Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > Çorbalar


Borsch (Borş) Çorbası Nasıl İçilir?


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2020, 19:21   #1
 
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Borsch (Borş) Çorbası Nasıl İçilir?

Borsch (Borş) Çorbası Nasıl İçilir?

Rus geleneksel yemeği dendiğinde akla ilk gelen borş çorbasıdır. Soğuk coğrafyaya uygun olan bu çorbanın malzemeleri tamamen kış sebzeleri ve etten oluşur. Borş çorbası, Slav ülkelerine özgü bir çorbadır. Rus ve Polonya mutfaklarında önemli yer tutar. Sıcak ya da soğuk içilebilen borş çorbası, sulu veya kıvamlı çeşitlerde yapılabilir. Yapımı zahmetli olan bu çorbayı tercihen gündüz yapın ve ardından evinizi havalandırın.

Borsch (Borş) Çorbası Nasıl Yapılır? Borsch (Borş) Çorbası Nasıl İçilir?


3 lt et suyu(12 bardak)
500 gr haşlanmış sığır eti
100 gr tereyağı veya margarin
2 adet pancar
1 küçük kereviz
1 küçük havuç
¼ küçük bir lahana
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası veya (3 orta boy) domates
4-5 sap maydanoz
1 adet defne yaprağı
1 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı seker
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tuz

Pancarı kibrit biçiminde doğrayın. Kıyılmış sarımsak, şeker ve sirke koyarak biraz bekletin. (renk vermesi için)
Soğanları 2 mm kalınlığında yarım ay şeklinde, kereviz ve havucu da kibrit biçiminde ve kibrit boyunda doğrayın.
Lahanayı kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayıp ardından iri parçalara bölün.
Büyük bir tencerede soğanla yağı hafifçe kavurun. Sonra havuç, kereviz ve pancarı koyup 2-3 dakika daha kavurun.
Un ve salçayı veya rendelenmiş domatesi koyduktan sonra da 1-2 dakika karıştırın.
3 litre et suyu, haşlanmış ve doğranmış eti, demet halinde bağlanmış maydanoz, defne yaprağı, kırmızı biber, doğranmış lahana ve tuz ekleyip 30 dakika pişirin.
Defne yaprağını, maydanoz demetini içinden çıkartın.
Et ve sebzeler piştiğinde çorbanız hazır demektir. Piştiğinde bordo bir renk alır.
Servis yaparken çorbanın üzerine bir kaşık yoğurt ve ekşi krema ekleyin.




To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Tomris isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Yer İmleri

Etiketler
borsch, borş, Çorbası, nasıl, İçilir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:43.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım ve kodlama: Dea Dia & Regex