Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Astroloji

Astroloji Burçlarla ilgili merak ettiğiniz bilgilere ve paylaşımlara ulaşabilirsiniz.


Burçlara Göre Doğal Yağlar

Burçlarla ilgili merak ettiğiniz bilgilere ve paylaşımlara ulaşabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Burçlara Göre Doğal Yağlar
Konudaki Cevap Sayısı
5
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
341

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree3Beğeniler
  • 1 Post By Salvo
  • 1 Post By Leydihan
  • 1 Post By sırçafanus

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mart 2023, 02:21   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
pencil Burçlara Göre Doğal Yağlar

Burçlara Göre Doğal Yağlar

Gün içinde yaşadığımız stres, üzüntü, sıkıntı gibi pek çok durum hepimizi fazla etkiliyor. Böyle anlarda doğal yağlar işinize yarayabilir. Peki burcunuzun doğal yağını biliyor musunuz? İşte burcuna göre size iyi gelecek bitkisel yağlar...

Koç
Nane yağı ya da lavanta yağı...





Boğa

Sedir ağacı yağı - Okaliptüs yağı...




İkizler
Bergamot yağı



Yengeç
Papatya yağı



Aslan
Zencefil yağı - Gül yağı



Başak
Ylang Ylang yağı - Buhur yağı



Terazi
Sardunya yağı



Akrep

Yasemin yağı




Yay
Çay ağacı yağı



Oğlak
Sandal ağacı yağı



Kova
Çiçek yağı



Balık

Güve otu yağı






İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 05 Mart 2023, 03:43   #2
Çevrimiçi
Salvo
Morjini Şart Et
Salvo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Burçlara Göre Doğal Yağlar

Terazi burcuna önerilen yağ deodorant etkisi yapıyormuş resmen kokuyorsunuz dediler vay
Leydihan bunu beğendi.

"...bir gün tanrı olsanızda karşınızda eğilmem."
 
Alt 05 Mart 2023, 03:57   #3
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Burçlara Göre Doğal Yağlar

Alıntı:
Sardunya Yağı Kullanım Alanları ve Faydaları
Alıntı:



-Eski Mısır döneminde güzelleştirici bir etki olarak kullanılan sardunya yağı, tüm sardunya bitkisinden çıkarılır. Bu güzel bitkinin kullanımları ve faydaları çok yönlüdür ve cilt ve saç görünümünü arttırmak için kullanılır. Sardunyalar parfüm endüstrisinde çiçek kokuları için değerlidir. Sardunya yağının tatlı aromasını solumak, sakinleştirici ve topraklama etkisi yaratarak duyguları destekleyebilir. Sardunya yağının aroması ayrıca stres ve sinir duygularını azaltmaya yardımcı olabilir. Sardunya yağının güzelleştirici özellikleri, sağlıklı görünen saç ve cildi teşvik etmek için kullanılabilir. Vücuda topikal olarak uygulandığında, sardunya yağı açık cilt görünümünü teşvik eder. Saçlara canlı bir ışıltı vermek için hem kuru hem de yağlı saçlarda da kullanılabilir. Ek olarak, sardunya yağındaki güçlü kimyasal bileşenler böcekleri püskürtmek için doğal bir yol sunar.
Sardunya Yağı Kullanımları ve Faydaları

Biraz doz sardunya yağı ekleyerek günlük cilt bakım rutininizi geliştirin. Parlayan, eşit bir cilt tonu sağlamak için yüzünüzde günde bir ila iki damla sardunya yağı kullanın. Sardunya yağı, cildi güzelleştirici yararları nedeni ile yüzyıllardır değerlidir. Ciddi güzelleştirici faydaları ile sardunya yağı günlük cilt bakım rutininizde bir zorunluluktur.

Sardunya yağı masajlar için idealdir. Sardunya yağının özellikleri, sağlıklı cildin görünümünü teşvik ederken, duygulara topraklama ve sakinleştirici bir etki sağlar. Masaj deneyiminizi daha da geliştirmek için sardunya yağını lavanta veya bergamot gibi başka bir uçucu yağla birleştirmeyi düşünün.

