Konu
:
Keşkekli Kuzu Tandır
Tekil Mesaj gösterimi
16 Ağustos 2022, 20:39
#
1
Çevrimdışı
SAUCE
Yap gitsin! İnsan en çok hatalarından ders çıkartır.
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen
kaydol
bağlantısından üye olunuz.
Keşkekli Kuzu Tandır
Keşkekli Kuzu Tandır
eşkekli Kuzu Tandır Tarifi İçin malzemeler
1 adet kuzu ön kol (2 kg)
150 g havuç (İri doğranmış)
150 g patates (İri doğranmış)
200 g kırmızı biber (İri doğranmış)
75 g tereyağı (Küçük doğranmış)
5 g taze biberiye
1-2 adet defne yaprağı
35 ml zeytinyağı
2-3 adet tane karabiber
30 g kaya tuzu
Keşkek için
150 g dövme buğday (1 gün suda bekletilmiş)
50 g nohut (1 gün suda bekletilmiş)
500 ml et suyu
30 g tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı tatlı toz biber
Keşkekli Kuzu Tandır Nasıl Yapılır?
Eti döküm bir tavaya alarak mühürleyin. Fırın tepsisine önce folyo daha sonra yağlı kağıt serin ve et ile sebzeleri yerleştirin.
Üzerine kaya tuzu, taze biberiye, defne yaprağı, tane karabiber, zeytinyağı ve tereyağı ekleyerek folyo ile sarın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 3 saat pişirin.
Nohut ile buğdayın suyunu süzün ve bir tencereye aldıktan sonra et suyu ve baharatları ilave ederek yaklaşık 1 saat süreyle kısık ateşte pişirin. Pişirirken aralıklarla bir tahta kaşık ile karıştırın.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve kırmızı toz biberi ekledikten sonra keşkeğin üzerine dökün.
Pişirdiğiniz kuzu tandır ve keşkeki sunum tabağına alarak sıcak servis edin. Arzu ederseniz közlenmiş domates ve biber ile süsleyebilirsiniz.
lezzet
Benzer Konular:
Fırında Kuzu Karski
Kuzu Gerdan
Kuzu İkilisi
Kuzu kapama tarifi
Kuzu Şiş
Alıntı
SAUCE
Açık Profil bilgileri
SAUCE nickli üyeye özel mesaj gönderin
SAUCE - Daha fazla Mesajını bul