Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Mayıs 2021, 14:06   #2
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Kedi Türleri Nelerdir? Kedi Cinsleri ve Özellikleri


Chartreux Kedi Türü ve Özellikleri
Duman rengi, yumuşacık tüyleri ve koyu turuncu büyük gözleriyle dikkat çeken Chartreux kedisi, sevimliliği ve farklı fiziksel özellikleri sayesinde çok fazla ilgiye maruz kalsalar da bu ilginin karşılığını tam olarak veremezler. Temkinli kediler olan Chartreux kedileri, tanımadıkları insan ve diğer canlılara karşı dikkatli davranırlar. Dolayısıyla çok sosyal kediler değillerdir. Fazla cana yakın olmamalarına rağmen sahiplerine ve yaşam alanlarına çok bağlı olan Chartreux Kedileri, aynı zamanda çok nazik canlılardır. Çok eski bir kedi türü olan Chartreux Kedisi Fransa kökenlidir. 18. yüzyılda avcılık yeteneklerinden faydalanılan bu kediler, Fransız saraylarının da gözdesi olmuşlardır. Bu zeki ve duyarlı kediler halen dünyanın en popüler kedileri arasındadır.


Chinchilla Kedi Türü ve Özellikleri
İran kedilerinin bir türü olan Chinchilla kedileri, uzun ipeksi tüyleri, iri gözleri ve güzellikleri ile popülerdirler. İran kedilerinden farklı olarak yüzleri basık değildir ama onlar gibi geniş bir yüze ve sık, uzun tüylere sahiptirler. Adını Chinchilla denen kemirgen bir hayvandan alan bu kedilerin bu ismi alması kürk özelliklerinin bu hayvana benzemesinden gelir. Sahiplerine sevgiyle bağlanan bu sevimli kediler kucakta uyumaya ve sevgi görmeye bayılırlar.


York Chocalate Kedi Türü ve Özellikleri
Bu tüylü dostumuz sahibi ile iyi ilişkiler kurar. Sahibine bağlıdır. Ev ortamında bakımı oldukça kolaydır. Önceliğini sahibinin davranışına göre belirler. Ara sıra dışarı çıkmaktan hoşlanır. Kendini sevdirmeye bayılır. Yeni tanıştığı yetişkinlere, çocuklara karşı her zaman nazik ve sıcak kanlı yaklaşır. Oyun oynamaktan çok keyif alır. Meraklı yapısı gereği evde gezinmeyi sever. Ev halkı farklı odalarda bulunsalar bile sırayla herkesi ziyaret eder. Mırlama onun york chocalate kedisi için şarkı söylemek gibidir. En çok sahibi onunla ilgilendiği zaman mırlar.


Devon Rex Kedi Türü ve Özellikleri
Devon Rex kedileri, Sfenksler gibi tüysüz oldukları sanılan kedilerdir. Çok farklı ve çarpıcı bir görünümü olan Devon Rexler’in aslında tüyleri vardır ama bu tüyler bazı Devon Rex türlerinde çok kısa ve seyrek olduğu için tüysüzmüş gibi görünürler. Tüylerinin az olmasının yanında bu kediler, büyük gözlere ve kocaman kulaklara sahiptirler. Farklı fiziksel özelliklerinin aksine Devon Rex kedileri oldukça sıcakkanlı hayvanlardır. Sahiplerine bağlılıkları ve yalnız kalmaktan hoşlanmamaları bakımlarını biraz zorlaştırsa da çok iyi huylu olmaları ve neşeli doğaları onları vazgeçilmez kılar.


Habeş Kedi Türü ve Özellikleri
Habeş kedisi, oldukça zeki, sosyal, eğlenceli bir cinstir. Sürekli aktiviteye ve ilgiye ihtiyaç duyar. Sahibinin ilgilenmemesi halinde strese girip depresyon hali yaşamaları olasıdır. Meraklı ve oyun oynamaya ilgi duydukları için "Kedi krallığının palyaçoları" olarak da adlandırılırlar. Çok fazla ses çıkarmazlar, temas yoluyla ilgilerini belli ederler. Habeş kedisinin ömrü iyi bakıldığı taktirde 20 yıla kadar uzamaktadır. Normal şartlarda da 10-15 yıl arasında yaşamaktadırlar. Erkek habeş kedisi 5kg vücut ağırlığına ulaşabilmektedir. Dişi habeş kedisi ise 4-4.5 kg 'a kadar görülmektedir. Çok hareketli olmasından dolayı kolay kolay obezite problemi yaşamazlar.


Honey Bear Kedi Türü ve Özellikleri
Henüz resmi olarak 20 yıllık bir geçmişe sahip olan Honey Bear kedilerinin dişi bir İran kedisine kokarca genetiği aktarılarak elde edilmiş bir tür olduğu söylenir. Bu iddia, kokarca yerine bal porsuğu geni kullanıldığı ifadesiyle farklılık gösterebilir. Fiziksel özellikleri bakımından İran kedilerine benzetilse de yüz yapısı bu cins kedilerden farklı olan bu güzel hayvanların uzun, sık ve yumuşak tüyleri bulunmaktadır. Neşeli ve oyuncu doğalarının yanında sakin ve uysal kediler olarak bilinen Honey Bear kedileri, çok da uyumlu canlılardır. Keskin zekâları ve iyi huylu kediler olmaları güzellikleriyle birleştiğinde Honey Bear cinsi kediler vazgeçilmez hale gelirler. Sıcak sevgi gösterileriyle de insanları etkileyen bu kedi cinsi doğal değil, üretilmiş canlılar olduğu için nadir bulunan nadide bir ırktır.


İran Kedi Türü ve Özellikleri
En eski kedi ırklarından biri olan İran kedisi, keskin zekasına rağmen sakinliği, sahibine olan bağlılığı, karakteristik yüzü ve yumuşacık tüyleri nedeniyle çok sevilen çok tercih edilen bir türdür. Fars Kedisi ya da Persian olarak da bilinen İran kedilerinin anavatanı, adından da anlaşıldığı gibi İran’dır. Birçok renkte doğan yavrular arasında beyaz ve duman grisi İran kedileri, en beğenilenleridir. Sarı olanları da sayıca fazla olduğu için yaygındır. Sakin yapısıyla bilinen bu kedi cinsi, sahipleriyle ömürlerini geçirecek kadar onlara bağlıdırlar.


Keşmir (Kashmir) Kedi Türü ve Özellikleri
Adını Hindistan’ın bir eyaletinden alan Keşmir (Kashmir) kedileri, tesadüf eseri ortaya çıkmış bir kedi ırkıdır. Ne zamandan beri yer yüzünde oldukları bilinmeyen Keşmir kedileri, İran kedileri ile benzer özellikler gösterirler. Keşmir kedilerinin de yüzleri İran kedileri gibi basıktır ve bu iki kedi ırkının karakterleri arasında paralellik vardır. İki kedi cinsi de sakin ve uyumludur. Fakat Keşmir kedileri sahiplerine çok bağlıdır ve sahiplerinin kucaklarında uyumaya bayılırlar. Dingin bir ortamda huzur içinde yaşamaktan çok hoşlanan bu kediler, birlikte yaşadıkları canlılara da huzur verirler


Laperm Kedi Türü ve Özellikleri
Adını kıvırcık tüylerinden alan Laperm kedisi, Kuzey Amerika’da tesadüfen keşfedilmiştir. Ülkemizde pek bilinmeyen bir kedi cinsidir, oldukça iyi huylu ve neşelidirler. Sıcakkanlı olması ve evin her üyesiyle çok iyi ilişkiler kurması nedeniyle vazgeçilmez dostlar olan bu kedilerle çok eğleneceksiniz. Çünkü Laperm kedileri oyun oynamayı çok severler ve sahiplerini mutlu etmek için ellerinden geleni yaparlar. Karakter yapıları ve zekâları sayesinde eğitilmeye de yatkın oldukları için evde sorun çıkarmadan aile ile uyum içinde yaşarlar. Tam bir kucak kedisi olmalarının yanında yaşadıkları yuvaya da çok bağlıdırlar.


Maine Coon Kedi Türü ve Özellikleri
Büyüklükleri ve uzun tüyleri ile dikkat çeken bu kediler, görünümlerinden beklenmeyecek kadar insancıldırlar. Şaşırtıcı derecede iri ebatlara sahip olmaları, büyüleyici parlak tüyleri, sakin yapıları, sadakatleri ve merhametli karakter özelliklerinin yanında çok konuşkan olan Maine Coon kedileri, evde fazla hareketli değildirler.