Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Bilim ve Teknoloji > Bilim ve Teknoloji Haberleri > Program Arşivi

Program Arşivi Telif haklarını ihlâl etmediğiniz müddetçe, tüm yasal program paylaşımlarını ve bilgilerini sunabileceğiniz bölüm.


Audio CD'nizdeki Trackleri MP3'e Çevirin!

Telif haklarını ihlâl etmediğiniz müddetçe, tüm yasal program paylaşımlarını ve bilgilerini sunabileceğiniz bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Audio CD'nizdeki Trackleri MP3'e Çevirin!
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
339

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2021, 20:29   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Audio CD'nizdeki Trackleri MP3'e Çevirin!

Audio CD'nizdeki Trackleri MP3'e Çevirin!



Audio CD'lerde çok yer kaplayan şarkılarınızı adım adım MP3'e dönüştürmenin yolu...

Bir alışveriş merkezinden aldığınız bir sanatçının albümü büyük olasılıkla (hatta kesinlikle) Audio CD formatındadır. Bu CD'yi CD çalarlarda, bilgisayarlarda, VCD veya DVD player'larda rahatlıkla dinleyebilirsiniz. Ancak audio CD'leri MP3 dosyasına çevirerek pek çok açıdan daha avantajlı olabilirsiniz. Her şeyden önce standart 700 MB'lık bir CD'ye yaklaşık 80 dakikalık müzik koyabilirsiniz. Yani bir track'in yaklaşık 4 dakika olduğunu düşünürsek bu da 16-17 adet şarkıyı sadece bir CD'ye sığdırabileceğimiz anlamına geliyor. Yani bir CD'yi 17 şarkı rahatlıkla dolduruyor.

Audio CD'deki trackleri MP3'e çevirmenin faydaları

Audio CD'nizi MP3 dosyasına çevirdiğinizde bunun pek çok avantajı olduğunu farkediyorsunuz. Örneğin 4 dakikalık bir track'i MP3'e çevirdiğimizde yaklaşık 4 MB'lık bir dosya haline dönüşüyor. En önemlisi de ses kalitesinde hemen hemen hiçbir bozulma olmuyor. Bu da MP3'ün bu kadar yaygınlaşmasının en önemli nedeni zaten. Kaliteyi bozmadan dosya sıkıştırarak MP3'ü elde ediyoruz. Böylelikle bir MP3 dosyasının 4 MB olduğunu düşünürsek, 700 MB'lık standart bir CD'ye neredeyse 175 adet MP3 dosyası sığabiliyor. Oysa Audio CD'ye bağımlı kalsaydık, bir CD'ye sadece 17 track ekleyebilecektik.

MP3'leri paylaşmak da oldukça kolaydır. USB stick'iniz varsa rahatlıkla yüzlerce MP3 dosyasını taşıyabilirsiniz. Bunun yanında MP3 player'lar da son senelerde oldukça yaygınlaşmış durumda. İlk önceleri çıktığında çok düşük kapasite sunan MP3 player'lar şimdi 1 GB kapasiteden aşağı pek satılmıyor.

Audio CD'deki trackler'i nasıl MP3'e çevirilir?

Audio CD'deki track müzikleri MP3'e çevirmek aslında sanıldığı kadar zor değil. Bugün, bunu yapabilmeniz için pek çok yazılım size yardımcı olabilir. Ancak ücretli yazılımlar (shareware) ve bedava (freeware) olan yazılımlar arasında bir seçim yapmak zorunda kalabilirsiniz. Kendiniz için en uygun olanını seçmeniz gerekiyor. Ancak biz bu makalemizde size de tavsiye edebileceğimiz AudioGrabber'i kullanacağız.

İşte adım adım Audio formatını MP3'e çevirme
AudioGrabber yazılımını indirdiyseniz, sisteme kurabilirsiniz. AudioGrabber, varsayılan olarak genellikle C:\Program Files\audiograbber klasörüne yüklenir. Eğer yazılım masaüstüne kısayol bırakmadıysa bu yolu kullanarak programa ulaşabilirsiniz.


Audio CD'nizi takın ve çevirmeye başlayın!

Programı açtığınızda eğer açılan liste boş ise büyük ihtimalle optik sürücünüzde Audio formatında bir CD yok demektir. Önce hangi Audio CD'deki track'leri MP3'e çevirmek istiyorsak o CD'yi optik sürücümüze yerleştiriyoruz. Bunun için programı tekrar kapatıp açmaya gerek yok; yazılım otomatikmen bunu algılayacaktır. Ardından da görebileceğiniz gibi karşınıza bir liste gelecektir. Bu listede koydunuz Audio CD'nizde kaç track varsa hepsi karşınıza gelecektir. Listede bulunan kutucuklar ise çevirmek istediğiniz track'leri ifade eder. Eğer tüm CD'yi MP3 yapmak istemiyor, sadece seçtiklerinizi çevirmek istiyorsanız bu kutucukları kullanabilirsiniz.

Çevirilen dosyalar nereye kaydediliyor?
Normalde AudioGrabber yazılımı, kendi klasörü içine çevirdiği dosyaları yazıyor. Ancak eğer isterseniz, bu klasörü de değiştirmeniz mümkün. Bunun için program açıkken Settings>General Settings kısmına giriyoruz. Girdiğimizde 'Directory to store files in' bölümünü yeni açılan pencerede en tepede göreceksiniz. Normalde varsayılan olarak daha önce de dediğimiz gibi C:\Program Files\audiograbber yolu kullanılır. Ancak 'Browse' kısmına girersek, istediğimiz yere dosyaların yazılmasını sağlayabiliriz.

Hangi optik sürücü?
Bazı kasalarda iki adet optik sürücü olabilir, ya da harici bir optik sürücü de kullanıyor olabilirsiniz. Ancak AudioGrabber, varsayılan olarak sadece ana sürücünüzü kullanır. Eğer diğer sürücüler arasında seçim yapmak istiyorsanız yine Settings>General Settings kısmına girerek 'CD ROM access method' kısmında görünen aygıtınızı değiştirmeniz mümkün. Böylelikle harici bir sürücüde de Audio CD'nizi MP3'e çevirebilirsiniz.

WAV mı MP3 mü?
Program, ilk yüklendiğinde Audio CD'nizdeki track'leri MP3 yerine WAV formatına çevirebilir. Bunun ayarını da isterseniz değiştirelim: Önce yazılım açıkken yukarıdaki ayarlardan 'MP3' yazan kısmı tıklıyoruz. Yeni açılan pencerede tepede 'Grab to' bölümünü göreceksiniz. Bunu gördüğünüzde 'Direct Rip and Encode to MP3 file' seçili olmalı. Bu bölüm seçili olduğu müddetçe MP3'e dönüşümü sağlayabilirsiniz. WAV formatında bir sonuç almak isterseniz de yine bu ayarlardan bunu yapmanız mümkün.

Track'ler tek tek MP3'e çeviriliyor!
Listedeki seçili track'leri MP3'e çevirmek için artık tek yapmanız gereken yukarıdaki fonksiyonlardan 'Grab' tuşuna basmak. Bu yazılım sayesinde, 5 dakikalık bir track yaklaşık olarak 30-40 saniyede MP3 dosyasına çevrilebiliyor. Bu işlemin sonunda seçtiğiniz tüm track'ler artık birer MP3 dosyasına dönüşmüş oluyor.

AudioGrabber'e alternatif yazılımlar

İşte alternatif çeviri programları:

Audio-Converter

Smart Audio Converter

Audio Converter

Audio Tool

Cheetah Audio Converter


Chip


Benzer Konular:
     

    Yer İmleri


    Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
     

    Yetkileriniz
    Konu Acma Yetkiniz Yok
    Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodu Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:03.

    Forum Bilgilendirme Künye
    Powered by vBulletin® Version 3.8.4
    Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

    Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
    Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

    Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

    Tasarım: Dea Dia