Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Bilim ve Teknoloji > Bilim ve Teknoloji Haberleri > Sosyal Ağlar

Sosyal Ağlar Sosyal ağlarla ilgili, her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz alan


Facebook'un Yapay Zekasına Göre Soğan, Cinselliği Çağrıştırıyor

Sosyal ağlarla ilgili, her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz alan



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Facebook'un Yapay Zekasına Göre Soğan, Cinselliği Çağrıştırıyor
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
273

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2020, 08:25   #1
Çevrimdışı
Lilith
Lilith - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Facebook'un Yapay Zekasına Göre Soğan, Cinselliği Çağrıştırıyor

Facebook'un Yapay Zekasına Göre Soğan, Cinselliği Çağrıştırıyor

Facebook'un içerik filtrelemede kullanılan yapay zekası, oldukça komik bir hataya imza attı. Algoritma, bir besin olan soğanı cinsellikle ilişkilendirdi. Facebook'ta reklam vermeye çalışırken bu ilginç hatayla karşılaşan şirket, soğanın cinsellikle ilişkilendirilebilmesi için hayal gücünün sınırlarının zorlanması gerektiğini düşünüyor.

Yapay zekanın gelişmesiyle birlikte özellikle de internet üzerinde hizmet veren şirketlerin işleri kolaylaştı. Oluşturulan algoritmalar, otomatik filtrelemeler yaparak internet mecralarının daha "temiz" kalmasını sağlıyor. Ancak Facebook'un içerik filtreleme algoritması, işi biraz abartmış gibi görünüyor. Çünkü Facebook tarafından oluşturulan bir yapay zeka, sağlığımız için çok faydalı olan soğanı cinsellikle ilişkilendirdi.

Her şey, Gaze Seed Company isimli bir firmanın tohum satabilmek için Facebook'a reklam vermek istemesiyle başladı. Şirket, bir sepet içerisine yerleştirilmiş soğan görsellerini kullanarak reklam vermek istedi. Ancak işler, beklenildiği gibi yürümedi. Facebook, reklamda kullanılacak görselin cinsellikle ilişkili olduğunu vurgulayarak talebi onaylamadı. Görünüşe göre Facebook'un yapay zekası, şu an için tüm beklentileri karşılayamıyor.

Facebook'a reklam vermek istenirken kullanılan görsel şuydu



Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan şirket yetkilileri, Facebook üzerinden paylaştıkları bir gönderi ile durumu izah etmeye çalıştılar. Bir uyarı aldıklarını söyleyen yetkililer, kullandıkları görselin cinsellik içermesi nedeniyle reklam listelemesinin gerçekleşmeyeceğini öğrendiklerini ifade ettiler.

Şirket yöneticilerinden Jackson McLean, bunun komik bir durum olduğunu söylüyor. Soğanın cinsellikle ne gibi bir ilgisinin olduğunu bilmediğini söyleyen McLean, yapay zekanın yuvarlak soğanları göğüslerle ya da başka bir şeyle ilişkilendirmiş olabileceğini ancak bunun bir yanlış anlama olduğunu söylüyor. McLean'e göre soğan üzerinden cinsellikle ilişki kurulabilmesi için hayal gücünün sınırlarını zorlamak gerekiyor.

Facebook, yaşanan hata ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak McLean ve ekibi, sorunun giderilmesi için çabalamaya devam ediyor. Durumu Facebook yetkililerine ilettiklerini söyleyen McLean, görselin gerçek bir insan tarafından kontrol edilmesiyle söz konusu yanlış anlaşılmanın ortadan kalkabileceğini ifade ediyor.





İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.

 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:08.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia