Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Webmaster > PC İşletim Sistemleri > Windows

Windows Windows; bir bilgisayarı, tableti ya da akıllı telefonu kumanda etmeyi sağlayan grafik arayüze sahip bir işletim sistemi modelidir.


Windows 10 Mavi Ekran Hatası - 0x00000074 Kötü Sistem Yapılandırma Hatası

Windows; bir bilgisayarı, tableti ya da akıllı telefonu kumanda etmeyi sağlayan grafik arayüze sahip bir işletim sistemi modelidir.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Windows 10 Mavi Ekran Hatası - 0x00000074 Kötü Sistem Yapılandırma Hatası
Konudaki Cevap Sayısı
4
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
561

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree8Beğeniler
  • 2 Post By Leydihan
  • 2 Post By Sürmenaj
  • 1 Post By Leydihan
  • 1 Post By Sürmenaj
  • 2 Post By Jön TüRk

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2021, 19:49   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Windows 10 Mavi Ekran Hatası - 0x00000074 Kötü Sistem Yapılandırma Hatası

Windows 10 Mavi Ekran Hatası - 0x00000074 Kötü Sistem Yapılandırma Hatası

Kötü sistem yapılandırma bilgisi pencerelerini düzeltin 10 Mavi Ekran Hatası 0x00000074

Fix Bad System Config Info Windows 10 Blue Screen Error 0x00000074

KÖTÜ SİSTEM KONFİG BİLGİSİ en çok görülen pencerelerden biridir mavi ölüm hatası ekranı. Birçok Windows 10 kullanıcısının son güncellemesinden sonra bunu yaşıyor BSOD Hata. Ancak bu yeni bir konu değil. Önceki Windows sürümleri Windows 7, 8.1 ve 8 kullanıcıları da bu hatayla karşılaştı. Bu tür bir sorunun herhangi bir Windows sürümünde görünebileceğini biliyorsunuz. Olarak da bilinir Hata Kontrolü 0x74. Aksi takdirde Aşağıdaki hata kodlarıyla görünebilir DUR 0x00000074 (0x00000003, 0x00000002, 0x80087000). Bu şeyler bunu kanıtlıyor kötü sistem yapılandırma bilgisi pencereleri 10 Mavi Ekran herhangi bir kullanıcı için ciddi bir sorun olabilir. Yani, mümkün olduğunca erken düzeltmelisiniz.

Pencerelerinize giriş yaptıktan sonra veya ondan önce, hata mesajı ile mavi ekran sorunuyla karşılaşabilirsiniz.

BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO gibi bazı kodlarla DUR 0x00000074.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Eğer bunu düzeltmek istiyorsan bad_system_config_info hata, öncelikle bu hatanın olası nedenlerini bilmelisiniz.

Kötü sistem yapılandırma bilgi pencerelerinin Başlıca Belirtileri 10 BSOD Hatası

Bilgisayarınızda çalışırken, sisteminiz BSOD ile veya bu hata kodunu içeren bir açılır kutu ile çökebilir.

Bazen 'Bir sorun algılandı ve hasarı önlemek için pencereler kapatıldı' gibi bir mesajla karşılaşabilirsiniz.

Bilgisayar yavaş yanıt verebilir ve herhangi bir aşamada takılıp kalabilir.


Bazen klavyeniz ve fareniz yanıt vermeyebilir ve bilgisayarınızı otomatik olarak yeniden başlatabilir ve size hata adıyla mavi ekranı gösterebilir.

Mavi ekranda bilgisayara giriş yaptığınızda 'BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO' hata mesajını göreceksiniz.

Bilgisayar önyükleme sırasında takılıp yavaşlayabilir.
Kötü sistem yapılandırma bilgi pencerelerinin nedenleri 10

1. Bazı durumlarda bu, RAM problemlerinde meydana gelir. RAM modüllerinizden biri hasar görürse veya bozulursa, Bu korkunç sorun görünebilir.

2. Windows ile uyumluluk sorunları gibi sürücü sorunları: Eski sürücülerinizden herhangi biri mevcut Windows sürümünüzle uyumlu değildir. bu sorun görünebilir.

3. Yeni kurulan Donanım arasında sürücü çakışması: Yeni bir sürücü kurduktan sonra, herhangi bir program veya sürücü ile çakışarak sisteminizi etkileyebilir.

4. Bozuk sabit disk veya hasarlı sabit disk nedeniyle: Bazen, Bozuk sabit disk veya hasarlı sabit disk bu korkunç mavi ekran sorununu yaratabilir.

5. Sisteminize virüs ya da kötü amaçlı yazılım bulaşmış olabilir: Windows sistem dosyalarını veya Windows İşletim Sistemi ile ilgili program dosyalarını bozan virüs ya da kötü amaçlı yazılım bulaşması.

6. Bozuk Windows kayıt dosyaları: Yakın zamanda yapılan bir yazılım değişikliğinden kaynaklanan Windows kayıt defterinde bozulma (yükleme veya kaldırma).

Kötü sistem yapılandırma bilgisi pencerelerini 10 BSOD hatasını düzeltin
Bu kötü sistem yapılandırma bilgi pencereleri 10 BSOD hatasını düzeltmek için, aşağıda verilen ipuçlarını ve püf noktalarını uygulamalısınız. Tartışılan yöntemlerin tümü etkilidir ve bu sorunu kolaylıkla çözebilir. Ve Tüm Windows sistemleri için geçerli olan bu çözümler Windows 10,8.1 ve 7'yi içerir.

Aygıt Sürücülerini Güncelleyin
Bu hatalar, bozuk veya güncel olmayan aygıt sürücüleriyle ilgili olabilir. Aygıt Sürücülerini aniden durdurabilecek birçok neden vardır. Ancak bu hatayı kolayca düzeltebilirsiniz. Hatası 0x74 sorununu çözmek için sadece aygıt sürücüsünü güncellemeniz gerekir. Aygıt sürücülerini güncellemek için Aygıt yöneticisine gitmeniz yeterlidir. Tüm aygıt sürücülerini buradan güncelleyebilirsiniz. Sürücüleri güncellemenin kolay yolu, güncellemek istediğiniz sürücüye sağ tıklayın ve ardından sürücüyü güncelle seçeneğine tıklayın.

Bu seçenek, aygıt sürücüsünü sizin için güncelleyecektir. Sürücü güncelleme aracını da kullanabilirsiniz. Bu araç tüm sürücülerinizi otomatik olarak güncelleyecektir. İnternette çok sayıda sürücü güncelleme aracı var. Sürücüyü güncellemek için bunlardan herhangi birini kullanabilirsiniz.

En Son Windows Güncellemelerini Yükleyin
Windows sisteminizin en son servis paketleri ve diğer güncellemelerle dolu olduğundan emin olun. İşletim sistemlerinin hatayı ve diğer tür sorunları gidermek için Microsoft tarafından düzenli olarak gerekli yamalar ve hizmet paketleri yayımlanır. Bu güncellemeler ve yamalar, BSOD sorununu çözmek için de yararlıdır.

Donanımınızın sürücülerinin güncellendiğinden emin olun
Bazen eski veya hasar görmüş sistem sürücüsü Mavi Ölüm Ekranı hatası oluşturabilir. Bu hata doğrudan donanım veya sürücü ile ilgilidir. Bu nedenle, sistem sürücülerinin güncellenmesi STOP hatasının nedenini çözebilir.

Hasarlı veya Bozuk RAM'i Onarın
Bu hatadan yeni eklenen RAM sorumlu olabilir. Kaldırarak kolayca kontrol edebilirsiniz. Artık BSOD hatasıyla karşılaşmıyorsanız, sorununuzun kaynağı bu olacaktır. Bu, yeni belleğinizin uyumsuz veya kötü olduğu anlamına gelir. Bu yüzden mümkün olduğunca erken değiştirmelisiniz.


Rastgele erişimli bellek RAM



Bellek Tanılama Aracını Çalıştır
Hiç eklemediyseniz, bu eski RAM'inizin bozuk olduğu anlamına gelir. Bilgisayarınızın mevcut belleğinde bir tanılama testi çalıştırmalısınız. Bu test, BSOD hatasına neden olabilecek bellek hatalarını ve aralıklı hataları bulacaktır. Herhangi birini kullanmalısın Bellek Tanılama Aracı Bu testi çalıştırmak için.

Başlat Menüsünü açın ve 'bellek tanılama' yazın.
Şimdi Windows Bellek Tanılama uygulamasını seçin.

Şimdi 'Şimdi yeniden başlat ve sorunları kontrol et (önerilen) seçeneğine tıklayın. Bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve bellek sorunlarınızı kontrol edecek.

Windows bellek tanılama testi

Birkaç dakika sürebilir. Herhangi bir hata tespit ederse, çözüm bulmak için bilgisayar üreticinizin web sitesini ziyaret etmeli veya destek ekibiyle iletişime geçmelisiniz.


Sabit Disk Bozulmasını Kontrol Etme ve Onarma
Hasarlı veya Bozuk sabit disk sorunu, bu kötü sistem yapılandırma bilgisi hatasını oluşturabilir. Hasarlı sabit diski kontrol etmek için chkdsk komutunu kullanın.

Yönetici olarak Komut İstemi'ni açın. Klavyenizden Windows Bayrak Tuşu + X tuşlarına basın ve Komut (Yönetici) öğesini seçin. Windows 10 veya 8 içindir. Ancak 7, Vista veya XP için komut istemine sağ tıklayın ve Yönetici Olarak Çalıştır'ı seçin. Şimdi yazın chkdsk c: / f / r / x ve Enter tuşuna basın.

Bilgisayarınızı yeniden başlatmanız istenebilir. Ardından Y'ye basın ve Enter'a basın. Bir dahaki sefere pencereleri yeniden başlattığınızda, sorunları otomatik olarak kontrol edecek ve düzeltecektir.

Sfc / scannow Utility Tool ile Sistem Dosyasını Kontrol Edin
Sistem Dosyası Denetleyicisi veya sfc.exe, Microsoft Windows'da C: Windows System32 klasöründe bulunan bir yardımcı programdır. Bu yardımcı program, kullanıcıların bozuk Windows sistem dosyalarını taramasına ve geri yüklemesine olanak tanır.

Bad_System_Config_Info Error (0x00000074) hatası bazı sistem dosyalarının hasar görmesi nedeniyle ortaya çıkarsa. bu araç bunu düzeltecek. Sistem, çok fazla önyükleme denemesinden sonra, hasarı önlemek için sürücüyü kilitleyeceği için bu konuda dikkatli olmamız gerekir.

Önce SFC Yardımcı Programını Çalıştırmak İçin Başlat Menüsü Arama Tipi Cmd'den bir yönetici komut istemi açın. Arama Sonuçlarından Komut istemi Uygulamasına Sağ Tıklayın Yönetici Olarak Çalıştır'ı seçin. Şimdi Açık Komut istemi Körük Komutunu yazın ve komutu yürütmek için enter tuşuna basın.

sfc / scannow


Windows 10 sürüm 1803
Windows 10 sürüm 1803'te Sistem Dosyası Denetleyicisi Yardımcı Programını çalıştırın.

Bu, Bozuk Sistem dosyaları için pencereleri kontrol edecek, bunun yerini alacak ve düzeltecek bir şey bulursanız. % 100 işlemi tamamlayana kadar bekleyin. Bittiğinde sisteminizi yeniden başlatın. Sistem Yeniden Başlatıldıktan Sonra, Bu Mavi Ekran Hatasının Nedeni Bozuk Sistem Dosyası ise Mavi Ekran Hatası ile karşılaşmadınız.

Sürücü Çakışmasını Onar
Bazen yeni kurulan donanım arasındaki sürücü çakışması bu hatadan sorumlu olabilir. Yeni donanım cihazını kurduktan sonra bu hata meydana gelirse, bu hatayla karşılaşmanın olası nedeni bu olabilir. Bu nedenle, yeni kurulan donanımı onaylamalısınız. Yeni donanımı kontrol etmek için kolay sistem, onu kaldırmanız yeterlidir. Bu BSOD hatası bundan daha fazlasını yapmazsa, bu hatayı göstermenin olası nedeni olabilir. Bu nedenle, yeni kurulan donanımı kaldırarak emin olmalısınız.


GÇ çakışmalarını kontrol et

Bilgisayarı Güvenli Modda Başlatmayı Deneyin
Bilgisayar normal şekilde başlamazsa, bilgisayarınızı güvenli modda başlatmayı deneyebilirsiniz. Güvenli mod, minimum sürücü ve hizmetleri yükleyerek, bozuk bir sürücü veya sorunlu yazılım durumunda bilgisayarın normal şekilde başlamasını sağlar

Bir Windows 10 bilgisayarı güvenli modda nasıl başlatacağınızı öğrenmek için burayı tıklayın.

Bilgisayarı güvenli modda başlatamıyorsanız, sorun hasarlı bir BCD dosyasından kaynaklanıyor olabilir. Bu dosya önyükleme yapılandırma verilerini içerir ve onu onarmak sorunu çözebilir. BCD'yi düzeltmek için, Windows 10 kurulum diskinizi bilgisayara yerleştirin ve diskten önyüklemek için yeniden başlatın. Windows 10 kurulum diski önyüklendiğinde, Komut İstemi'ni başlatın ve aşağıdaki komutları çalıştırın:

bootrec / onarımbcd (Komut, BCD'de eksik işletim sistemlerini bulur ve bunları birbirine bağlar)

bootrec / osscan (Bu komut, yüklü işletim sistemlerini arar)

Bootrec / repairmbr (Bu komut MBR'yi siler ve BCD'deki bilgileri kullanarak onu yeniden oluşturur. Bu yalnızca son çare olarak kullanılmalıdır)

Bozuk Windows Kayıt Defteri Dosyalarını Onarın
BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO, bozuk kayıtlardan kaynaklanabilir. Kayıt dosyalarını manuel olarak düzeltebilirsiniz, ancak herhangi bir bilgisayar uzmanı değilseniz, bunu yapmamalısınız. Bu nedenle, herhangi bir kayıt defteri temizleyicisini kullanmanız en iyisi olacaktır. İnternette ve yerel pazarda çok sayıda kayıt defteri daha temizdir. Bunlardan herhangi birini kullanabilirsiniz. Kayıtları düzeltmek için CCleaner'ı kullanabilirsiniz. Ancak onarmadan önce yedeklemeyi asla unutmayın.

Windows'u Düzeltmek İçin Sistem Geri Yüklemeyi Kullanın
Sistem geri yükleme, Windows'u sistem geri yükleme noktası oluşturulduğu zamanki haline geri yüklemek için kullanılabilir. Nasıl kullanılacağı hakkında daha fazla bilgi için burayı tıklayın sistem geri yükleme.

Umarım bu ipuçları sorununuzu çözmenize yardımcı olur. yorum kutusu, seçeneğin sizin için çalıştığını bize bildirir.

Bunlar, kötü sistem yapılandırma bilgi pencerelerini kalıcı olarak 10 Mavi ekran Hatasını düzeltmek için en iyi çalışma çözümlerinden bazılarıdır. Ve tüm Windows sürümleri için geçerlidir. Herhangi bir sorunuz varsa, öneri aşağıya yorum yapmaktan çekinmeyin.


Mezarkabul ve Sürmenaj bunu beğendiler.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.

Konu Leydihan tarafından (10 Eylül 2021 Saat 23:45 ) değiştirilmiştir.
 
Alt 10 Eylül 2021, 21:39   #2
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Windows 10 Mavi Ekran Hatası - 0x00000074 Kötü Sistem Yapılandırma Hatası

Bilgisayarını bilerek mi bozuyorsun canım. (:
Mezarkabul ve Leydihan bunu beğendiler.
 
Alt 10 Eylül 2021, 23:52   #3
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Windows 10 Mavi Ekran Hatası - 0x00000074 Kötü Sistem Yapılandırma Hatası

Alıntı:
Sürmenaj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bilgisayarını bilerek mi bozuyorsun canım. (:
Boza boza yapmak çocukluğumun adeti olmuş.

Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 14 Kasım 2021, 00:00   #4
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Windows 10 Mavi Ekran Hatası - 0x00000074 Kötü Sistem Yapılandırma Hatası

Alıntı:
OkyanusunKalbi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Boza boza yapmak çocukluğumun adeti olmuş.

Kımıl zararlısı.
Leydihan bunu beğendi.
 
Alt 14 Kasım 2021, 21:25   #5
Çevrimdışı
Jön TüRk
Jön TüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Windows 10 Mavi Ekran Hatası - 0x00000074 Kötü Sistem Yapılandırma Hatası

Kabustur kendileri.Ama bildiğim kadarıyla farklı arızalardan da yapabilir.Ana kart ve ya ekran kartı arızası,ısınması vb. olabilir.
Sürmenaj ve Leydihan bunu beğendiler.

  • “Vatan savunmasında gereğinden fazla merhamet, vatana ihanettir . . .”
Mustafa Kemal Atatürk

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:47.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia