Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Webmaster > Webmaster Forum

Webmaster Forum Webmasterların paylaşımda bulunup, paylaşımlardan yararlanabileceği webmaster bilgi paylaşım forumu.


Google Tag Manager (GTM) Nedir?

Webmasterların paylaşımda bulunup, paylaşımlardan yararlanabileceği webmaster bilgi paylaşım forumu.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Google Tag Manager (GTM) Nedir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
556

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Haziran 2020, 13:45   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Google Tag Manager (GTM) Nedir?

Google Tag Manager (GTM) Nedir?

Dijital pazarlamanın en önemli metriklerinin başında, dönüşüm yer alır. Websitenize gelen kullanıcıların beklediğiniz hareketleri gerçekleştirip gerçekleştirmediklerini belirlemek adımlarınızı daha doğru atmaya yardımcı olur. Bunun birçok analiz aracını kullanıyoruz. Bunların en olmazsa olmazı Google Analytics, websitemizi ziyaret eden kullanıcıları ve sayfalarımızı analiz etmemizi sağlayan bir Google aracı. Ancak dönüşümleri en iyi şekilde belirleyebilmek için Google Tag Manager entegrasyonu sağlamamız daha etkili olacaktır.

Google Tag Manager Nedir?
Google Tag Manager, websitenizi veya mobil uygulamanızı ziyaret eden kullanıcıların, belirlediğiniz hedef davranışları gerçekleştirip gerçekleştirmediğini anlamınızı sağlayan araçtır. GTM ile oluşturduğunuz etiketleri websitenize ekleyerek, geri dönüşümleri takip edebilir veya yeniden pazarlama yapabilirsiniz.

Google Tag Manager, Google Analytics ve Google Ads ile entegre bir şekilde çalışarak kullanılabilir. Bu sayede hem ziyaret istatistiklerini daha detaylı takip edebilir hem de reklam dönüşümlerini daha iyi yorumlayabilirsiniz. Örneğin Google Arama Ağı Reklamları üzerinden gelen bir ziyaretçinin form sayfasını açıp formu doldurmadan çıkması durumunda bunu tespit edebilirsiniz veya sepetine bir ürün ekleyip siparişi tamamlamadan siteden ayrıldığında da bunu tespit edebilirsiniz.

Google Tag Manager tamamen ücretsiz bir araçtır. Aynı hesap içerisinde birden fazla websitesi ve birden fazla fonksiyonu kullanabilirsiniz. Websitelerinin yanında Android ve iOS uygulamalarında da aynı işlevleri kolaylıkla gerçekleştirebilmektedir.

Google Tag Manager (GTM) Kurulumu
GTM kurulumu oldukça basit ve hızlı bir süreçtir. Maddelerle anlatmak gerekirse;

1. Google Tag Manager üzerinde Google hesabınız ile oturum açın

2. Eklemek istediğiniz websiteler ve mobil uygulamalar için bir profil oluşturun

3. Google Tag Manager snippet kodunu websitenizde <body> etiketinden hemen sonraya ekleyin.

4. GTM panelinden yeni etiket oluştur diyerek Google Analytics ve Google Ads entegrasyonunu sağlayın.


Google Tag Manager Terimleri
1. GTM Tag (Etiket) Nedir?: Etiketler, Google Tag Manager’in üçüncü taraf websitelerden bilgi alışverişi yapmasını sağlayan kod snippet’ıdır. Bu etiket ile Google Ads ve Analytics bağlantısı, websiteniz ile hesabın bağlantısı sağlanır.

2 GTM Trigger (Tetikleyici) Nedir?: Tetikleyiciler, hazırladığınız etiketlerin hangi sayfada ve hangi işlemden sonra uygulanacağını belirleyeceğiniz komutlardır. Her etiketin çalışabilmesi için bir tetikleyiciye ihtiyacı vardır.

Google Tag Manager ile, birçok farklı kod ve farklı araç ile uğraşmaktansa tümünü tek bir platform içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Bu hem başarılı bir pazarlama stratejisi geliştirmenizi hem de stratejinizin sonuçlarını ölçümlemenizi sağlar. GTM i websitenizde hemen her konuda bir takip etiketi oluşturabilir ve ziyaretçilerinizin tüm hareketlerini inceleyerek iyileştirmeler yapabilirsiniz.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:50.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia