Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > Kekler-Kurabiyeler-Tatlılar

Kekler-Kurabiyeler-Tatlılar Lezzetli kek, kurabiye, tatlı tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..


Muhallebili etimek tatlısı nasıl yapılır? İşte en kolay etimek tatlısı tarifi

Lezzetli kek, kurabiye, tatlı tarifleri, malzemeleri ve yapılışı..



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Muhallebili etimek tatlısı nasıl yapılır? İşte en kolay etimek tatlısı tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
374

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Haziran 2020, 17:36   #1
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Muhallebili etimek tatlısı nasıl yapılır? İşte en kolay etimek tatlısı tarifi

Muhallebili etimek tatlısı nasıl yapılır? İşte en kolay etimek tatlısı tarifi



MUHALLEBİLİ ETİMEK TATLISI MALZEMELERİ

-1 paket tuzsuz etimek
Şerbet için;
-1,5 bardak toz şeker
-2 bardak su
Muhallebi için;
-1 lt süt
– ½ bardak toz şeker
-1 bardak tereyağı
– 3 bardak tepeleme un
-2 bardak buğday nişastası ( mısır nişastasıyla da deneyebilirsiniz)
– 1 paket vanilya
Üzeri için;
-1 bardak süt
-1 paket krem şanti
-Süslemek için Antep fıstığı, Hindistan cevizi, fındık veya ceviz içi kullanabilirsiniz.

MUHALLEBİLİ ETİMEK TATLISI YAPILIŞI

Öncelikle şerbetini hazırlayın. Gerekli malzemeleri bir tencerenin içinde yaklaşık 5 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.

Dikdörtgen bir borcamda etimekleri yan yana dizin. Ardından şerbeti etimeklerin hepsi ıslanacak şekilde dökün. Ardından muhallebiyi hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Derin bir tencerenin içinde sütü ve şekeri karıştırın. Üzerine unu, nişastayı ekleyin. Karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında vanilya ve tereyağını ekleyin. 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Soğuduktan sonra etimeklerin üzerine muhallebileri yayabilirsiniz. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.

Afiyet olsun.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri

Etiketler
antep fıstığı, bardak, buğday, çay saati, etimek, fındık, hindistan cevizi, kremşanti, malzeme, nişasta, süslemek, tarif, toz şeker, şerbet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:09.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia