Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Eylül 2021, 16:21   #2
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Danimarka’da Katliam Gibi festival: 1428 Balina ve Yunus Öldürüldü

Barbarca öldürüldüler: 1500 yunus gelenek kurbanı

Danimarka'ya bağlı Faroe Adaları'nda 1500'e yakın yunusun öldürülmesi büyük tepki çekti. Hafta sonunda düzenlenen etkinlikten gelen görüntülerde su ve kıyı şeridinin öldürülen hayvanların kanıyla kıpkırmızı olması hayvan hakları aktivistlerinin öfkesine yol açtı.

Türkiye'de kıyıya vurduğunda kurşunlarak öldürüldüğü belirlenen yunuslar sonrasında kamuoyunun ne denli tepki gösterdiğini hatırlarsınız. Her yıl buna benzer haberler gelir. İşte bunu binle çarpın. Geçen hafta sonunda Faroe Adaları'nda bu denli büyük bir katliam yaşandı.

'Eziyet' yani Faroe dilinde Grindadrap olarak bilinen deniz memelilerinin öldürülmesi (Bıçak ya da kesici uzun aletlerle) Faroe Adaları'nda yüzlerce yıldır uygulanan bir gelenek.

Geçen hafta sonunda da bu acı gelenek tekrarlandı. Botlarla kıyıya doğru zorla iteklenen yunuslar, bıçaklanarak öldürüldü. Sığ sulardaki bu katliam görüntüsü o denli korkunçtu ki, yerel halk ve ava katılanlar bile bu vahşeti eleştirdi.

Çırpınan hayvanları görenler şok oldu

Tam 1498 yunus öldürüldü. Ölümü beklerken sularda çırpınan hayvanların cesedi kıyıya çekildi ve tüketim için yerel halka dağıtıldı.

Skalabotnur sahilindeki cinayetin ölçeği birçok yerliyi şok etti ve hatta uygulamaya dahil olan gruplardan eleştiri aldı.

Faroe Adaları'ndan bir deniz biyoloğu olan Bjarni Mikkelsen, bildirilen ölüm oranını perspektife koydu.

Kayıtlara göre bu bir rekor


Kayıtların, bunun Danimarka'nın özerk bir bölgesi olan Faroe Adaları'nda bir günde öldürülen en fazla yunus sayısı olduğunu gösterdiğini söyledi.

Mikkelsen, önceki rekorun 1940'ta 1.200 olduğunu söyledi. Bir sonraki en büyük avların 1879'da 900, 1873'te 856 ve 1938'de 854 olduğunu söyledi.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]