Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Bilim ve Teknoloji > Bilim ve Teknoloji Haberleri > Sosyal Ağlar

Sosyal Ağlar Sosyal ağlarla ilgili, her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz alan


Instagram 10K Nedir?

Sosyal ağlarla ilgili, her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz alan



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Instagram 10K Nedir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
370

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Temmuz 2020, 17:51   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Instagram 10K Nedir?

Instagram 10K Nedir?

6 Ekim 2010 tarihinde hayatımıza giren Instagram 2020 yılı itibari ile 10. yılını kutlamak üzere. Hayatımıza girdiğinden beri kullanıcılara kattığı yenilikler ile büyüyen Instagram, Facebook’a satılması ile de gündem olmuştu. Kullanıcılar bu platformu kullanırken bazı kavramları da merak etmekte. “Instagram 10k ne demek?” diyen kullanıcılar bunun anlamını merak ediyor.


Instagram 10k Ne Demek?
Bir Instagram kullanıcısı, Instagram’da gezerken bir üyenin veya işletmenin profiline girdiğinde takipçi sayısında 100k, 1m gibi ifadeler yer alır. Bazı kullanıcılar bunun ne anlama geldiğini bilmemektedir. Bu kavram günümüzde de birçok alanda kullanılmaktadır. Instagram 10k, kısaca bahsetmek gerekirse 10.000 anlamına gelir.

instagram 10k
Instagram özellikle mobil uygulama üzerinde sayıların sığması için kısaltmalar kullanır. Bu kısaltmalar genellikle ingilizce olarak yer alır. “K” harfi bu konuda bir istisnadır. Çünkü ingilizce de 10.000 sayısı ten thousand diye okunur. “K” ifadesi 3 adet 0 ifade etmek için kullanılır. Bu da daha sade bir görünüm katar. Örneğin 10K, 10.000 iken 100K 100.000 anlamına gelir. 1M ise 1 milyon takipçi demektir.

Instagram Neden Bu Kavramı Kullanır?
Instagram’ın bu tür kavramlarını kullanmasının sebepleri arasında yer tasarrufu yer alır. Günümüzde sadelik önemli bir yer edinmektedir. Birçok firma sadelik açısından logolarını dahi sade bir görünüme kavuşturmuş bulunmakta. Bundan dolayı Instagram sayıları sade bir şekilde gösterir. İnternet üzerinden girildiğinde bu sayıların okunuşu tam olarak ekrana yansır. Fakat mobil uygulamaların ekranı daha küçük olduğu için sayının sığması adına 3 adet “0” sembolize olarak gösterilir. Bu da mobil uygulamalarda takipçi sayısının daha iyi bir şekilde görünmesini sağlar. Sosyal medya mecrası Instagram’ın bu sistemi kullanmasının bir diğer nedeni ise sadelik ve görünüştür. Tasarım açısından da hoş duran bu sayılar, güzel bir görünüm sunar. Bu da mobil kullanıcılar için estetik bir güzellik katar.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Instagram Mesaj Gitmiyor Sorunu ve Çözümü

Instagram 10k Nasıl Yapılır?
Instagram’da 10k, 100k, 1m gibi sayıları profilin takipçi altındaki kısmına yazdırmak için tek bir yöntem bulunur. Bu yöntem de takipçi yükseltmektir. Kullanıcılar takipçilerini yükselterek bu gibi sayılara ulaşabilir. Bunun için reklam yapmak, ilgi çekici paylaşımlar sunmak ve etiket kullanmak gibi birçok yöntem vardır. Bu yöntemler sayesinde Instagram takipçi sayısı daha da yükselerek bu seviyelere ulaşır.

Instagram’da bu gibi sayılara ulaşmak ve sizde böyle görünmek istiyorsanız yapmanız gereken bir yöntem daha bulunur. Bu yöntem Instagram takipçi veya etkileşim satın almaktır. Örneğin bir gönderi paylaşıldığında ve buna etiket ile konum eklendiğinde bu gönderinin yükselmesi için etkileşim satın alınabilir. Bu da takipçilerin artmasına ve keşfette üste çıkmasına sebep olur. Bu konu ile birlikte “Instagram 10k ne demek?” sorunun cevabını vermiş olduk.


Instagram Destek yazılarımız ile yaşadığınız tüm Instagram sorunlarını çözüme kavuşturun!

Instagram “K” Ne Demektir?
Instagram profillerinde yer alan “K” binlik sayı dilimleri anlamına gelmektedir. Yani 10k demek 10,000 takipçiye sahip demektir.
Instagram “M” Ne Demek?
Instagram profillerinde yer alan “M” işareti milyonluk takipçi dilimini ifade eder. Genellikle fenomen hesaplarda gördüğümüz bu rakam en yüksek takipçi sayılarını ifade etmek için kullanılır.
Instagram Takipçi Sayıları Yuvarlanıyor mu?
Instagram profillerinde yüz binlerce takipçiye sahip iseniz, takipçileriniz binlik dilimler halinde yuvarlanacaktır ve profilinizde 10,7K şeklinde gösterilecektir.


[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:11.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia