Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Aşka Dair > Anlamlı Yazılar

Anlamlı Yazılar Anlamlı ders veren yaşam hikayeleri


İyi Olmaya Çalışmak, Kötülerin İşidir!

Anlamlı ders veren yaşam hikayeleri



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İyi Olmaya Çalışmak, Kötülerin İşidir!
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
576

Kullanıcı Etiket Listesi

2Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan
  • 1 Post By Sürmenaj

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Eski 31 Ekim 2021, 05:44   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan İyi Olmaya Çalışmak, Kötülerin İşidir!

İyi Olmaya Çalışmak, Kötülerin İşidir!


Hayattaki bütün kötülüklerin, “en iyi”ler yüzünden olduğunu anladığımız gün, her şey gerçekten iyi olacak. Bir insan kendini ne kadar iyi sanıyorsa, hayatımız o kadar kötülükle doluyor çünkü.

Etrafınızdaki herkesin, her konuda “iyi” olduğunun ve her şeyi doğru yaptığının farkında mısınız?

Konuştuğunuz, çalıştığınız, görüştüğünüz, çeşitli şekillerde temas ettiğiniz, sevdiğiniz ve sevmediğiniz herkes iyi kalpli, çok bilgili, çok düşünceli, saygılı, doğru, dürüst, vicdanlı, saf ve temiz olduğunu düşünmüyor mu?

Herkes, devamlı fışkıran bir iyilik fıskiyesi, bir sevgi seli adeta. Bu kadar haksızlık, kötülük, pislik nereden çıkıyor hiç anlamıyorum.

Ben bugüne kadar hiç “Gerçekten kötü bir insanım.” diyen birine rastlamadım. “Aslında iğrenç biriyim. Kendimden başka kimseyi düşünemem, bana ne!” diyene de. “Egom yüzünden, insanları ezmekten incelikli bir zevk alıyorum. İktidarlara doyamıyorum.” diyen kimse de yok ortalıkta.

Herkesin en kötü huyu, saflığı. Başlarına ne geliyorsa, hep iyi niyetlerinden geliyor. Art niyet nedir, bilmemelerinden. Ölümüne sevdiklerinin, bazı insanların, halkın, memleketin iyiliğini düşünmelerinden. Kendileri için hiçbir şey istememelerinden.

Onlar hiç aldatmaz mesela. Aldatılırlar. Kimseyi kandırmazlar ama çok fena kandırılırlar. Kazık atmazlar ama yerler. Asla bilerek kalp kırmazlar ama kalpleri çok kırılmıştır. Yalanı da sevmezler, yalan söyleyeni de. (Belki gerçekleri eksik söyledikleri zamanlar olmuştur ama onu da mutlaka birilerinin iyiliği için öyle yapmışlardır.)

Dedikodu yapmazlar. Çimenlere basmazlar. Ateşle yaklaşmazlar. Sırayı bozmazlar. Kırmızıda dururlar. İnşaat alanına girmezler. Kurallara uyarlar, uymayanları uyarırlar.

Herkes tembeldir, onlar hep işini iyi yapan, bütün yükü omuzlayan, en çalışkan, en uzman. Bir şey söylüyorlarsa, bildiklerinden söylerler. O kadar uğraşmalarına rağmen, yine de eleştirilirler. Neden?

Kıskanıldıkları için. Kavak ağacı gibi oldukları için. Dümdüz ve dosdoğru.

Birisi onları sevmiyorsa, iyiliklerinden ve her şeyi çok iyi yapmalarından rahatsız olduğu için sevmiyordur. Birisi, onların istediğini yapmıyorsa, yanlış yapıyordur. Birisi, onlar gibi düşünmüyorsa, yanlış düşünüyordur. Bu kadar basit.

Yanlış yoldaki insanlara da insanca davranırlar tabii ki. Gittikleri yoldan geri dönmeleri için (çeşitli boyut ve şekillerde) ikaz ederler. Bir ikaz, iki ikaz derken; hâlâ (inatla) yanlış yolda gitmeye devam eden varsa, günah bunlardan gider. Yapacak bir şey kalmamıştır artık.

İyi oldukları kadar, haklıdır onlar. Ortada bir haksızlık varsa, siz kaşınmışsınızdır. Her şey, sizin yüzünüzden olmuştur. Öyle yapmasaydınız, böyle düşünmeseydiniz, şöyle söylemeseydiniz siz de canım. O zaman haksızlık filan olmazdı. Bir suçlu arıyorsanız, aynaya bakacaksınız her zaman.

Hayatımız, trafikteki arabalar gibi yani. Herkes haklı, herkes iyi, herkes mükemmel şoför, herkes kuralları çok iyi biliyor ama nedense, arka arkaya kazalar oluyor hep. Herkes kornaya basıyor. Herkes, birbirine el kol hareketi yapıyor. Herkesin kaşları çatık ve dudakları oynuyor ama camlar kapalı olduğu için, kimsenin ne dediği net duyulmuyor.

Az kaldı ama...
Hayattaki bütün kötülüklerin, “en iyi”ler yüzünden olduğunu anladığımız gün, her şey gerçekten iyi olacak. Bir insan kendini ne kadar iyi sanıyorsa, hayatımız o kadar kötülükle doluyor çünkü.

İyilikte zirve yaptığını düşünen insanın herhangi bir konuda, herhangi bir çaba harcamasını beklemekten vazgeçmemiz lazım. “En iyi”nin, daha iyi olması mümkün değil maalesef. Bırakalım, öyle kalsın.

Şimdilik, iyi olmaya çalışmak, biz kötülerin işi. İyi çalışmalar dilerim.

Reyya Advan






 
 

Yer İmleri


Konuyu 1 kişi okuyor: (0 üye ve 1 misafir)
 

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Ek dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm saatler GMT +3 biçimindedir. Şu anki saat 21:39.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions Inc.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Eğlenceli Genel Forum Sitesi, Genel Forum Sitesi, Genel Forum Siteleri, Genel Forum