Saç bakım rutininizi sardunya yağı kullanarak zenginleştirerek saçınızın görünümünü değiştirin. Bu dönüşüme, şampuanınıza ve saç kreminize birkaç damla sardunya yağı ekleyerek başlayın. Günlük saç bakım rutininize sardunya yağı eklenmesi saçınıza sağlıklı bir ışıltı verecektir, ayrıca gün boyunca saçlarınızdan harika sardunya yağı kokusunu alacaksınız!

Cildinizin görünümünü iyileştirmek ister misiniz? Duştan sonra, cildinize pürüzsüzleştirici bir etki vermek için sardunya yağı uygulayın. Sardunya yağının en önemli faydalarından biri, açık ve sağlıklı bir cildin görünümünü teşvik etmektir. Sağlıklı görünen bir cilt istediğinizde cildinize sardunya yağı uygulayarak bu güçlü avantajdan yararlanın.

Sardunya yağının cilt için faydalarından yararlanmak için başka yollar mı arıyorsunuz? Terli bir antrenmandan bir gün sonra, açık ve canlı cildi teşvik etmek için sardunya yağını topikal olarak uygulayın. Sadece cildinizin nasıl hissettiğini sevmekle kalmayacak, aynı zamanda uygulamadan sonra birkaç saat boyunca sardunya yağının güzel aroması sizinle birlikte kalacak.

Bazen stres ve endişe duyguları günlük yaşamın önüne geçebilir. Sinir bozucu veya rahatsız edici anlar için, sardunya yağının aromatik faydalarından faydalandığınızdan emin olun. Ellerinizin avuç içine bir damla sardunya yağı koyun ve sonra ellerinizi birbirine sürün. Yağı ellerinize sürdükten sonra, ellerinizi burnunuza ve ağzınıza tutun ve yavaş nefes alın. Sardunya yağının aromasını solurken, duygular üzerinde sakinleştirici, topraklama etkisini hissedeceksiniz.

Sardunya yağı, istenmeyen böcekler eve girdiğinde kullanışlıdır. Sardunya yağında bulunan kimyasal bileşenler nedeniyle, böcekleri doğal olarak kovmak için yararlı olabilir. Bir pamuğa bir damla sardunya yağı ekleyin ve böceklerin bulunabileceği köşelere yerleştirin.

Aromaterapi buhar yüz bakımı gözeneklerinizi açmanın ve cildinizi yenilemenin harika bir yoludur. En iyi buhar yüz bakımı otlar veya uçucu yağları içerir. Sardunya yağı ile kendi buhar banyonuzu oluşturun. Sardunya yağının özellikleri cildin güzelleşmesine yardımcı olurken, buhar cildi temizler.

Sardunya yağının sağlıklı görünen saç ve cildi teşvik etme kabiliyeti nedeniyle, sardunya birçok cilt ve saç ürününe dahil olmak için harika bir yağdır.

Sardunya Yağı Bileşenleri

Ana Kimyasal Bileşenler : sitronellol, sitronellyl format, geraniol

Sardunya yağının birincil kimyasal bileşenlerinden biri sitronelloldür.

Citronellol, sardunya yağının böcekleri itme yeteneğine oldukça katkıda bulunan bir monoterpen alkoldür. Sardunya yağında bulunan bir diğer ana kimyasal bileşen sarduniol. Geraniol ayrıca bir monoterpen alkoldür.

Sardunya Yağı ile İyi Karışan Yağlar

Sardunya yağı, difüzyon için fesleğen, bergamot, sedir ağacı, misk adaçayı, greyfurt, lavanta, yabani portakal ve biberiye esansiyel yağlarıyla iyi karışır.

Dikkat

Olası cilt hassasiyeti! Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın. Hamileyseniz, emziriyorsanız veya doktor bakımı altındaysanız, doktorunuza danışın. Gözler, iç kulaklar ve hassas bölgeler ile temasından kaçının.
Herkes burcunun yağını yazsın.



İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 05 Mart 2023, 04:06   #4
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Burçlara Göre Doğal Yağlar

Alıntı:
[B]Vetiver Yağı

Vetiver Yağı (Güve Otu Yağı) Ne İşe Yarar?

Vetiver yağı diğer adıyla güve otu yağı, vetiveria zizanioides (Linn) nash’in aromatik köklerinden elde edilir. Vetiver esansiyel yağı, topraksı, duyusal ve derinden sakinleştirici kokusu nedeniyle “huzur yağı” ve “toprağın kokusu” olarak da anılır. Bu yazımızda vetiver yağı nedir, vetiver yağı ne işe yarar, vetiver yağı faydaları nelerdir, vetiver yağı cilde faydaları nelerdir ve vetiver yağı nasıl kullanılır gibi sorulara yanıt bulacağız.

Vetiver Yağı Nedir?
Aromaterapi uygulamalarında kullanılan vetiver esansiyel yağı genel olarak endişe, kaygı, uykusuzluk, yorgunluk, depresyon ve konsantrasyon bozukluğu veya hafıza sorunları için faydalıdır.

Genel olarak kozmetik veya topikal olarak kullanılan vetiver esansiyel yağının cildi sıkılaştırdığı, sıkılaştırdığı ve çevresel stres faktörlerinin sert etkilerine karşı koruduğu ve böylece yaşlanma karşıtı özellikler sergilediği bilinmektedir.

Tıbbi olarak kullanılan vetiver yağı, çeşitli iltihaplanma çeşitlerini iyileştiren ve vücuttan arındıran doğal bir antioksidan görevi görür. Tonik özelliklerinin, bağışıklığı arttırdığı ve koruduğu için rejeneratif etkiler gösterdiği bilinmektedir. Antiseptik özellikleri, zararlı bakterilerin büyümesini ortadan kaldırır ve engeller.

Masajlarda kullanılan vetiver esansiyel yağının tonik özellikleri dolaşımı hızlandırır, metabolizmayı ve sindirimi hızlandırır, kas ağrılarını hafifletir ve eklem ağrılarını yatıştırır.

Vetiver esansiyel yağı, topraklayıcı, duyusal ve derinden sakinleştirici kokusu nedeniyle Hindistan ve Sri Lanka’da hem “Huzur Yağı” hem de “Toprağın Kokusu” olarak bilinir hale geldi. Vetiver, Grass ailesine aittir ve bazen Vetivert ve Khus olarak anılır.

Antik çağlardan beri, vetiver bitkisinin neredeyse tamamı parfüm, sabun ve kozmetik üretimi dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar için kullanılmıştır. Yiyecek ve içeceklerde kullanılan Vetiver, serinletici bir içecek ve şerbet aroması yaptı. Tropikal ülkelerde, Vetiver kökleri geleneksel olarak elektriğin başlangıcından önce klima işlevi gören ev yapımı evaporatif soğutucuların üretiminde kullanılmıştır. Serinliklerinden dolayı kökler çim hasır yapımında kullanım için idealdi. İşlem, pencerelere ve kapılara asılmadan önce suya batırılmış perdeler yapmak için kurutulmuş kökleri hindistan cevizi ipi ile birlikte dokumayı içeriyordu. Sıcak hava soğuk, ıslak köklerden geçerken, vetiver perdeleri sadece serin hava sağlamakla kalmadı, aynı zamanda evlerin içlerine rahatlatıcı, çekici, topraksı bir koku yaydı ve böcek kovucu işlevi gördü. Benzer şekilde, arabaları serin tutmak için vetiver çim hasırları örtülmüştür. Hindistan ve Afrika’da, Vetiver otu, tenteler, çatılar, kilimler, sepetler, panjurlar, hayvan yemi ve yatak takımları ve ev için diğer ihtiyaçlar oluşturmak için bir araya getirildi. İçme suyunu soğuk tutmak ve vetiverin sağlığı iyileştirici özelliklerinden yararlanmak için kökler müslin poşetlere konularak kil su kaplarında muhafaza edildi.

Orta Çağ’dan beri, vetiver yağı en yaygın olarak kokularda kullanılmıştır. Derin ve odunsu aroması erkeksi kolonyalarla ilişkilendirilmeye başlandı ve erkek kokularının büyük bir yüzdesinin ana bileşeni haline geldi. 12. yüzyılın başlarında, vetiver otu ve köklerinden elde edilen uçucu yağ, yatıştırıcı, koruyucu ve canlandırıcı özellikleri nedeniyle dünya çapında kullanılmıştır.

Ayurvedik uygulamalarda, vetiver yağı, ruhsal olarak ilham verici aroması ve iyileştirici nitelikleri nedeniyle saygı gördü. Buna göre, psikosomatik mizaçtaki dengesizlikler, artrit ve diğer eklem rahatsızlıkları, kas ağrıları, baş ağrıları, ateş, enerji kaybı, sıcak çarpmaları ve cilt sorunları dahil olmak üzere sayısız sağlık sorununu ele almak için kullanıldı. Vetiver esansiyel yağı canlandırıcı özellikleri, yüksek ortam sıcaklıklarının olduğu dönemlerde, yüksek vücut sıcaklıklarını soğutmak için ideal hale getirdi. Vetiver yağı, duyuları yatıştırarak ve böylece düşük bağışıklığa bağlı stres ve fiziksel yorgunluğu azaltarak sinir sistemini güçlendirmeye yönelik ek yetenekleri nedeniyle Ayurveda masajlarının ayrılmaz bir parçası haline geldi. Evlenmeden önce gelinlere vetiver yağı ile arındırıcı masaj yapılırdı.

Antik Çin inançlarından esinlenen vetiver esansiyel yağı, geleneksel tıpta kuru cildi yatıştırmak ve yenilemek, duyguları dengelemek, olumsuz duyguları hafifletmek, odaklanmayı teşvik etmek ve vücuda enerji vermek ve vücudu sakinleştirmek ve serinletmek için kullanılmıştır. Hastalar, genellikle çözülmeli bir depresyon durumu gibi zihinle ilgili sorunlarda, meditasyonda kullanmak üzere vetiver yağı reçete edildi. Vetiver esansiyel yağının benzer uygulamaları günümüzde mevcut olsa da, bu makalede vurgulanacak olan birkaç doğal uygulama daha vardır.

Vetiver Yağı Faydaları


Vetiver, limon otu ve sitronellaya benzer çok yıllık bir çimdir. Yaklaşık beş metre boyunda büyüyebilir ve “yumurtadan çıkmış” anlamına gelen Tamilce bir kelimeden gelir. Sert yaprakları ve kahverengimsi-mor çiçekleri ile incedir. Bitkinin kökleri, bitkideki değerli ve faydalı uçucu yağları bulduğumuz yerdir. Bu kökler hasat edilir ve yağları çıkarmak için buharla damıtılır.

Birçok kişi vetiver aromasını odunsu, metalik, dumanlı, topraksı, otsu ve baharatlı olarak tanımlar ve bu karmaşık koku düzenlemeleri sayesinde, vetiver koku ve parfüm endüstrisinde kendine yer bulmuştur. Bununla birlikte, vetiver esansiyel yağının kullanımıyla ilişkili sağlık yararları da vardır ve bu makalenin ele almayı amaçladığı şey budur.

Enflamasyonu Azaltır
Vetiver yağı, sakinleştirici ve serinletici etkileri nedeniyle dolaşım ve sinir sistemlerindeki iltihabı azaltmada etkilidir. Ayrıca, Güney Asya bölgesinde yaygın olan dehidrasyon, ısı hastalığı ve diğer çevresel hastalıkların etkileri için bir çare olarak kullanılır.

Libidoyu Artırır
Tekrar yirmi yaşında olmak nasıl bir his olurdu. Vetiver yağı, afrodizyak etkileri ile bilinir. Beynin libido ile ilişkili bölgelerini uyarır ve cinsel isteği artırır.

Uykusuzluğu Giderir
Zihni sakinleştirmek için inanılmaz yeteneği nedeniyle, vetiver uykusuzluğu tedavi etmek için kullanılır. Aslında, Asya’da vetiver genellikle uykuya yardımcı olmak ve böcekleri uzak tutmak için şilteleri doldurmak için kullanılır – her ikisi de şüphesiz daha iyi uykuya katkıda bulunur.

Yara İzlerini Ortadan Kaldırmaya Yardımcı Olur
Vetiver, yara izlerinin iyileşmesini hızlandıran bir “sikatrisant” olarak bilinir. Cilt büyümesini destekler ve çatlaklar, yara izleri, yanıklar ve diğer cilt sorunları için çok faydalıdır.

Bakteriyel Enfeksiyonları Önler
Vetiver yağının aslında “staph enfeksiyonu” olarak bilinen staphlococcus aureus’un büyümesini durdurduğu gösterilmiştir. Asya’nın sıcak ve nemli bölgesinde bakteriler gelişir ve çok hızlı çoğalabilir. Vetiver, enfeksiyonu önlemek ve yaralı dokuların iyileşmesini desteklemek için kullanılır.

ADD/ADHD Çözümü Sağlar
Odaklanma eksikliği ile mücadele ediyor musunuz? Vetiver yardımcı olabilir! Zihin üzerinde o kadar güçlü bir sakinleştirici etkisi vardır ki, beynin odaklanma yeteneği üzerinde çarpıcı etkileri olduğu gösterilmiştir.

2001 yılında yürütülen bir araştırma, yağın aromasının ADD yani Dikkat Eksikliği Bozukluğu ve ADHD yani Dikkat Eksikligi ve Hiperaktivite Bozukluğu olan çocukların performansını yüzde 100 artırdığını buldu. Sonuçlar, lavantanın yüzde 53’lük performans artışından ve sedir ağacının yüzde 83’lük performans artışından çok daha güçlü çıktı.

Bu faydalardan yararlanmak için vetiver yağı farklı şekillerde uygulanabilir. Topikal olarak uygulanabilir (bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmesi önerilir), doğrudan solunabilir, dağıtılabilir veya ek olarak kullanılabilir.

Anksiyeteyi Rahatlatır
Buradaki tema, güve otunun zihni sakinleştirme yeteneğine sahip olmasıdır. Kaygı ile mücadele edenler için vetiver, uçucu yağ difüzörünüzde denemeye kesinlikle değer bir yağdır.

Vetiver Yağı Cilde Faydaları
Kozmetik olarak vetiver yağı uyarıcı, anti-inflamatuar, cicatrisant, koku giderici, antiseptik, tonik, detoksifiye edici, gençleştirici, güçlendirici, yenileyici ve nemlendirici özelliklere sahiptir.

Vetiver yağının afrodizyak, sakinleştirici, topraklayıcı, sakinleştirici, dengeleyici, ısınma, sinir yatıştırıcı, koku giderici ve güçlendirici özellikleri vardır.

Tıbbi olarak vetiver yağının antiseptik, afrodizyak, tonik, spazm önleyici, bağışıklık uyarıcı, isınma, uyarıcı, i̇ltihap önleyici, cicatrisant, savunmasız, detoksifiye edici, güçlendirici ve yenileyici özellikleri vardır.

Çoğunlukla ayurvedik ilaçlarda ve aromaterapide kullanılan bu yağ, kaygı, uykusuzluk, yorgunluk, depresyon gibi sayısız sorunu tedavi etmek için yatıştırıcı özellikleri nedeniyle son derece faydalıdır ve konsantrasyonu ve hafızayı etkili bir şekilde geliştirir.

Yaygın olarak ‘khus khus’ olarak bilinen bu uçucu yağ, demet otu ailesinden elde edilir ve Hindistan, Srilanka ve diğer birkaç Asya ülkesine özgüdür. Benzer özellikleri ve terapötik faydaları gösteren Chrysopogon zizanioides adı verilen başka bir bilinen çeşidi vardır. Belirgin duyusal, topraklı, toprak kokusu sayesinde, sakinleştirici yağ parfüm, sabun ve kozmetik üretiminde kullanılabilir.

Son zamanlarda, vetiver esansiyel yağı, cilt sağlığını ve güzelliğini iyileştirmeye yönelik sayısız faydası nedeniyle kozmetik sektöründe oldukça trend hale geldi. α-Vetivone, β-Vetivone ve Khusinol gibi aktif bileşenleri olan vetiver esansiyel yağı, cildi sert çevresel etkenlerden korumak, oksidatif hasarı azaltmak, kırışıklıkları azaltmak, cildi sıkılaştırmak ve nemlendirmek için kullanılır. Ayrıca saç sağlığını artırmak ve çeşitli kafa derisi enfeksiyonlarını tedavi etmek için son derece faydalıdır.

Cildi Besler
Antioksidanlar ve anti-inflamatuar ve anti-mikrobiyal özellikler gibi temel niteliklere sahip olan vetiver esansiyel yağı, cilt iltihabını giderir, dermatit, kaşıntı gibi cilt enfeksiyonlarını iyileştirir ve genel cilt sağlığını korur. Derinlemesine temizleyici bir yapıya sahiptir, cildi içten temizler, sonuçta siyah noktalara ve beyaz noktalara neden olan cilt gözeneklerini açar ve cildi nemlendirir.

Cildi iyileştirmek ve cildi nemli tutmak için nemlendirilmiş bir pamuk topu kullanarak gül suyu ve limon suyu ile birlikte iki damla vetiver yağı uygulayın.

Akneyi Önler
Sivilce birçok kadını ilgilendiren ciddi bir sorundur. Sert çevre, sağlıksız yiyecek seçimleri, hormonal dengesizlik nedeniyle olsun, bu küçük kırmızı şeyler arada sırada görünür. Diğer pek çok doğal bitkinin aksine, güve otu yağı cildinize karşı sert değildir ve yatıştırıcı yumuşak bir çare sunar.

Ani akne oluşumlarını tedavi etmek ve kızarıklıkları ve kabarcıkları önlemek için ıslak bir pamuk top kullanarak çay ağacı yağı ile birlikte birkaç damla vetiver esansiyel yağı uygulayın.

Yaraları İyileştirir ve İzleri Azaltır
Vetiver esansiyel yağı, cilt hücresi rejenerasyonunda kullanımı ve yeni hücrelerin büyümesini hızlandırması için selamlanır. Yara iyileşmesini kolaylaştırır, ölü deri hücrelerini vücuttan atarak akne, yanık veya çiçek hastalığına bağlı yara izlerini, lekeleri ve izleri etkin bir şekilde azaltır ve böylece parlak bir cilde kavuşur.

Kepek Tedavisinde Kullanılır
Kepek genellikle aşırı kuru saç derisi, havadaki nem ve hijyen eksikliği nedeniyle oluşur ve sonunda kaşıntı ve dökülmeye yol açar. Yüksek özgül ağırlığı ve güçlü anti-mikrobiyal özelliklere sahip olan aromatik yağ, saç köklerinin derinliklerine sızar, saç derisini nemlendirir, kuruluğu giderir ve kaşıntıyı önler.

Daha iyi sonuçlar için, uyumadan önce vetiver ve badem yağı karışımıyla saç derinize ve saçınıza masaj yapın. Yağın yağ bezlerine derinlemesine nüfuz etmesini sağlamak için saç derinize buğulanmış bir havlu sarın. Bir gece bekletin ve saçınızı şampuanlamadan önce saç derisine biraz limon suyu sürün.

Vetiver Yağı Nasıl Kullanılır?
Vetiver esansiyel yağlarının en etkili kullanımları masaj yağı, losyon veya bir yağ difüzörüne dağılmış haldedir. Oral tüketimdeki etkinliği hakkında çok az bilgi vardır, ancak var olan bilgiler, seyreltilmesi halinde yutulmasının güvenli olduğunu göstermektedir.

Vetiver Yağı ile Masaj Yağı Karışımı
Bir kasede dört damla vetiver esansiyel yağı, dört damla adaçayı esansiyel yağı, dört damla ylang ylang esansiyel yağı, beş damla lavanta esansiyel yağı ve bir çay bardağı üzüm çekirdeği yağını karıştırın. Bu karışımla vücudunuzun gevşemesi için masaj yapın.

Detoksifiye Edici Vücut Scrubı
Doğal bir temizleyici olan vetiver kökleri, cilt gözeneklerinde sıkışıp siyah nokta, beyaz nokta, akne ve kistlere yol açan derinlere yerleşmiş kir ve kir parçacıklarından kurtulur. Besan ve şeker ölü deri hücrelerini atmak için cildi eksfoliye ederken, pıhtı cildi nemlendirir ve besleyerek size daha parlak ve pürüzsüz bir cilt bırakır.

Bir cam kasede dört ila beş yemek kaşığı güneşte kurutulmuş toz vetiver kökü, bir yemek kaşığı şeker granül, iki yemek kaşığı besan veya gram un, üç yemek kaşığı lor ve üç damla vetiver yağını iyice karıştırın. Bu scrubı vücudun her yerine uygulayın. On beş dakika beklettikten sonra vücudunuzu soğuk suyla yıkayın ve ardından biraz nemlendirici uygulayın.

Ruh Halini İyileştiren Vücut Misti
Gün boyu çiçeklerin canlandırıcı kokusunu yaymak istiyorsanız, bu vücut spreyi vazgeçilmez şişeniz. Vetiver, lavanta ve yasemin canlandırıcı kokusu, başkaları üzerinde bir izlenim bırakacağından emin. Yani, sadece birkaç damla serpin ve öldürmeye hazırsınız.

Temiz ve boş bir sprey şişesine bir su bardağı distile su, on damla vetiver yağı, yirmi damla yasemin esansiyel yağı ve on damla lavanta esansiyel yağını alın. Her şeyi karıştırmak için uygun şekilde sallayın. Dışarı çıkmadan önce boynunuza ve vücudunuza püskürtün.

Vetiver Yağı ile Banyo Karışımı
Bir cam şişede iki damla lavanta esansiyel yağı, iki damla bergamot esansiyel yağı, bir damla vetiver esansiyel yağı, ​​bir damla sardunya esansiyel yağı, 1 damla ylang ylang esansiyel yağı, bir su bardağı epsom tuzunu iyice karıştırın. Su dolu bir küvete tüm malzemeleri ekleyin, iyice karıştırın ve hepsinin çözülmesine izin verin. Bitirdikten sonra, bileşenlerin tüm iyiliğinin cildiniz tarafından emilmesini sağlamak için küvette en az yirmi dakika bekleyin.

Vetiver Yağı ile Vücut Spreyi
Bir bardak damıtılmış suya, yirmi damla yasemin esansiyel yağı ve on damla vetiver yağı ekleyin. Tüm bu malzemeleri iyice karıştırın ve ardından karışımı bir sprey şişesine aktarın. İşte! Vücut spreyiniz kullanıma hazır.

Vetiver Yağı ile Saç Durulama Suyu
Bunun için biraz suya, birkaç damla vetiver yağına ve üç dilim limona ihtiyacınız olacak. Orta boy bir kase alın ve suyla doldurun. Vetiver yağını ve limon dilimlerini karışıma ekleyin ve daha sonra kullanmak üzere suyla saçlarınızı durulayın.
Vetiver Yağı ile Vücut Peelingi
Güneşte kurutulmuş ve toz haline getirilmiş bir su bardağı vetiver köklerini alın ve bir kaseye ekleyin. Kaseye bir çay bardağı maş fasulyesi püresi ekleyin. Karışıma bir kaşık lor peyniri ekleyin ve pürüzsüz, tutarlı bir macun oluşana kadar iyice karıştırın. Lor yerine süt de kullanabilirsiniz. Son olarak bu karışımın içine beş damla vetiver yağı ekleyin. Bu vücut peelingi ile vücudunuza masaj yapın.

Vetiver Yağı ile Çok Amaçlı Balsam
İki yemek kaşığı balmumunu benmari usulü eritin. Daha sonra kaseye iki yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve bir yemek kaşığı badem yağı ekleyin. Bu karışıma üç damla vetiver yağı ve üç damla lavanta esansiyel yağı ekleyin. İçeriği bir saklama kabına aktarın ve donması için buzdolabında saklayın

Türkçe adını görünce başka yağ mı bulamadılar diye hayal kırıklığı oldu ama
meğerse çok faydası varmış. (:
 
Alt 05 Mart 2023, 04:08   #5
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Burçlara Göre Doğal Yağlar

Alıntı:
Sürmenaj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster



Türkçe adını görünce başka yağ mı bulamadılar diye hayal kırıklığı oldu ama
meğerse çok faydası varmış. (:


Bitki değil, alfabe mübarek.





[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 05 Mart 2023, 08:28   #6
Çevrimiçi
sırçafanus
sırçafanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Burçlara Göre Doğal Yağlar

Ayçiçek yağını napalım yemek mi yapıcaz kendimizden.
Leydihan bunu beğendi.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:57.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia