Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Anne ve Çocuk

Anne ve Çocuk Çocuk gelişimi konusunda
öğrenmek istediğiniz bütün bilgilere bu bölümden ulaşabilirsiniz.


Güçlü Bir Anneye Sahip Olanların Özellikleri

Çocuk gelişimi konusunda
öğrenmek istediğiniz bütün bilgilere bu bölümden ulaşabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Güçlü Bir Anneye Sahip Olanların Özellikleri
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
305

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2021, 23:08   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Güçlü Bir Anneye Sahip Olanların Özellikleri

Güçlü Bir Anneye Sahip Olanların Özellikleri



Anneler hiç şüphesiz ailenin en önemli yapıtaşlarından bir tanesi. Aileyi bir arada tutmak adına güçlü olmak zorunda kalan anne, bu özelliklerin büyük bir kısmı ile çocuklarına da örnek olurlar.

1. Kendilerine ait olan her türlü işi ya da karşılaştığı sorunu kendi başlarına çözmeye meyilleri olurlar. Genel olarak anneden çocukluk döneminden itibaren alınan eğitim ile beraber kendi işlerini kendileri yapmalarını bilirler ve dünyanın onların etrafında dönmediğini de bilirler.


2. Hatalarını rahatça itiraf edebilirler. Çok ufak yaşlardan itibaren anneler çocuklarını hatalarını cesur bir şekilde itiraf etme konusunda yüreklendirmiştir. Böyle olunca da güçlü bir anne tarafından yetişen biri hata yaptığı zaman bunu çekinmeden kabul edebilecektir.


3. Güçlü bir anneye sahip çocuklar kendilerini özel hissederler. Böyle anneler çocuklarına karşı sevgilerini gösterme konusunda asla çekincede olmazlar. Çocuklarını özel olduklarını hissettirerek onların hayallerinin peşinden koşmaları konusunda yüreklendirirler.
4. Hepsinin hayata dair hedefleri bulunmaktadır. Anneler çocuklarını yalnızca özel hissettirmezler. Bununla beraber sahip oldukları niteliklerin farkına varmalarını ve güçlü yönlerini keşfetmelerini isterler. Böyle bir annesi olan çocuklar her zaman hayata dair heveslere ve amaçlara sahip olurlar ve adımlarını da buna göre atarlar.



5. Gerektiğinde hayır demesini bilirler. Birçok insan çevresindekilerin her zaman mutlu olmasını isterler ve kendilerini sevdirmek adına onlara hayır diyemezler. Lakin güçlü bir anneye sahip olan çocuklar çok ufak yaşlardan itibaren istemedikleri bir şey ile karşılaştıkları zaman hayır demeleri gerektiğini bilirler.


6.
Kendilerini Sever ve Kendilerine Değer Verirler Bir insanı herhangi bir koşula ya da şarta bağlı olarak seven ilk belki de tek insan annesidir. Bununla beraber çocuğuna onu ne kadar sevdiğini ve sevilmeye layık olduğunu da en iyi şekilde hissettirir. Böyle olunca da çocuklar ileride kendi ile barışık bireyler haline gelir.

7. Önceliği kendilerine vermenin bencillik olmadığını bilirler İnsanlara iyilik yapmak her zaman önemli bir şeydir. Lakin devamlı olarak kendini düşünmeden bunu yapmak insanı tüketir. Halbuki güçlü bir anne çocuklarını kendilerini tüketmeden karşılarındakilere iyilik yapmaları gerektiğini öğretmiştir.

8. Güzelliğin ne demek olduğunu bilirler Her ne kadar şimdilerde güzellik kavramı ciddi anlamda değişim göstermiş olsa da çocuklar anneleri sayesinde güzelliğin ne demek olduğu ile alakalı çok daha etkili bilgilere sahip olacaktır.

9. Kimi zaman bırakıp gitmenin en doğrusu olduğunu bilirler Onlara zarar verecek olan bir ilişkiyi sürdürmeye devam etmek, sevilmeyen bir işte çalışmak zorunda kalmak, kötü bir arkadaşlığı sürdürmek gibi şeyler güçlü anneye sahip olan çocuklar için olmayacak şeylerdir. Bu çocuklar ne zaman gideceklerini bilirler.


11. Verdikleri sözleri yerine getirirler Çok ufak yaşlardan itibaren güçlü anneler çocuklarına ne olursa olsun verdikleri sözleri tutmaları gerektiğini öğretirler. Bu çocuklar büyüdükleri zaman en kötü durumda dahi karşılarındaki kişiye verdikleri sözleri en iyi şekilde yerine getirirler.

12. Karşılarındakini Dinlerler Bu anneler çocuklarının neler söylediğini her zaman dinleyeceklerdir. Onlara kulak verip önemsedikleri için de çocuklar büyüdükleri zaman insanların söylediklerini her seferinde dinlemeyi görev edinirler.

13. Ailelerine Önem Verirler Anneleri için onların ne kadar önemli olduğunu bilerek büyüyen çocuklar, büyüdükleri zaman da kendi ailelerine önem vererek onların da sevilen bir ortamda büyümelerini sağlarlar.

14. Anneleri her zaman onların anneleridir Güçlü olan bir anne çocuklarına her zaman onların anneleri olduğunu hissettirir. Çocuklarının onları sevip sevmemeleri önemli değildir çünkü anneler çocukları arkadaşları anneleridir. Bu kararlı duruşları ise aslında çocuklarına verdikleri eğitimin bir parçasıdır. İleride çocukların pek çok arkadaşı olsa da anneleri bir tane olacaktır.

Alıntıdır.



Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.

Konu Sürmenaj tarafından (27 Eylül 2021 Saat 23:53 ) değiştirilmiştir.
 
Alt 27 Eylül 2021, 23:54   #2
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Güçlü Bir Anneye Sahip Olanların Özellikleri

Annelerimiz hep güçlü oluyor zaten. Ama anne kadar baba da çok önemli bence.
Babalardan da hep yaralı oluyoruz.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:47.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia