Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > Çorbalar

Çorbalar Lezzetli çorba tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..


İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

Lezzetli çorba tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
365

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Haziran 2020, 20:13   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

İşkembe çorbası nasıl yapılır, Çorba, ana yemeklerin en güzel başlangıcıdır. Hatta çorbalar başlı başına ana yemek bile olabilirler. Meraklısı için sakatat çorbaları en güzel çorba çeşitleri içinde sayılır. Herkes sevmez ama seveni çok sever işkembe çorbasını. Sarımsaklı, sirkeli, acılı bir işkembe çorbası için kilometrelerce yol arşınlayanlar olduğu düşünüldüğünde işkembe çorbasının yapılışını öğrenmek ve evde yapabilmek de büyük bir konfor olsa gerek. Meraklısı için işkembe nasıl yapılır, işkembe çorbası yapılışı hangi incelikleri içerir bu yazıda topladık. İşkembe çorbasının tarifini bir de bizden alın



İşkembe Çorbası Tarifi
Terbiyeli işkembe çorbası yapımı biraz özen ve titizlik ister. Zira işkembenin iyice temizlenmesi ve yıkanması gerekir. İşte huzurlarınızda işkembe çorbası yapımı...



Malzemeler:

1 kg dana işkembe
3 litre su
4 diş sarımsak
½ çay bardağı sirke
Tuz
3 çorba kaşığı un
½ çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:

Dana işkembesini bol su ile birkaç kez yıkayın ve temizleyin. ( İsterseniz temizlenmiş ve doğranmış işkembe de tercih edebilirsiniz.)

İsterseniz koyun işkembesi de pişirebilirsiniz ama koyun işkembesi daha ağır kokulu olabilir.

Düdüklü tencerede 40-50 dakika su ile haşlanan işkembeyi kesme şeker büyüklüğünde doğrayın ve tekrar haşlandığı suya alarak bu kez tencerenin ağzı açık olarak pişirmeye devam edin.



Küçük bir tavada un ve sıvı yağı kokusu çıkana kadar kavurun ve yavaş yavaş çırparak kaynayan çorbaya ilave edin.

Bu aşamada tuz, 1 diş ezilmiş sarımsak ve 1 çorba kaşığı sirkeyi de çorbaya ilave ederek pişirmeye devam edin.



Birkaç taşım kaynayan çorba servise hazırdır. Kalan sarımsakları da ezerek sirkenin içine alın, servis esnasında isteğe göre kaselere ilave edebilirsiniz.

Bir küçük tavada biraz sıvı yağ ile pul biberi kızdırın ve servis ederken isteğe göre çorbanın üzerinde gezdirin.







Afiyet olsun.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 16 Mart 2023, 10:26   #2
Çevrimdışı
sırçafanus
sırçafanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?



İşkembe çorbası, genellikle sığır işkembesinden (midesinin bir bölümü) yapılan bir çorba.

Türkiye'de yapılan işkembe çorbası Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Makedonya gibi Balkan ülkelerinde yapılan cinsine çok benzer. Nitekim Bulgaristan ve Makedonya'da Türkçeden geçmiş işkembe çorba (шкембе чорба) adıyla anılır. Yunanistan'daki adı skembés (σκεμπές)’dir. Türkiye ve Balkanlar’daki komşuları birbirlerine çok benzeyen bir işkembe çorbası kültürüne sahiptir. Bu ülkelerin hepsinde işkembe çorbası'na milli bir çorba gözüyle bakılır. Çorba, sarımsak ve sirke (veya limon) ilave olunarak içilir. İşkembe için Seyahatname eserinde Evliya Çelebi, 17. yüzyılda 300 işkembe dükkanının İstanbul’da varlığından bahsetmiştir.
Dünyanın birçok mutfaklarında işkembe çorbası yapılır. Bu çorbalara konan malzemeler ülkelerine göre büyük farklılıklar gösterir. Örneğin Meksika'da yapılan menudo çorbasına soğan, kekik ve pul biber konur. Hindistan'da yapılan çakna çorbası keçi işkembesinden yapılır.

Vietnam'da yapılan işkembeli phở çorbasına fesleğen ve fasulye filizleri konarak servis yapılır.

Beslenme değeri

İşkembe çorbasının hazmı kolaydır, sindirim sistemini rahatlatan çalıştıran özelliği idrar söktürücü vasfıyla insan için şifalı bir besin konumundadır. Ayrıca çok miktarda alkollü içki tüketildikten sonra işkembe çorbasının baş ağrısına iyi geldiği inancı yaygındır.

 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:32.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia