Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > Pilavlar-Makarnalar

Pilavlar-Makarnalar Lezzetli pilav ve makarna tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..


Yufkadan perde pilav tarifi

Lezzetli pilav ve makarna tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Yufkadan perde pilav tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
428

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Haziran 2020, 13:11   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Yufkadan perde pilav tarifi

Yufkadan perde pilav tarifi

İçindekiler
3 adet el açması yufka
2 avuç badem
1 çorba kaşığı çam fıstığı
3 çorba kaşığı tereyağı
2 parça tavuk göğsü
2 parça kemiksiz tavuk but
3 bardak pilav

İkişer parça tavuk göğsünü ve kemiksiz tavuk budunu düdüklü tencereye koyun.
Üzerine tuz, tane karabiber, yenibahar, kabaca doğradığınız 1 soğan, 2 diş sarımsak ve 4 dal taze kekik ekleyin.
1,5 litre soğuk su koyup düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve yüksek ateşte pişirmeye başlayın.
Tencerede basınç oluşup düdük kilitlenince altını kısıp yarım saat pişirin.
Yarım saatin sonunda düdüklü tencerenin altını kapatıp basıncını alın. Sıcağı üzerindeyken tavukları çıkartıp lif lif ayırın. Bunu yaparken tavuğu bir çatalla tutup diğeri ile liflerine dik olarak çekerek kolayca ayırabilirsiniz.
Tel tel ayırdığınız tavukları perde pilavın içine koymak için ayırın. Bu sırada kurumasınlar diye kendi suyunda bekletebilirsiniz.
Perde pilavı için Tavuklar pişerken 2 avuç çiğ bademin üzerine kaynar su döküp 10 dakika bekletin. Sürenin sonunda kabukları yumuşayacak ve kolayca çıkacaktır.
Bademleri enine olarak ikiye kesin.
2 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin. Üzerine bademleri ve 1 çorba kaşığı çam fıstığını ekleyip yaklaşık 2 dakika bademler renk alana dek kavurun.
Geniş ve derince bir tavada yarım çorba kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 1 tam yufkayı açın. Yufkanın ortasına yarım yufkayı buruşuk şekilde koyun. Üzerine dünden kalan yaklaşık 3 bardak pilavın yarısını koyun.
Sırasıyla kavrulmuş bademlerin yarısını, didilmiş tavukları, kalan bademleri ve pilavları koyun.
Kalan 1,5 yufkayı üzerine yine buruşuk şekilde koyup tavanın kenarlarından sarkan yufkaları bohça gibi üzerine kapatın.
Her iki tarafı güzelce kızarana dek çevirerek pişirin. Çevirdikten sonra yarım çorba kaşığı tereyağını da parlaması için üzerine sürün. Yufkadan perde pilavı emrinize amade.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:53.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia