Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Genel ve Güncel > Dünyadan Haberler

Dünyadan Haberler Dünyadan en güncel, son dakika haberlerinin yer aldığı bölüm.


Korkunç ayı saldırısında 1 kişi öldü 5 kişi yaralandı!

Dünyadan en güncel, son dakika haberlerinin yer aldığı bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Korkunç ayı saldırısında 1 kişi öldü 5 kişi yaralandı!
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
59

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2024, 09:48   #1
Çevrimiçi
Aykut
Lebbeyk Allahümme lebbeyk...
Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
renk Korkunç ayı saldırısında 1 kişi öldü 5 kişi yaralandı!

Korkunç ayı saldırısında 1 kişi öldü 5 kişi yaralandı!

Katil ayı için sürek avı bakın nasıl başlatıldı?
Slovakya'da üç gün içinde ikinci ayı saldırısında beş kişi yaralandı. Kuzeydeki Liptovský Mikuláš kasabasında “ayı avı” devam ederken olağanüstü hal ilan edildi.Yetkililer, Slovakya'da üç gün içinde meydana gelen ikinci ayı saldırısında beş kişinin yaralandığını ifade ederek, kuzeydeki bir kasabanın olağanüstü hal ilan etmesini ve ilgililerin ayıların korunan türler listesindeki statüsünün yeniden sınıflandırılmasını önerdi.


Slovakya yerel yetkilileri, Pazar günü Tatra dağları yakınlarındaki Liptovský Mikuláš'ta meydana gelen olaydan sonra 49 yaşındaki bir kadının omzundaki yaralanma nedeniyle, 72 yaşındaki bir adamın da kafasındaki kesik nedeniyle hastanede tedavi altına alındığını söyledi.


Yetkililer, 10 yaşındaki bir kız çocuğu ve diğer iki yetişkinin çizik ve morluklar yaşadığını, çocuklarını arabaya bindiren bir çiftin ise "zarar görmeden kurtuldukları için şanslı" olduklarını belirtti. Öte yandan vatandaşlardan yerleşim yerlerini terk etmemeleri istendi. Yetkililer Pazartesi günü ayının hâlâ serbest olduğunu ve altı silahlı devriyenin onu aradığını duyurdu.



“Risk altındaki bölgede avcılar devriye gezecek, polis devriyeleri güçlendirildi ve ülkemizin dört bir yanından boz ayı acil durum ekipleri şehrimize ve çevremize yönlendirildi. Termal hayal ürünü bir drone da konuşlandırılıyor. Dağların arasında bir kasabayız ama yine de bir kasabayız. Bir ayının ortadaki beş kişiye güpegündüz saldırmasına izin veremeyiz.”



Sosyal medyada yayınlanan cep telefonu görüntüleri, ayının bir yol boyunca ve bir yaya geçidinin üzerinden geçerken, dehşete düşmüş yayalar dağılırken, daha sonra yeşil bir alan boyunca zıpladığını ve oradan kaçmak için aceleyle çitlere tırmanan bir adama hamle yaptığını gösteriyor.



Olay, yerel medyada Tatiana olarak tanımlanan 31 yaşındaki Belaruslu bir kadının, aynı kasaba yakınlarındaki Aşağı Tatra sıradağlarında bir boz ayıdan kaçmaya çalışırken ölmesinden bir gün sonra meydana geldi. Slovakya dağ kurtarma birimi, ayının saldırdığı sırada kadının, Aşağı Tatras'taki Demänovská vadisinin batı yakasındaki sık ormanlık bir alanda 29 yaşındaki bir erkek arkadaşıyla birlikte yürüdüğünü söyledi.


İkili ayrıldı ve zıt yönlere doğru koşmaya başladı. Köpekler ve dronlardan oluşan kurtarma ekipleri, dik bir vadinin tepesinde "korkmuş ama yaralanmamış" bir adamın ihbarı üzerine arama çalışması başlattı. Kadının cesedi vadinin dibinde bulundu.


Slovak yetkililer Pazartesi günü yaptıkları açıklamada, ilk soruşturmanın kadının - daha önceki basında çıkan haberlerin öne sürdüğü gibi - ayı tarafından parçalandıktan sonra değil, düşmesi sonucu öldüğünü gösterdiğini söyledi.



Slovakya, son yıllarda çok sayıda ayı saldırısına tanık oldu. Bunlar arasında, bir asırdan uzun bir sürenin ardından 2021'de gerçekleşen ilk ölümcül saldırı da yer alıyor. Banskô vadisinin merkezinde kalçası, boynu ve eli parçalanmış ve ayı saldırısı izleri taşıyan 57 yaşında bir adam bulundu.



Geçtiğimiz Kasım ayında, bir Alman çevre savunucusu, Polonya'daki Bieszczady dağlarında hayvanın inine girdikten sonra Polonya'da bir ayı tarafından ağır bir şekilde yaralandı, ancak uçakla hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatta kaldı.


Slovakya'nın popülist, milliyetçi koalisyon hükümeti üyeleri, tahminen 1.275 yerli nüfusa sahip ayıların artık avlanıp itlaf edilebileceğini öne sürerek, hayvanların Slovakya'nın nesli tükenmekte olan türler listesindeki statüsünün gevşetilmesi çağrısında bulundu.



Pazar günü, Çevre Bakanı Yardımcısı Filip Kuffa, ayıların belirli koşullar altında kentsel alanların dışında vurulmasına izin veren bir yasa taslağının ana hatlarını çizdi. Romanya ile birlikte Slovakya bakanlığı da türlerin AB düzeyinde yeniden sınıflandırılmasını önermeyi amaçlıyor.


Kaynak;ittifak Gazetesi.



Hayallerim yok benim...

"Hayırlısı olsun " dediğim gün,

hepsinden vazgeçtim!!!



İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 22 Mart 2024, 23:18   #2
Çevrimiçi
HaDeS
HaDeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Korkunç ayı saldırısında 1 kişi öldü 5 kişi yaralandı!

Slovakya'da bir garip ulke arkadas. Ayılar sokaklarda geziyor.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:46.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia