenler Avrupa'ya gitmek için Edirne üzerinden Yunanistan ve Bulgaristan'a doğru yola çıktı. Mültecilerin sınırlardan geçişine izin vermeyen Yunanistan göçmenleri gaz bombalarıyla müdahale etti. Yaşanan insanlık dramında son olarak 3 milyon 587 bin 266 olarak kayıtlara geçen Suriyeli mültecilerin 100 bin 577'sinin Türkiye'yi terk ettiği açıklandı.

Çernobil Nükleer Santrali'nin radyasyon seviyesi 16 kat arttı


Ukrayna'da bulunan ve milyonlarca canlının hayatını olumsuz etkileyen Çernobil Nükleer Santrali'nin çevresindeki radyasyon seviyesi orman yangını nedeniyle 16 kat arttı.

Pakistan Uluslararası Havayollarına ait yolcu uçağı düştü

22 Mayıs 2020'de Pakistan Uluslararası Havayollarına (PIA) ait Lahor-Karaçi seferini yapan bir yolcu uçağı, Karaçi Havalimanı yakınlarında bir yerleşim bölgesine düştü. Kazanın ardından uçakta bulunan yolcu ve mürettebattan kurtulan olmadığı bildirilirken, kaza sebebiyle 6 binanın tamamen yıkıldığı 25 binanın zarar gördüğü aktarıldı. Uçakta bulunan 99 yolcu ve 8 kişilik mürettebattan kimse sağ kurtulamadı.

ABD'de polis vahşeti: George Floyd için ülke ayağa kalktı


ABD'nin Minneapolis kentinde elleri kelepçelenerek yüz üstü yere yatırılan siyahi Amerikalı George Floyd 'Nefes alamıyorum' demesine rağmen polisin sert müdahalesi sebebiyle hayatını kaybetti. Bu olay ABD çapında protesto edildi.

1 Haziran itibarıyla, ABD'deki 200'den fazla şehirde protestolar yapıldı ve Floyd için adalet arayanlar ve aşırı polis vahşetine karşı çıkanlar uluslararası olarak desteklendi. En az 12 büyük şehir, yağma ve vandalizmi önlemek için 30 Mayıs Cumartesi akşamı sokağa çıkma yasağı ilan edildi, ve 31 Mayıs itibarıyla 15 eyaletteki valiler (Minnesota dahil) ve Washington, DC Ulusal Muhafızlarını çağırdı. 5.000'den fazla birlik katıldı. Protestoların başlangıcından 31 Mayıs gecesine kadar en az 4.400 kişi tutuklandı.

Bursa'da sel


20 Haziran 2020'de Bursa'nın Kestel ilçesinde aşırı yağış, sele sebep oldu. Dudaklı ve Kayacık köyünde akşam saatlerinde etkili olan sel, onlarca aracı, traktörü sürükledi, çok sayıda ev ile binlerce döküm ekili alan da sular altında kaldı. Sel sularına kapılan 5 vatandaşın, arama kurtarma çalışmaları sonucu cansız bedenlerine ulaşıldı.

Bingöl Karlıova'da deprem


14 Haziran tarihinde Bingöl Karlıova’da 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Enkaz altında kalan 1 güvenlik korucusu hayatını kaybetti ve 21 kişi yaralandı.

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama


3 Temmuz 2020'de Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan 54 yıllık havai fişek fabrikasında, şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzüne doğru çıkan havai fişekler ardı ardına patladı.

300 dönüm arazi üzerine kurulan ve merkeze 3-4 kilometre uzakta olan fabrikadaki patlama sesi, kentin her bölgesinden duyulurken şiddeti sebebiyle de deprem hissi verdi. Türkiye'nin en büyük havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 7 işçi yaşamını yitirirken onlarca işçi yaralı olarak kurtuldu.

Heybeliada'da yangın


12 Temmuz 2020 İstanbul Heybeliada'da, Aşıklar Yolu Mevkisi'ndeki ormanlık alanda 2 farklı noktada yangın çıktı. Yükselen dumanların birçok yerden görüldüğü yangın için çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Beyrut Limanı'nda patlama


4 Ağustos günü, Beyrut Limanı'nda 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin patlaması sonucunda 182 kişi yaşamını yitirdi, 6 bini aşkın kişi yaralandı. Patlama sonrası Lübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed, Lübnan halkından özür dileyerek hükümetteki görevinden istifa etti.

Giresun'da sel


Giresun'un Dereli, Doğankent ve Yağlıdere ilçelerinde 22 Ağustos günü sel felkaeti meydana geldi. Yaşanan selin ardından ve 1'i asker 4 kişi yaşamını yitirdi.

Ankara’da kum fırtınası


12 Eylül 2020'de Ankara’da meydana gelen kum fırtınası herkesi şaşırttı. Eşi benzeri görülmemiş olayda, şiddetli rüzgar sebebiyle havada uçuşan cisimlerin çarpmasıyla 6 kişi yaralandı.

Azerbaycan-Ermenistan savaşı


27 Eylül'de Azerbaycan, Ermenistan tarafından işgal edilen Dağlık Karabağ topraklarını kurtarmak için harekete geçti.

Karşılıklı çatışmaya giren ülkelerden Ermenistan milli seferberlik ilan ederken, Azerbaycan da sıkıyönetim ve topyekün seferberlik ilan etti.

10 Ekim'de Uluslararası Kızılhaç Komitesi desteği ve Rusya arabuluculuğunda hem Ermenistan hem de Azerbaycan tarafından kabul edilen insanî ateşkes resmen yürürlüğe girse de Ermenistan sivil yerleşim yerlerine saldırılarını durdurmadı.

Amazon ormanlarında 100 bin yangın!


Ekim ayında yapılan açıklamayla 2020 yılında yaklaşık 100 bin yangın çıkan Amazon ormanlarında yangınların sayısı son 12 yılın zirvesine çıktı. "Dünyanın akciğerleri" olarak adlandırılan Amazon ormanları yeryüzünün oksijenlerinin yüzde 20’sini sağlarken dünyadaki bitki ve hayvan türlerinin yüzde 10’unun yaşadığı ormanlarda 2020 yılında doğal hayat her geçen gün daha çok zarar gördü.

Hatay'da büyük yangın


Hatay'ın Belen-İskenderun ilçelerinde çıkan orman yangını Türkiye'yi yasa boğdu. Çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle ormandan yerleşim yerlerine sıçradı. Yerleşim yerlerinin zarar gördüğü yangının bir terör örgütü mensuplarının çıkardığı iddia edildi.

İzmir depremi


30 Ekim 2020 günü Türkiye saati ile 14.51'de, merkez üssü Yunanistan'ın Sisam Adası açıklarında Türkiye'nin İzmir ilinin Seferihisar ilçesine 23 km mesafede bulunan, yerin 16,5 km altında 6,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaklaşık 16 saniye süren deprem Türkiye ve Yunanistan'da toplam 119 kişinin ölümüne ve 1053 kişinin ise yaralanmasına sebep oldu.

16 milyona yakın vizon öldürüldü


Dünyanın en büyük vizon kürkü üreticisi Danimarka’da hükümet, koronavirüsün vizonlardan insanlara bulaştığı gerekçesiyle ülkedeki tüm vizonların itlaf edilmesine karar verdi. 4 Kasım'dan bu yana 16 milyona yakın hayvan öldürüldü. Hayvan cesetlerinin yüzeye çıkmasıyla daha da arttı.

Buzullar tüm hızıyla erimeye devam ediyor!


Yüzde 98’i buzlarla kaplı Antarktika Kıtası'nda buzulların erimeye devam ettiği 2020’de a68a adı verilen dev buzulun her geçen gün eridiği açıklandı. Antarktika’dan koptuğu 2017 yılında yüzeyi 6 bin kilometrekare olan A68a’nın eriyerek 4 bin 800 kilometrekarteye kadar düştüğü belirtildi. Bununla birlikte dev buzdağının denizde sürüklenerek Güney Amerika'nın en güney ucu açıklarındaki İngiltere'ye bağlı Güney Georgia Adası'yla çarpışma rotasında girdiğini belirtti.
Dea Dia bunu beğendi.
 
Alt 01 Ocak 2021, 16:46   #3
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Kabus Gibi Bir Sene! İşte 2020'de Yaşanan Felaketler ve Çarpıcı Olaylar

Korkunç bir yıl geçirdik. İnşallah yeni yıl güzel gelir.
Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 01 Ocak 2021, 20:33   #4
Çevrimdışı
Zeytin

#Hayırlısıbegülüm#

Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Kabus Gibi Bir Sene! İşte 2020'de Yaşanan Felaketler ve Çarpıcı Olaylar

Cok kotu olaylar yasandi. Umarim tekrari olmaz.
Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:14.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia