Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > Çorbalar

Çorbalar Lezzetli çorba tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..


Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

Lezzetli çorba tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
243

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Aralık 2022, 21:18   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
yemek Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

Müjgan Yurtseven'den nefis şehriyeli tavuk çorbası tarifi...



Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmaya yardımcı, bol baharatlı ve limonlu şifa çorbasını tek başına yemek olarak tüketebilirsiniz.

Servis: 4-6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy kuru soğan, yemeklik doğranmış
  • 1 orta boy havuç, tavla zarı formunda doğranmış
  • 1 küçük kapya biber, tavla zarı formunda doğranmış
  • 3 sivri biber, ince doğranmış
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı garam masala
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 adet çeri domates, yemeklik doğranmış
  • 3 adet tavuk baget, kemikli
  • 1 limon kabuğu, rendelenmiş
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 lt sıcak su
  • 2 limon suyu
  • 10 -12 sap maydanoz





Yapılışı:
* Zeytinyağı, doğranmış kuru soğan ve havuçları tencereye alın, orta ateşte 3-4 dakika kavurun. Kapya biber ve sivri biberleri ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun. Sarımsak, zencefil, zerdeçal, tuz ve baharatları ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra domatesleri ilave edin.

* Yıkanmış tavuk bagetler, rendelenmiş limon kabuğu, sıcak su ve arpa şehriyeyi de ekleyip tencerenin kapağı kapatın, basınç ayarı kaynama noktasına gelince kısık ateşte 15 dakika pişirin.

* Pişen tavuk bagetleri çorbanın içinden alarak deri ve kemiklerinden ayırıp küçük parçalara bölün ve tenceredeki çorbaya ilave edin. Limon suyu ve ince doğranmış maydanozu servis öncesi ekleyin.

Kısa bir not:
* Çorbayı basınçlı tencerede 15 dakika pişirdiğim haliyle tarifi yazdım. Normal tencerede pişirecekseniz arpa şehriyeyi pişirme süresinin son 10 dakikasında ilave edin, çorbayı normal tencerede toplamda 25-30 dakika pişirmek gerekiyor.

Afiyetle sevgiyle kalın…


Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:40.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia