Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Dinler ve Kültürleri > Dini Paylaşımlar

Dini Paylaşımlar Dini paylaşımları bu bölümde bulabilirsiniz.


Hacet Namazı Nasıl Kılınır?

Dini paylaşımları bu bölümde bulabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Hacet Namazı Nasıl Kılınır?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
332

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Haziran 2020, 20:11   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
soru Hacet Namazı Nasıl Kılınır?

Hacet Namazı Nasıl Kılınır?


İslamiyet'te yeri olan Hacet namazı ya da diğer adıyla dilek namazı; dünya yahut ahiret hayatı için bir dileği ve isteği olan kişinin kıldığı dört rekatlık bir namazdır.

Hâcet namazı dört veya on iki rek‘at olarak kılınır. Dört rek‘at olarak kılındığı takdirde birinci rek‘atında Fatiha'dan sonra üç Âyetu'l-kursî, diğer üç rek‘atında ise Fâtiha'dan sonra birer kere İhlas, Felak ve Nas sûreleri okunur.

Her ihtiyâcını Allâh'a arzeden ve her fırsatta O'nu zikredip yücelten Rasûl-i Ekrem -sallallâhu aleyhi ve selem- her hangi bir ihtiyacı olan kimselere iki rek'at namaz kılmalarını tavsiye etmiştir

Hacet duası
Allahümmeinnîes'elüketevfîkaehli'l-hüdâ ve a'mâleehli'l-yakîni ve münâsahateehli't-tevbeti ve azme ehli's-sabri ve ciddeehli'l-haşyeti ve talebe ehli'r-rağbeti ve teabbüdeehli'l-verâi ve irfâneehli'l-ilmi hattâehâfük.

Allahümmeinnîes'elükemehâfetentahcizünî an ma'siyetikehattâa'melebi-tâatike amelen estehikkubihirıdâke ve hattâünasıhakebi't-tevbetihavfen minke ve hattâuhlisaleke'n-nasihate hubben leke ve hattâetevekkelealeykefi'l-ümûri ve husnezanninbik. SübhâneHâlikı'n-nûr.


Hacet Duası Meali
Allah'ım! Senden hidâyet ehlinin başarısını, yakın ehlinin amellerini, tevbe ehlinin öğütleşmesini, sabır ehlinin azmini, korku ehlinin ciddiyetini, senin rızana rağbet gösterenlerin talebini, takva ehlinin ibadetini, ilim ehlinin irfanını isterim ki, senden hakkıyla korkayım. Allah'ım! Senden öyle bir korku isterim ki, o beni sana isyandan men'etsin, ta ki sana itaat ile öyle amel edeyim ki onunla senin rızana ereyim, senden korkarak samimiyetle sana döneyim, sırf senin sevgini kazanmak için halis nasihat edeyim, her işte sana güvenip sana dayanayım sana güzel zan besleyeyim... Nurun yaratıcısı olan Allah, her türlü nekais ve kusurlardan münezzehtir.

Hacet Namazı Kılınışı
1. Rekatta: Subhaneke + Fatiha + 3 Ayetel Kürsi

2. Rekatta: Fatiha + İhlas + Felak + Nas

Rekatin sonunda : Ettehiyyâtü

3. Rekatta: Subhaneke + Fatiha + İhlas + Felak + Nas

4. Rekatta: Fatiha + İhlas + Felak + Nas duaları okunur.

Alıntıdır.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:35.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia