Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Webmaster > Mobil isletim sistemleri > Android

Android Android işletim sistemiyle ilgili tüm paylaşımları bulabileceğiniz bölüm.


Android Cihazlar Kaç Yıl Güncelleme Almaya Devam Ediyor

Android işletim sistemiyle ilgili tüm paylaşımları bulabileceğiniz bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Android Cihazlar Kaç Yıl Güncelleme Almaya Devam Ediyor
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
190

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2022, 04:39   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Android Cihazlar Kaç Yıl Güncelleme Almaya Devam Ediyor

Android Cihazlar Kaç Yıl Güncelleme Almaya Devam Ediyor


Android telefon güncelleme aralığı neye göre belirlenir ve cihazlara ne sıklıkla cihazlara güncelleme gelir? İşte güncelleme rehberi listesi...


Android telefonları söz konusu olduğunda dikkat etmek gereken gereken nokta üreticinin güncelleme desteğini ne kadar verdiğidir. Çoğu üretici, güncellemesini, Google yeni Android sürümünü yayınladıktan uzun süre sonra dağıtmaya başlamaktadır.

Android ‘lerin güncelleme sıklığı, üreticiler tarafından net olarak açıklanmamaya devam ediyor.

Güvenlik ile ilgili düzeltmeler genellikle daha küçük boyutludur ve Google tarafından yayınlandığı için daha sık gelir. Android yükseltmeleri ise üreticinin arayüzüne (örneğin Xiaomi için MIUI) uygun bir şekilde hazırlanıp akıllı telefonlara sunulur.

SAMSUNG GÜNCELLEME ARALIĞI

Samsung, Google dışındaki Android üreticileri arasında güvenlik ve yazılım güncellemeler konusunda en başarılı şirket olarak düşünülür. Marka, amiral gemilerinden orta seviye telefonlarına kadar 5 yıllık güvenlik güncellemesi sunmayı taahhüt etmektedir.

Güvenlik güncellemeleri için verilen bu taahhüt, maalesef Android yükseltmelerinde devam etmiyor. Galaxy S serisi 3 (bazen 4) Android sürümü olmak üzere Galaxy A, Galaxy M gibi modeller 2 Android yükseltmesi almaktadır.

XİAOMİ GÜNCELLEME ARALIĞI

Yazılım güncellemeleri konusunda Xiaomi de beğenilir. MIUI tarafında büyük bir gelişme olmamasına rağmen, önceki modellerde MIUI arayüzünü özellikler ile doldurduğu bilinir.

Ortalama olarak amiral gemileri için 2’den fazla Android sürümü ve geri kalan cihazlar için 1 Android yükseltmesinden fazlasını beklememek gerekiyor. Ancak Xiaomi’nin güvenlik güncellemelerinde en az 3 yıllık destek sunduğu bilinmektedir.

OPPO GÜNCELLEME ARALIĞI

Yazılım güncellemeleri açısından Oppo kullanıcılarının şikayetçi olduğu bilinir. Ancak şirket 2021’de Find X, Reno ve A modelleri için 3 yıllık güvenlik güncellemeleri sunacağını söylemiştir. Diğer üreticilerden farklı olarak güncelleme konusundaki açıklaması şu şekilde:

“Tüm akıllı telefonlarımız için üç yıllık güvenlik güncellemelerini garanti edebiliyoruz. Find X serisi için aylık olarak, Reno ve A modelleri için üç ayda bir güncelleme sağlıyoruz.”


Leydihan bunu beğendi.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:14.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia