Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Canlılar Alemi > Bitkiler Dünyası

Bitkiler Dünyası Bitkilerle ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.


Starliçe | Strelitzia Bakımı Nasıl Yapılır?

Bitkilerle ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Starliçe | Strelitzia Bakımı Nasıl Yapılır?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
44

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mart 2023, 10:52   #1
Çevrimiçi
sırçafanus
Dermân arardım derdime, derdim bana dermân imiş.
sırçafanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
giff Starliçe | Strelitzia Bakımı Nasıl Yapılır?

Starliçe | Strelitzia Bakımı Nasıl Yapılır?


Starliçe Bakımı Nasıl Yapılır?

Strelitziaceae familyasından, Güney Afrika’ya özgü, tropikal ve herdemyeşil bir tür olan Starliçe, çoğu kişi tarafından muz ağacına (Musaceae) benzetilmektedir. Turuncu, turna gagasına benzeyen çiçeklerinden dolayı
turna gagası adını almıştır.




Bakımı oldukça kolaydır

İç mekanlarda başarılı bir şekilde gelişmesinin püf noktası, biraz doğrudan güneş, düzenli sulama, yüksek nem ve parlak ışık sağlamaktır. Starliçe bakımının nasıl yapıldığını öğrenmek için, aşağıdaki adımları okuyarak, sağlıklı bir Starliçe yetiştirebilirsiniz.
  • Starliçe Sıcaklık İsteği: Sıcak iklim seven Starliçe, soğuk hava ve donlara karşı dayanamaz. 13ºC ye kadar düşük sıcaklıkları tolere edebilir. Ancak sağlıklı gelişim gösterebilmesi için, sıcaklığın ortalama 21ºC – 32ºC arasında olması gerekir. Bol güneş ışıklı alanlarda veya yarı gölgelerde konumlandırılabilir. Aksi halde Starliçe yapraklarının canlılığı gidecek, bitkide hastalıklar oluşmaya başlayacaktır.
  • Starliçe Işık İsteği: Bol güneşli yerleri seven Starliçe, direkt güneş ışığı seven nadir iç mekan bitkilerinden biridir. Sabah ve akşam saatlerinde doğrudan güneş ışığı alan yerlerde konumlandırılabilir. Ancak, direkt öğle güneşinin kavurucu sıcağından korunması gerekmektedir. Aksi halde Starliçenin yapraklarında yanıklar meydana gelir.
  • Starliçe Su İsteği: Yaz aylarında düzenli sulama yapılarak Starliçenin toprağını daima nemli tutmak gerekir. Starliçe bakımında dikkat edilmesi gereken nokta, fazla sulama yaparak, köklerin su ile boğulmamasıdır. Sonbahar ve kış aylarında ise sulama aralarında toprağın kurumasına izin verilmelidir. Sulama sonrası Starliçenin saksı altındaki kapta su kalmamasına dikkat edilmelidir. Starliçenin yaprağı ne kadar fazla ise su ihtiyacı da o kadar fazla olacaktır.
  • Starliçe Nem İsteği: Starliçe bakımındaki en önemli noktalardan biri nemdir. Çünkü Starliçe, yüksek nem düzeyi sever. Özellikle yapay ısıtmaların kullanıldığı kış aylarında ortam nemini artırarak kuru olan ortam havasını dengelemek için yapraklarına su püskürtmek, Starliçenin gelişimi açısından iyi olacaktır.
  • Starliçe Toprak Özellikleri: Starliçe’nin kökerinin iyi gelişebilmesi için, iyi drene edilebilen, zengin bir toprak karışımı hazırlanmalıdır. Torfun içine perlit, ponza taşı ve zeolit karıştırılarak, besin açısından zengin, geçirgen bir toprak karışımı elde edilebilir. (Ponza taşı, zeolit gibi besin maddelerinin boyutları saksı boyutuna göre seçilmelidir. Küçük taş parçası daha küçük saksılar için uygundur.)
  • Starliçe Besin Takviyesi: İlkbahar ayından itibaren suda çözünebilen sıvı gübre takviyesi yapılabilir. 15 günde 1 sulama suyuna karıştırılarak uygulanmalıdır. Yaz sonuna kadar bu işleme devam edebilirsiniz.
  • Starliçe Saksı Değiştirme: Starliçenin kökleri ilkbahar ayının başlangıcında kontrol edilir ve eğer kökler sıkışıksa yeni bir saksıya geçirmenin zamanı gelmiş demektir. Kendi saksısının, en fazla 1 veya 2 numara büyüğüne dikilmelidir.













Alıntı




İnsanı ayakta tutan da benlik zannı değil, hiçlik bilincidir.



[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:38.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia