|
Çorbalar Lezzetli çorba tarifleri, malzemeleri ve yapılışı.. |
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
31 Mayıs 2023, 19:09 | #1 |
Çevrimiçi
|
Kelecoş Tarifi
Kelecoş Tarifi
Doğu Anadolu mutfağıyla özdeşleşen kelecoş yemeği, Iğdır, Van, Elazığ ve Sivas yörelerinde sık sık tüketilir. Nohut, fasulye, yeşil mercimek ve buğday ile hazırlanan kelecoş yemeğinin yapımında, kuzu eti de kullanılır. Özellikle kış aylarında tercih edilen kelecoş, pul biberli yağ ile birlikte servis edilir. Hazırlanma Süresi : 15 dakika Pişirme Süresi : 25 dakika Kaç Kişilik: 6 Kişilik Malzemeler 1.5 çay bardağı nohut 1.5 çay bardağı şeker fasulye 1 çay bardağı yeşil mercimek 1.5 çay bardağı dövme buğday Yarım kg yoğurt 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı un 250 gr kuşbaşı kuzu eti 1 soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı Tuz Karabiber 4 su bardağı su Üzeri için 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı Nasıl Yapılır Fasulye, nohut ve mercimeği ayrı kaplarda bir gece suda bekletin. Nohut, fasulye ve buğdayı bir miktar su ile aynı tencereye alıp haşlayın. Ayrı bir tencerede tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın. Yağ ısındıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kısık ateşte kavurun. Soğan yumuşayınca kuşbaşı etleri ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Etler pişmeye yakın baklagilleri ekleyip 4-5 dakika orta ateşte pişirin. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Yoğurt, yumurta sarısı ve unu geniş bir kapta iyice karıştırın. Üzerine 1 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyip, hızlı bir şekilde karıştırın ve azar azar tencereye ekleyin. Kesilmemesi için hızlı bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Küçük bir sos tenceresinde tereyağı, ayçiçeği yağı ve kırmızı pul biberi yarım dakika ısıtın. Çorbayı servis kaselerine aktarın. Üzerine tereyağlı ve biberli sostan gezdirip sıcak servis yapın. Püf Noktası Yemeğin suyunu istediğiniz kıvama göre ayarlayabilirsiniz. İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var. |
31 Mayıs 2023, 19:25 | #3 |
Çevrimiçi
|
Cevap: Kelecoş Tarifi
İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var. |
31 Mayıs 2023, 20:31 | #5 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kelecoş Tarifi
Yiyince kel buluyormuşum. İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var. |
31 Mayıs 2023, 20:39 | #8 |
Çevrimiçi
|
Cevap: Kelecoş Tarifi
Vanlılar size dava açacak sonunda
İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var. |
31 Mayıs 2023, 20:52 | #9 |
Çevrimiçi
|
Cevap: Kelecoş Tarifi
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
|
31 Mayıs 2023, 22:06 | #10 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kelecoş Tarifi
Keltoş babana koş deyince aklıma birisi geldi. İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var. |
Yer İmleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Forum | Bilgilendirme | Künye |
Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece |
Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir. |
|