Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Diyet ve Spor

Diyet ve Spor Diyet ve sağlıklı beslenmeyle ilgili tüm paylaşımların bulunduğu bölüm.


Mükemmel Bir Detoks Diyeti Nasıl Olur ?

Diyet ve sağlıklı beslenmeyle ilgili tüm paylaşımların bulunduğu bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Mükemmel Bir Detoks Diyeti Nasıl Olur ?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
294

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mayıs 2020, 00:59   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Mükemmel Bir Detoks Diyeti Nasıl Olur ?

Mükemmel Bir Detoks Diyeti Nasıl Olur ?

Mükemmel Bir Detoks Diyeti Nasıl Olur ?
Detoks diyeti tartışmalı bir konudur. Bunların etkinliğini destekleyecek çok az kanıt vardır, ya da hiçbir bilimsel kanıt yoktur, ancak bazı sağlık uzmanları bu diyetlerin çok büyük faydalar sağladığını belirtmektedirler. Moda olan birçok şok detoks diyetleri, birkaç gün aç kalarak veya yalnızca tek çeşit gıda tüketerek uygulandığında olağanüstü sonuçlar vaat etmektedirler. Homeopatik ilaç doktoru ve onaylı beslenme uzmanı Patricia Fitzgerald, kısa sürede detoks vaat eden diyetlere karşı uyarmaktadır. Detoksifikasyonun, sağlıklı yaşam için süregelen bir fedakârlık ve kararlılık gerektiren devamlı bir süreç olduğunu belirtmektedir.

Detoksun Amacı Nedir?
Detoks ile ilgili bir kitabın yazarı Dr. Alejandro Junger, vücudun ter, idrar ve dışkı yoluyla atıkları ortadan kaldırarak sürekli bir detoksifikasyon sürecinde olduğunu belirtir. Ancak, yine Dr. Junger, vücudun modern ortamda büyük miktarda toksine maruz kalmasının, kendi detoksifikasyon yeteneğinin normalin altında çalışmasına neden olabileceğini de ekler. Çok fazla yemek veya düşük kaliteli gıdalar tüketmek detoksifikasyon için az enerji alınmasına sebep olur ve vücudun sindirim sistemi üzerinde gereksiz bir yük oluşturur. Yoğunlaştırılmış bir detoksifikasyon süresi, sistemlerin daha verimli çalışmasına yardımcı olabilir.

Güvenli Şekilde Detoks Nasıl Yapılır?
Detoksifikasyon süreci her kişi için farklıdır. Beslenme ve sağlık durumuna bağlı olarak, bazı insanlar diğerlerinden daha uzun bir detoksifikasyon sürecine gerek duyabilirler veya bu süreç gereksinimlere göre değiştirilebilir. New York’ta bir sağlık merkezi yöneticisi olan Dr. Frank Lipman, güvenli ve başarılı bir detoksun, vücuttaki atık maddeleri mümkün olduğunca temizlerken, aynı zamanda sisteme sağlık açısından gerekli besinleri sağlayan detoks olduğunu belirtir. Bu da, detoks diyetinin sağlıksız kimyasalları ortadan kaldırmasının yanı sıra, sindirimi güç gıdaları da elimine ettiği anlamına gelmektedir.

Detoks Diyeti Planı
Junger ’in temizlik programı, yaygın olan birçok gıdanın tüketilmesine izin verilmeyen sıkı bir bitki bazlı eliminasyon diyetini takip eder. Junger ‘in programı her türlü işlenmiş gıdayı ve süt, peynir ve dondurma gibi süt ürünlerini, kırmızı et, buğday, soya, mısır, yumurta gibi gıdaları elimine eder. Kahve, alkol, soda, işlenmiş şeker tüketilmez. Sindirim sisteminin dinlenmesi ve doğal detoksifikasyonu için gerekli enerji tasarrufu sağlamak için, günde iki defa, tatlı formda sıvılar, çorba ve ev yapımı meyve suyu gibi sıvı gıdaların tüketilmesini önerir. Atıştırmak için fındık ve taze meyveye izin verilir, fakat sadece öğünler arasında gerçekten açlık hissedildiğinde tüketilir. Junger ayrıca, uyku zamanından dolayı akşam yemeği ile ertesi gün kahvaltı öğünü arasında 12 saat zaman olmasının vücudun tam bir detoksu döngüsünü tamamlaması açısından önemini vurgulamaktadır.

Diğer Uygulamalar
Belirli bir takım uygulamalar, detoksifikasyon diyetinin sonuçlarını artırabilir. Wisconsin Üniversitesi İntegratif Tıp Aile Hekimliği Bölümü, günlük egzersiz yapılmasını, toksin eliminasyonunu teşvik eden saunaların kullanımını, masaj, Meditasyon veya nefes egzersizleri yapılmasını tavsiye etmektedir. Ayrıca bostan otu ve karahindiba kökü gibi bazı bitkilerin kullanılmasını önerir. Her zaman, bu tür doğal çareleri uygulamadan önce diğer ilaçlar ile etkileşimi önlemek için, doktorunuza danışın.

Değerlendirmeler
Özellikle başlangıcında, bir detoks diyeti sırasında bazı kötü etkileri yaşamak olağandışı değildir. Wisconsin Üniversitesine göre, bu durum, toksinlerin hücrelerden serbest bırakıldıktan sonra tekrar kan dolaşımına girmelerinin bir sonucudur. Etkileri baş ağrısı, baş dönmesi, sersemlik, sindirim sorunları veya ruh hali değişiklikleri olabilir. Eğer etkiler ciddi ise diyetin durdurulabilmesine ya da ara verilebilmesine rağmen, mümkünse detoksu diyetine devam edilmesi önerilir. Önemli bir rahatsızlığının tedavisinde ev detoks diyetini deneme teşebbüsünde bulunmayın. Bazı bitkisel tedavilerin yan etkileri olabilir veya bazı ilaçlar ile etkileşime girebilirler. Junger, hamilelerin, emziren annelerin, Tip 1 diyabet hastalarının veya takip gerektiren bir hastalığın ileri aşamasında olanların detoks diyetini uygulamalarını önermez. Her zaman, herhangi bir diyet veya egzersiz planını uygulamaya başlamadan önce doktorunuza danışın.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:40.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia