Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Bilim ve Teknoloji > Bilim ve Teknoloji Haberleri

Bilim ve Teknoloji Haberleri Bilim dünyasıyla, teknolojiyle, yapay zeka ile ilgili her türlü haberin, bilginin ve makalenin yayınlanabileceği bölüm.


Bilime Göre Yavaşça Göz Kırparak Kedilerle İletişim Kurmak Mümkün

Bilim dünyasıyla, teknolojiyle, yapay zeka ile ilgili her türlü haberin, bilginin ve makalenin yayınlanabileceği bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bilime Göre Yavaşça Göz Kırparak Kedilerle İletişim Kurmak Mümkün
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
258

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2020, 08:18   #1
Çevrimdışı
Lilith
Lilith - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Bilime Göre Yavaşça Göz Kırparak Kedilerle İletişim Kurmak Mümkün

Bilime Göre Yavaşça Göz Kırparak Kedilerle İletişim Kurmak Mümkün

Pek çok kişi kedilerine yavaşça göz kırparak iletişim kurmaya çalışır. Araştırmalara göre bu yöntem gerçekten de sevimli dostlarımızla iletişim kurmakta etkili oluyor.

Genellikle kediler daha başlarına buyruk ve bağımsız canlılar olarak tanınıyorlar. Özellikle de bir diğer popüler ev hayvanı olan köpeklere kıyasla kedilerin gerçekten de oldukça asi ve söz geçirilemez bir yapıları olduğu göze çarpıyor.

Yeni bir araştırmaya göre kedilerle iletişim kurmak için izlediğiniz yol baştan yanlış olduğu için sorun yaşayabilirsiniz. Neyse ki yapmanız gereken şey zor değil, yalnızca daha çok gülümsemeniz gerekiyor. Ama kedilerin yoluyla...

Göz kırpmanın dayanılmaz hafifliği



İnsanlar olarak gülümsediğimizde dudaklarımız yukarı doğru kıvrılır ve sıklıkla dişlerimiz de gözükür. Kedilerin ise gülümsemesi çok daha farklı bir şekilde oluyor. Tüylü dostlarımız gülümsemek için gözlerini yavaşça kırpıyor.

Kedilerle insanların etkileşimlerini inceleyen bilim insanları, bu davranışın gerçekten de kedilerin insanlara yaklaşmasını sağladığını ortaya çıkardı. Üstelik bu davranış sadece evcil kedilerde değil, yabani kedilerde de işe yarıyor.

Araştırmayı gerçekleştiren isimlerden biri olan Sussex Üniversitesi’nden psikolog Karen McComb, “Kedi sahipleri bu durumdan uzun süredir şüpheleniyordu. Şimdi de kanıtını bulmuş olmak çok heyecan verici” ifadelerini kullandı.

Fosforlu kedi gözleriyle gülümsemek



Araştırmacılar, ilk deneyde 14 farklı evden gelen 21 farklı kediye yavaşça göz kırptı. Kediler ortama alıştıktan sonra kişilerin, kedilere bir metre mesafeden kedi gülümsemesi hareketini yapmaları istendi. Kameralar hem kedi hem insan yüzlerini kaydederek reaksiyonlarını karşılaştırdı.

Daha sonra farklı koşullarla deney tekrarlandı. Sonuç olarak kediler, gözlerini hafifçe kırpan kişilere karşı daha sıcakkanlı davranıyor. Ek olarak göz kırpma hareketi kedilerin kişilere yakınlaşma ihtimalini de yükseltiyor. Yani elinizi uzatarak çağırdığınız kediye aynı zamanda göz kırpmanız daha etkili olabilir.

Bu çalışma ile birlikte göz kırpmanın kedi insan etkileşimindeki rolü ilk kez incelenmiş oldu. Sizin de kediniz varsa deneyip sonuçlarını bizimle paylaşabilirsiniz.


webtekno






İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.

 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:54.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia