Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Bilim ve Teknoloji > Bilim ve Teknoloji Haberleri

Bilim ve Teknoloji Haberleri Bilim dünyasıyla, teknolojiyle, yapay zeka ile ilgili her türlü haberin, bilginin ve makalenin yayınlanabileceği bölüm.


Nero Yazılımıyla CD/DVD Yazma

Bilim dünyasıyla, teknolojiyle, yapay zeka ile ilgili her türlü haberin, bilginin ve makalenin yayınlanabileceği bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Nero Yazılımıyla CD/DVD Yazma
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
311

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2021, 20:29   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Nero Yazılımıyla CD/DVD Yazma

Nero Yazılımıyla CD/DVD Yazma


Nero ile VCD, DVD-Video, Audio CD'ler nasıl oluşturuluyor? Tüm ayrıntıları bu yazımızda...

Günümüzde CD'lerin sunduğu kalite ve kapasite artık yetmiyor. DVD'lerin yaygınlaşmasıyla beraber CD'leri de daha az kullanır olduk. Standart bir CD 700 MB civarında bir kapasite sunarken, standart bir DVD ise 4.5 GB alan sunmaktadır. Bu nedenle dev arşivi olanlar genellikle DVD'yi tercih ediyorlar. DVD yazıcılar, piyasaya ilk çıktıklarında oldukça pahalıydılar, ancak şu an fiyatları oldukça düşük ve yeni bir PC alan hemen herkes bir DVD yazıcıyı kolaylıkla edinebiliyor.

Verilerimizi kaydedebilmemiz için pek çok alternatif burning yazılımı mevcut. Ancak biz bu makalemizde Nero yazılımını kullanacağız. Nero, CD/DVD yazma programları arasında yer alan önde gelen programlardan biri. Profosyonel kullanıcılara olduğu kadar amatör kullanıcılara da hitap eden yazılımla CD ya da DVD yakmak işten bile değil.

Nero'nun son sürümünü indirmeniz gereklidir. Onu da siz internetten bulun bir zahmet. (:

CD'ye veri yazma
Nero programını yükledikten sonra masaüstünde kısayolu olan Nero StartSmart'a çitf tıklayabilirsiniz. Karşınıza gelen Nero penceresinin tepesinde CD-DVD-CD/DVD seçeneğini göreceksiniz. Burada seçiminizi hangi medyaya veri yazacağınız belirleyecek. İlk adımda CD'yi seçiyoruz. Daha sonra 'Veri CD'si Yarat' bölümüne tıklayarak açılan yeni pencerede Nero'ya Düzen sekmesinden dosya eklemek suretiyle veri CD'si oluşturabilirsiniz.

Not: CD yazma ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

VCD oluşturma
Nero StartSmart açıkken tepeki seçeneklerden yine CD seçili olsun. Ardından 'Video CD Yarat' bölümüne tıklayın. Açılan yeni pencerede Düzen>Dosya Ekle'yi seçerek mpg, mp4, asf, mov, wmv gibi pek çok dosya formatını CD'ye ekleyerek VCD yapmanız mümkün. Ardından 'Yazdır' komutuna basmanız yeterli. Dikkat etmeniz gereken pencerenin altında da görebileceğiniz gibi 700 MB sınırını aşmamaktır. CD'niz yazıldığında artık VCD player'ınızda dosyalarınızı izleyebilirsiniz.

Birebir CD kopyalama
StartSmart penceresindeyken 'CD kopyala' seçeneğine girin. Bunun için iki ayrı CD ROM'unuzun olması gerekiyor. Bu şekilde Harddisk'i hiç kullanmadan iki ROM arasında veri alışverişi olabilir.

Müzik CD'si oluşturma
StartSmart penceresindeyken 'Müzik/Ses CD'si yarat' kısmını seçin. Açılan yeni pencerede MP3 dosyalarınızı tek tek taşıma yöntemiyle Nero'ya ekleyebilirsiniz. Verilen dakika limitini aşmamaya dikkat edin. Bir CD maksimum 80 dakikadır. CD'yi yazdığınızda artık teyp çalarınızda veya VCD player'ınızda MP3'lerinizi rahatlıkla dinleyebilirsiniz.

Not: Audio CD'nizdeki tracklerin MP3'e nasıl dönüştürüldüğünü merak ediyorsanız[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

DVD'ye yazmak
Nero ile CD yazmayı artık biliyoruz. Peki Nero ile DVD nasıl yazacağız? Öncelikle StartSmart penceresinin tepesindeki CD ibaresini değiştirelim ve DVD yapalım. Ardından gelen seçenekler tamamen DVD'yi düzenlemeye yönelik olacaktır. İlk etapta DVD'ye veri yazmayı görelim. Bunun için CD'ye yazma methodundan farklı bir yol kullanmıyoruz. Tek farkı, sunulan kapasitenin CD'ye oranla bir hayli yüksek olması. Düzen>Dosya Ekle'den istediğiniz dosyaları Nero'ya ekleyebilirsiniz. Ardından 'Yazdır' komutuna basmanız yeterlidir.

Birebir DVD kopyalama
İki ayrı DVD okuyucunuz varsa DVD'leri CD'lerde olduğu gibi birebir kopyalamanız mümkün. StartSmart penceresi açıkken DVD Kopyala'yı seçelim. Sonraki pencerede yukarıdaki sol köşedeki kısmın DVD olduğuna emin olun. Çünkü ayarlar CD'ye göre olabilir. Burada yazma hızını ve kopyalanacak DVD adedini belirleyebilirsiniz. 'Kopyala' butonuna klikledikten sonra birebir kopyalama işlemi başlayacaktır.

Nero ile DVD-Video oluşturma
StartSmart penceresinden 'Kendi DVD-Video'nu yarat' bölümünü seçin. Ardından Nero Vision yazılımı açılacaktır. Nero Vision DVD-Video oluşturma konusunda size yardımcı olacak.Bu pencerede 'Add Video Files' ı seçelim. Herhangi bir görüntü dosyasını ekledikten sonra 'Next' ile bir sonraki adıma geçelim. Yeni gelen ekranda DVD player'ınızda çıkacak Menü ayarlarını yapabilirsiniz. Burada DVD'nizdeki filmlere isim verebilir, farklı şablonlarla DVD arayüzünü renklendirebilirsiniz.

Nero ile DVD-Video oluşturma(2)
Son pencerede ise artık DVD-Video oluşturmaya hazırsınız. Soldaki 'Burn to...' seçeneğine gelin ve hangi aygıtınızla DVD yazacaksanız onu seçin. Sonraki adımda yazma işlemi başlayacaktır. Böylelikle DVD player'ınızda da kaydettiğiniz görüntüleri artık izleme şansına sahipsiniz.


Chip
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:28.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia