Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Webmaster > Bilgisayar ve Donanım Forumları

Bilgisayar ve Donanım Forumları Bilgisayar ve donanımına dair her türlü bilgi, paylaşım, soru ve sorunun bulunduğu bölüm.


İnternet Bağlantısında Kullanılan Router Nedir, Ne İşe Yarar?

Bilgisayar ve donanımına dair her türlü bilgi, paylaşım, soru ve sorunun bulunduğu bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İnternet Bağlantısında Kullanılan Router Nedir, Ne İşe Yarar?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
370

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Temmuz 2020, 16:06   #1
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart İnternet Bağlantısında Kullanılan Router Nedir, Ne İşe Yarar?

İnternet Bağlantısında Kullanılan Router Nedir, Ne İşe Yarar?

Çeşitli ağ problemleri ile karşılaştınız ve araştırmalarınız sonucunda yolunuz ‘router’ kelimesine mi düştü? Oldukça karmaşık olan ağ bileşenleri tanımanız için yazımızda sizler için router nedir, ne işe yarar, nasıl kurulur sorularına cevap verdik ve size uygun olan router'ı seçebilmeniz için açıklamalarda bulunduk.

Türkçe kullanımı ile ‘yönlendirici’ olarak adlandırılan router, iki ağı birbiriyle güvenli bir biçimde haberleştirmek için kullanılan donanımsal cihazlardır. Farklı ağlar arasındaki iletişimi sağlayan routerların, bilgi alışverişine olanak tanıyan paketlerin istasyondan istasyona taşınmasında büyük bir rol oynadığını söyleyebiliriz.

Evinizde veya işyerinizde kullandığınız modemlerin de bir router olduğunu varsayarsak yerel ağınız tarafından size verilen ip adresini, internet ortamında gezinebilmek için kullanılması gereken iplere atayan güvenlikli cihazlar olduğunu söyleyebiliriz.

Kullanıcıların internet deneyimlerinde yaşadıkları bağlantı problemleri, oyun oynarken yaşadıkları gecikme sorunları ve bağlantılarındaki hız sorunlarıyla alakalı araştırma yaptıkları ve sonucunda keşfettikleri routerların arkasında yatan önemli bilgileri gelin hep birlikte inceleyelim.

Router nedir?



Router, internet ortamında gezinebilmeniz için size kimlik atayan cihazlardır. Kimlik atamaktan kastımız, IP konusunda size yardımcı oluyor ve kullandığınız cihazın, ağ trafiğinde akıcı ve güvenli bir şekilde yolunu bulmasını sağlıyor. İnternet sağlayıcınızın size temin ettiği ağ trafiğinin bir parçası olmanızı sağlayan routerlar, kablolu ve kablosuz yayınlar yaparak telefon, bilgisayar ve akıllı cihazların internete erişimini sağlıyor.

Router ne işe yarar?


İnternet sağlayıcınızın kendi serverlarından kablolarla evinizin önüne kadar getirdiği ve oradan da dairenizdeki hatlara çekilen internet servisini, kişisel cihazlarından kullanmanızı sağlar. Modemden sonraki ilk ana parça olan routerlar, hepimizin bildiği ethernet kablosu, Wi-Fi alanları ve internet şifresi gibi terimlerin tam ortasında bulunuyor. Kısaca güvenlik bakımından da sorumlu olan routerlar, sizin dünyaya açılmanıza olanak tanıyan en önemli ürünlerden bir tanesi.

Router nasıl çalışır?



Routerların da küçük bir bilgisayar olduklarını belirtmek isteriz. Bünyesinde işlemcisi ve belleği bulunan cihaz, size tahsis edilmiş IP adresini ayrıştırarak kablolu-kablosuz bağlantı kuran cihazlara internete erişmek için bir IP verir. İnternette dolaşırken bu kimlik üzerinden dolaştığınızı düşünürsek film ve dizilerde bahse konu olan ‘IP adresiyle yer tespiti’ bu şekilde işlemektedir. Her cihaz internete erişmek için bir kimlik sahibi olmak zorundadır ve routerlar bu konuda size yardımcı olmaktadır.

Router ve modem farkları:

Modemler, aboneliğiniz olduğu internet sağlayıcılarından gelen bilgileri işleyen yapıdır. Önceki yazımızda bahsettiğimiz gibi routerlar tek başına internete ulaşmak için yeterli değildir ama onlar sayesinde, kullandığınız akıllı aletleri internete eriştirebilir veya oluşturduğunuz yerel ağlar arasındaki haberleşmeyi sağlayabilirsiniz. Yaygın kullanım olarak ülkemizde de modemler, router olarak tasarlanıp kullanıma sunulmuş bir vaziyette. Böylelikle farklı iki cihaz karmaşasından sıyrılıyor ve basit bir kullanım imkanı kazanıyorsunuz.

Webtekno




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri

Etiketler
ağ problemleri, araştırmalar, bileşen, cihaz, donanım, ethernet, hız, imkan, internet, işlemci, kablosu, karmaşık, keşfettikleri, kimlik, kurulum, modem, nasış çalışır, router, wi-fi, yaygın, yönlendirici


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:28.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia