Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Anne ve Çocuk

Anne ve Çocuk Çocuk gelişimi konusunda
öğrenmek istediğiniz bütün bilgilere bu bölümden ulaşabilirsiniz.


Hamileler Nutella Yiyebilir mi? Gebelikte Nutella Yemek Zararlı mı?

Çocuk gelişimi konusunda
öğrenmek istediğiniz bütün bilgilere bu bölümden ulaşabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Hamileler Nutella Yiyebilir mi? Gebelikte Nutella Yemek Zararlı mı?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
328

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2020, 02:27   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Hamileler Nutella Yiyebilir mi? Gebelikte Nutella Yemek Zararlı mı?

Hamileler Nutella Yiyebilir mi? Gebelikte Nutella Yemek Zararlı mı?

Hamileler (Gebeler) Nutella Yiyebilir mi?
Hamilelik döneminde doğacak bebeğinizi de düşünüp, yiyeceğiniz gıdalara daha çok dikkat ve özen göstermelisiniz. Bu heyecanlı süreci yaşarken, doktorunuzun talimatlarına uyarak yemeniz ya da yememeniz gereken gıdaları dikkate almalısınız.

Nutella ile ilgili yapılan çalışmalarda bazı endişeler ortaya çıktı. Nutella için yapılan araştırmalarda, yüksek ısı altında parçalandığında içerdiği hurma yağı nedeniyle, farelerde böbrek sorunları ve tümörlerin görülme sıklığının artmasına neden olduğu bulundu.

Üreticiler ise hurma yağını değiştirmektense, mümkün olduğu kadar riskleri ortadan kaldırdıklarını belirttiler.

Ancak tabi ki de, hiçbir şey nutella'nın kesin olarak kansere neden olduğunu belirtmez. Hamilelikte nutella yemek, yapılabilecek bir şeydir. Yani canınız nutella yemek çekerse, fazla kaçırmamak suretiyle yiyebilirsiniz.

Hamilelikte (Gebelikte) Nutella Yemek Zararlı mı?
Hamilelik döneminde bazı kadınlar bazı gıdalara karşı duyarlı hale gelebilir. Fındık alerjiniz yoksa, yemenizde bir sakınca olmayacaktır. Ancak alerjiniz varsa, tabii uzak durursunuz. Ya da öncesinde doktorunuza danışabilir ve test yaptırabilirsiniz.
Nutella, şeker oranı yüksek olduğundan dolayı fazla yenmemelidir. Bilindiği üzere şeker, herkes için zararlıdır ve hamileyken daha da dikkat edilmelidir. Çok fazla şeker tüketimi, gebelik diyabeti başlangıcına sebep olabilir. Gebelik diyabeti erken doğumlara, düşüklere ve hatta ölü doğumlara neden olabilir. Hele de diyabetikseniz, zaten tamamen kaçının. Ya da doktor kontrolünde ölçülü olarak yiyin.
Diğer bir yan etkisi de şekere ek olarak bol miktarda yağ içermesinden kilo alımına neden olabilir. Bol miktarda lif ve proteinle beslenmenizin yanı sıra doktorunuza danışarak, haftada biraz nutella yiyebilirsiniz.
Hamilelikte (gebelikte) nutella yenir mi? sorusu hakkında yazacaklarımız bunlar. Doktorunuza danışmayı unutmamakla beraber, beslenmenize dikkat ederek az miktarda yemenizde sakınca yoktur. Gebelikte nutella yiyenler konusunda hamilelikte nutella yemek zararlı mı ya da farklı bildikleriniz varsa, aşağıdaki yorum alanından diğer anne adayları için yazmayı unutmayın. Sağlıklı hamilelikler dileriz...




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:03.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia