Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Eğitim > Dersler > Matematik

Matematik Matematik, numaralar, felsefe, uzay ve fizik gibi konularla ilgilenir.


Pi Sayısı Hakkında İlginç Bilgiler Nedir

Matematik, numaralar, felsefe, uzay ve fizik gibi konularla ilgilenir.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Pi Sayısı Hakkında İlginç Bilgiler Nedir
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
934

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Temmuz 2020, 11:38   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Pi Sayısı Hakkında İlginç Bilgiler Nedir

Pi Sayısı Hakkında İlginç Bilgiler Nedir

Pi sayısı (π), bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen irrasyonel matematik sabiti’dir. İsmini, Yunanca περίμετρον (çevre) sözcüğünün ilk harfi olan π den alır. Pi sayısı, Arşimet sabiti ve Ludolph sayısı olarak da bilinir.
Pi sayısı hakkında ilginç bilgiler



Pi dünyadaki en tanınmış matematik sabitidir. Pi, Akademisyen tarafından tüm matematiğin en önemli ve ilginç rakamı olarak kabul edilir.
Albert Einstein Pi Günü’nde doğdu.
Pi (π) sembolü, yalnızca 250 yıldır matematiksel anlamda düzenli olarak kullanılmaktadır.
Çevreyi ya da çevrenin alanını asla gerçekten ölçemezsiniz; çünkü pi’nin değerini asla doğru olarak bilemeyiz. Pi mantıksız bir sayıdır, yani rakamları görünüşte rasgele bir sırayla sonsuza kadar devam eder.
Darren Aronofsky’nin büyüleyici filmi π ( Pi: Kaos’taki İnanç ), ana karakterin pi’ye (ve uzantıya göre evren) basit cevaplar bulma girişiminin onu nasıl delirttiğini gösterir. Film, 1988 Sundance Film Festivali’nde En İyi Yönetmenlik Ödülünü kazandı.
Π harfi Yunanca “çevre” ve “çevre” kelimelerinin ilk harfidir. Matematikdeki π sembolü çemberin çevresinin çapına oranını temsil eder. Başka bir deyişle, π, bir çemberin çapının çember boyunca sığdırılacağı sayıdır.
1995 yılında Hiroyoki Gotu, pi’nin 42.195 rakamını ezberledi ve kendisi şu anki pi şampiyonu. Bazı araştırmacılar, Japonların sayı dizilerini ezberlemek için diğer dillerden daha uygun olduğunu düşünüyorlar.
Pi’nin ilk 144 hanesi 666’ya kadar (çoğu akademisyen “Canavarın işareti” olduğunu söylüyor) ekliyor. Ve 144 = (6 + 6) x (6 + 6).
Ünlü OJ Simpson davasında savunma avukatı Robert Blasier ile bir FBI ajanı arasında görünüşte FBI ajansının entelektüel zekasındaki kusurları açığa vuran gerçek pi değeri hakkında tartışmalar yapıldı.
Ludolph van Ceulen (1540-1610) yaşamının çoğunu pi’nin ilk 36 hanesini (Ludolfin Sayı olarak adlandırdı) hesapladı. Efsaneye göre, şu anda kaybedilen mezar taşında bu sayılar kazınmıştır.
William Shanks (1812-1882) yıllarca pi’nin ilk 707 basamağını bulmak için uğraştı. Maalesef, 527. sıradan sonra bir hata yaptı ve tüm hesaplamaları boşa gitti.
2002 yılında bir Japon bilim adamı Hitachi SR 8000 adlı güçlü bir bilgisayarı kullanarak 1.24 trilyon pi pi bularak önceki tüm rekorları kırdı.
Pi, Alfred Hitchcock’un Torn Curtain ve The Net filmlerinde rol alan Sandra Bullock’un gizli kodudur.
Bir daire içerisinde 360 ​​derece olduğu ve pi’nin daire ile yakından bağlantılı olduğu için, bazı matematikçiler 360 sayısının pi’nin 359’üncü basamağındaki konumunda olduğunu keşfetmekten çok memnun.
Pi yaklaşık 4000 yıldır insan ırkı tarafından incelenmiştir. M.Ö. 2000’de Babylonian sabit daire oranını 3-1 / 8 veya 3.125 olarak belirledi. Eski Mısırlılar, 3-1 / 7 veya 3.143’lük biraz farklı bir değere ulaştı.
Pi’yi anlamanın “daire çizme” yöntemine matematikçiler hayran kalmıştır, çünkü meydan, belirgin, ölçülebilir ve kapsamlı dünyayı temsil ederken geleneksel olarak daire çember sonsuz ölçülebilir ve hatta manevi dünyayı temsil eder.
Pi’nin ilk milyon ondalık basamakları 99.959 sıfır, 99.758 1s, 100.026s, 100.229s, 100.230s, 100.359s, 99.548s, 99.800s, 99.985s ve 100.106s’ten oluşur
Pi’nin rafine edilmiş bir değeri Çinliler tarafından Batı’dan çok daha önce elde edildi. Çinliler, dünyanın dört bir yanından iki avantaja sahipti: ondalık sayıları kullanıyorlar ve sıfır için bir sembol kullanıyorlardı.
Eski matematikçiler, bir daire alanına daha yakından yaklaşan daha çok taraflı poligonları yazarak pi’yi hesaplamaya çalıştılar. Arşimet 96 kenarlı bir poligon kullandı. Çinli matematikçi Liu Hui 192 papuçlu bir poligonu yazmış ve daha sonra pi’yi 3.14159’a hesaplamak için bir 3.072 taraflı poligonu yazmıştır. Tsu Ch’ung ve oğlu, pi’yi hesaplamak için 24.576 tarafı olan çokgenleri yazdılar (sonuç, pi’nin kabul edilen değerinden sadece% 8’lik bir farka sahipti).
Π sembolü kullanılmadan önce , matematikçiler pi’yi ” çapı çarpıldığında çevreyi oluşturan miktar” anlamına gelen ” kuantum kümülatif çarpma çapı, proveniet çevresel kuantumlar ” gibi yuvarlak yollarla tarif ederdi. “
Leonardo da Vinci (1452-1519) ve sanatçı Albrecht Durer (1471-1528) “daireyi karelerle ifade etme” ya da pi’ye yaklaşma üzerine çalıştılar.
Pi’nin ilk milyon rakamlarında 123456 diziliminde herhangi bir olay meydana gelmez, ancak ortaya çıkan sekiz 12345’ten üçü diğer 5 olur. 012345 dizisi iki kez oluşur ve her iki durumda da başka bir 5 izler.
Pi’ye “dairesel sabit“, “Arşimet sabiti” veya “Ludolf’un numarası” da denir.
Pi’nin ilk altı basamağı (314159) pi’nin ilk on milyon ondalık basamağı arasında en az altı kez sıralanır.
“Pi Günü” 14 Mart’ta kutlandı (bu, 3.14’e benzediği için seçildi). Resmi kutlama, buluşmayla birlikte uygun bir 3.14159 yapmak için 1: 59’da başlıyor. Albert Einstein Pi Günü’nde (3/14/1879) Almanya’nın Ulm Wurttemberg kentinde dünyaya geldi. [4]
Otuz dokuz ondalık basamak, bilinen bir evrene giren bir dairenin çevresini bir hidrojen atomunun yarıçapından daha büyük olmayan bir hata ile hesaplamak için yeterlidir.
Çoğu matematikçi, bir dairenin bir daireyi köşesiz olarak görmekten çok sayıda köşe olduğunu söylemenin daha doğru olduğunu iddia eder.
Plato’nun (M.Ö. 427-348) günün birinde pi için oldukça doğru bir değer elde ettiği iddia edilir: √2 + √3 = 3.146.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:35.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia