Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > İçecekler

İçecekler Lezzetli kokteyl, meşrubat ve içecek tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..


Şalgam Nasıl Yapılır

Lezzetli kokteyl, meşrubat ve içecek tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Şalgam Nasıl Yapılır
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
312

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2020, 20:38   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Şalgam Nasıl Yapılır

Şalgam Nasıl Yapılır

Coğrafyamızın zengin çeşitliliği, geleneksel mutfağımıza da yansır. Adana şehrinin ve aslında yeme içme kültürünün en önemli renklerinden birisi olan şalgam içeceği, günlük yaşamın ve özellikle kebap sofralarının ayrılmaz ve sadık bir parçasıdır. Bilhassa Adana’da hemen her köşe başında şalgam satan büfeler görmek; restaurantlarda ve esnaf lokantalarında her yemek masasında şalgam suyu şişeleriyle karşılaşmak son derece tanıdık bildik bir histir.

Şalgam, Adana’da 1930’lu yıllarda bulunmuş, aslında ir nevi icat edilmiştir. Şalgam geleneği işte o yıllardan bu yana sürdürülmektedir. Ana malzemesi şalgam turpu ve mor havuç olan şalgam suyu, çoğunlukla Konya ve Niğde Ereğli dolaylarından temin ediliyor. Çukurova bölgesinde de evlerde dahi üretimi yapılmaktadır. Büyük imalathanelerde üretilen şalgam suyunun nasıl elde edildiğini merak edenlere ve şalgam nasıl yapılır diye soranlara merak gidermesi açısından ufak bir tarif verebiliriz.



salgam-nasil-yapilir-1Şalgam Suyu Yapımı İçin Malzemeler
Malzemeler:

-Mor havuç

-Şalgam turpu

-Ekşime hamur; bulgur unundan fermantasyon yapılarak sağlanan ekşime hamur (maya)

-Tuz

-İsteğe göre acı

İlk önce şalgam mayalanır. 2-3 gün mayalanma süreci vardır. Sonrasında maya suyu alınır ve fıçılara konur. Havuçlar iyice soyulup doğrandıktan sonra mayalı suya atılır. Şalgam turpu da ufak ufak doğranıp ilave edilir. Karışım 5 gün bekletilir. 5 gün sonunda imalathanede üretim yapılıyorsa, fermantasyonu bitmiş ürünlerin laboratuvarda analizleri yapılıp onay verildikten sonra filtrasyon işlemi yapılıp dolum noktasına iletilir.

Evde üretim yapılırken mayalanma bitikten sonra süzülür, şişelendikten sonra 2-3 ay uygun koşullarda saklanır. Tam içilecek kıvama geldikten sonra son tüketiciye ulaşır.

İşte Adana doğumlu olan ve şimdilerde tüm ülkenin damak zevkine hitap eden geleneksel lezzet şalgamın hikayesi böyle. Başta Adana olmak üzere güney illerinde daha sık tüketilen ve son derece faydalı olan bu içeceği fazla abartmamak koşuluyla her gün tüketmekte bir sakınca yoktur.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:29.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia