|
Pilavlar-Makarnalar Lezzetli pilav ve makarna tarifleri, malzemeleri ve yapılışı.. |
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
25 Haziran 2020, 18:46 | #1 |
Çevrimdışı
|
Fırın Makarna Nasıl Yapılır?
Fırın Makarna Nasıl Yapılır?
Fırında makarna nasıl yapılır, Fırında makarna hem kolay, hem az malzeme kullanarak, hem hızlıca yapılabilen lezzetli yemekler sınıfına girer. Doyurucu bir lezzet olan fırın makarna, aynı zamanda canınız aniden börek çektiğinde, börek keyfi de yaşatabilecek bir yemektir. Sulu yemeklerin, tencere yemeklerinin, fırın yemeklerinin yanında nefis bir alternatif de sayılan fırın makarna yapımı da hayli kolay bir yemek. Fırında makarna tarifleri içinde en yaygın olarak yapılanı fırında peynirli makarna kuşkusuz. Fırında makarna tarifi kolay pişirilebilen yemekler sınıfına girer ve yemesi de keyif verir. Gelin fırında makarna yapılışı nasıl oluyor bir bakalım. Fırında Makarna Tarifi Malzemeler: *1 paket makarna (istediğiniz türde makarnayı seçebilirsiniz ancak fırın makarnaya en çok yakışan makarna türü fırın makarna için özel olarak üretilen kalın spagettilerdir.) *Yağ ( makarna pişirmek için ideal olan 2 yemek kaşığı sıvı yağ) *Tuz *Rendelenmiş kaşar peyniri yaklaşık 3 su bardağı (üzeri ve içi için) *İsteğe göre 2 adet yufka kullanılabilir *İsteğe göre beşamel sosla yapılabilir Beşamel sos malzemeleri 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı: 1 paket makarnayı derin bir tencerede önceden kaynamış suyun içine atarak 8-10 dakika haşlıyoruz. Suyunu süzdükten sonra yağla tuzu az bir süre kavurup haşlanmış makarnayı yağ ile karıştırıyoruz. Yufka ile yapmayı tercih edenler için: Fırın tepsisini yağlayıp 1 adet yufkayı tepsinin her yerini kapatacak şekilde tepsiye didikliyoruz (küçük parçalara ayırıyoruz) daha sonra makarnayı yufkanın üzerine döküp yaklaşık 1 su bardağı kaşar peynirini araya ilave ediyoruz. Diğer yufkayı da yine aynı şekilde küçük parçalara ayırıp üstünü kapatıp biraz yağ sürüp fırında 180-200 derecede üstü kızarana kadar tutuyoruz. Çıtır çıtır fırın makarnanız hazır, afiyet olsun. Fırında Makarna Tarifi Beşamel sos yapımı: 2 kaşık unu ve 2 kaşık yağı tencerede rengi değişene kadar kavuruyoruz. Tuzu ve kara biberi de ekleyip , sütü üzerine yavaş yavaş eklerken bir yandan çırpmaya devam etmek gerekiyor. Sos koyu bir kıvam alınca (boza kıvamına gelince ) ocaktan alıyoruz. Beşamel sos ile fırın makarna yapımı: Haşladığımız makarnayı, 1 bardak kaşar peyniri ile harmanlayıp fırın tepsisine alıyoruz. Makarnanın üzerine beşamel sosu döküp fırına veriyoruz. 180-200 derece fırında yaklaşık 8 dakika tuttuktan sonra çıkarıp, iki bardak kaşar peynirini üstüne ilave edip tekrar fırına veriyoruz ve yaklaşık 3 dakika daha fırında tutuyoruz. İsteğe bağlı olarak makarnanın içine sosis, kavrulmuş kıyma, salam parçaları ve domates suyu da ilave edebilirsiniz. Kurtarıcı yemeğimiz hazır. Fırın makarna yapılışı bu kadar kolay ama lezzet paha biçilmez. İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var. |
Yer İmleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Forum | Bilgilendirme | Künye |
Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece |
Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir. |
|