Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Resim Galerisi > Fotoğrafçılık > Sanatsal Resimler

Sanatsal Resimler Sanatsal resimleri bu bölümde bulabilir ve paylaşabilirsiniz.


Damlalarda Ankara

Sanatsal resimleri bu bölümde bulabilir ve paylaşabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Damlalarda Ankara
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
484

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Haziran 2020, 00:17   #1
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Damlalarda Ankara

Damlalarda Ankara



Damlalarda AnkaraBaşkent seçildiği yıllarda çok az sayıda binasıyla küçük bir şehir olan Ankara, Kurtuluş Savaşı'nın hazırlanıp sevk ve idare edildiği bir merkez olarak Milli Mücadelenin sembolü haline geldi. Bu tarihi şehir, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanından sonra giderek büyüyerek modern bir görünüm kazandı. Ankara'da zaman içinde inşa edilen çok sayıda yapıdan bazıları, kentin simgeleri arasına girdi. Başkentin bu simge yapıları, sonbahar yağmurlarının oluşturduğu damlalarla bütünleşerek güzel görüntüler oluşturdu. Anadolu Ajansı Fotomuhabiri İsmail Duru o muhteşem kareleri Türkiye'yle paylaştı.Fotoğraflarda; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'den, adını Karacabey'in yaptırdığı Çifte Hamamdan alan ''Hamamönü''ne kadar birçok simge yapı bulunuyor.



İşte her biri tabloluk fotoğraf çalışması... Anadolu Ajansı'ndan İsmail Duru'nun enfes kareleri...



Ulus semtinde bulunan Hacı Bayram Camii çevresinde bulunan ve tarihi dokuya uygun olarak restore edilen Ankara Evleri de şehri ziyaret edenlerin ilgisini çekiyor



Ulus semtinde bulunan ''Melike Hatun Camisi'' de şehri ziyaret edenlerin ilgisini çekiyor.



Adını bir Türk boyu olan Oğuzların Bayındır boyu beylerinden Karacabey'in yaptırdığı Çifte Hamamdan alan ''Hamamönü'' de şehrin simgeleri arasında yer alıyor.





Ulus semtinde bulunan ''Ankara Resim ve Heykel Müzesi'' de şehrin simgeleri arasında yer alıyor.



Ulus semtinde bulunan ''Gençlik Parkı'' da özellikle içerisindeki lunapark ile şehrin simgeleri arasında yer alıyor.



Ulus semtinde bulunan "Ankara Palas Devlet Konukevi" de şehrin simgeleri arasında yer alıyor.



Çankaya ilçesinde yüksekliği 125 metre olan ve Ankara'nın tanıtımına önemli katkı sağlayan Atakule de, şehrin simgeleri arasında yer alıyor.



1978 yılında heykeltıraş Nusret Suman tarafından yapılan ve Sıhhiye Meydanı'na konulan ''Hitit Güneş Kursu Anıtı'' da şehrin simgeleri arasında yer alıyor



Mimar Sinan'ın geliştirdiği mimari üsluba bağlı kalınarak inşa edilen ve 1987 yılında açılışı yapılan ''Kocatepe Camii'' de şehrin simgeleri arasında yer alıyor.



1923 yılında mimar Vedat Tek tarafından inşa edilen ''II. Türkiye Büyük Millet Meclisi'' de şehrin simgeleri arasında yer alıyor.



Altındağ ilçesinde bulunan ve ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmeyen ''Ankara Kalesi'', Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar dönemlerinde birçok kez onarımdan geçmiş.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri

Etiketler
altındağ, ankara palas, atakule, başkent, çankaya, çifte hamam, gençlik parkı, hamamönü, karacabey, melike hatun camisi, romalılar, ulus


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:56.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia