Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Ocak 2023, 00:34   #2
Çevrimdışı
sırçafanus
sırçafanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Peynirli Sarımsaklı Ekmek




Krem Peynirli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Malzemeler:
Ekmek İçin
110 ml süt
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı toz maya
1 çay kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
1 yumurta
20 gr tereyağ

Peynir Dolgusu İçin:
1 paket pınar sürülebilir beyaz peynir
1 paket krema

Sarımsaklı Sos İçin:
130 gr tereyağ
1 yumurta
Yarım su bardağı süt
6-7 diş sarımsak
İnce kıyılmış maydonoz -arzuya göre miktarını ayarlayın.-
2 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı kadar nane

Krem Peynirli Sarımsaklı Ekmek Yapılışı

Zaman kaybetmeden denemeniz gereken bir tarif getirdim size.Güney Kore’nin sokak lezzetlerinden biriymiş.Ekmeğin dışındaki tereyağlı kısımları çıtır çıtır,içi ise yumuşacık oluyor.Tereddütle denedim ama evdeki herkes bayıldı.Bundan sonra favori beş çayı tariflerimden.
Haydi tarife geçerim.
Tereyağ hariç hamur için olan malzemeleri karıştıralım ve hamuru 5 dk boyunca yoğuralım.Sonra yumuşamış tereyağını da ekleyip 15 dk boyunca iyice yoğuralım ve bir kaba koyup 1 saat mayalandıralım.Mayalandıktan sonra 2 dk daha yoğurup 4 parçaya ayıralım ve yuvarlayalım.Tepside 30 dk daha mayalandırıp 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirelim.
Bu sırada peynir ve çırpılmış kremayı karıştırıp sıkma torbasına koyalım.
Sarımsaklı sos için erimiş tereyağının içine rendelenmiş sarımsakları,sütü,balı,yumurtayı,ince kıyılmış maydanozları ve naneyi atıp karıştıralım.
Pişen ve oda sıcaklığana gelen ekmeğimizi yıldız şeklinde 8 parça olacak şekilde keselim ve her parçanın arasını peynirli harç ile dolduralım.Sonra ekmeğimizin her tarafına sarımsaklı sostan dökelim.İsterseniz ekmeği komple sosa batırıp çıkartabilirsiniz.
Daha sonra ekmekleri 160 derece fırında 10-15 dk daha pişirelim.Ve çıkarıp servis edelim.








Alıntı