01 Mayıs 2020, 20:47
|
#1
|
Çevrimdışı
Tomris
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
|
Kimya Tarihinde Şarap İcadı
Kimya Tarihinde Şarap İcadı
Şarap üretimi, son yapılan çalışmalara göre 6500 yıl öncesine dayanmaktadır. Mitolojide önemli bir yer tutan şarap, dini ritüellerde ve düğün törenleri gibi eğlencelerde tüketilmiştir. Antik Dönem insanının bir vazgeçilmezi olan şarap aynı zamanda Tanrılara veya Tanrıçalara adak olarak da sunulmuştur. Farklı baharatlarla da karıştırılarak kahvaltılarda bile şarap tüketilmiştir. Şarap yapmak için ilk önce üzümler en verimli mevsiminde toplanmış, ardından ya ayakla ya da farklı düzeneklerle suyu çıkarılmıştır. Daha sonra, şeker eklenerek fermantasyon aşamasına geçilmiştir. Mahzenlerde bekletilen şaraplardaki şeker zaman içerisinde karbon dioksit ve alkole dönüşerek fermantasyon tamamlanmıştır. Bu fermantasyon kimyasal bir işlem olup, Antik Dönem’de kimyanın kullanıldığını kanıtlamaktadır.
İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
|
|
|