Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Canlılar Alemi > Hayvanlar Dünyası

Hayvanlar Dünyası Hayvanlarla ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.


Köpeklerin Olması Gereken Aşılar

Hayvanlarla ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Köpeklerin Olması Gereken Aşılar
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
369

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2020, 02:46   #1
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
patii Köpeklerin Olması Gereken Aşılar

Köpeklerin Olması Gereken Aşılar



Köpeklerimiz şüphesiz en iyi dostlarımızdan biridir. Bu güzel dostlarımızın sağlığı bizim için çok önemlidir. Biz insanlar gibi köpek dostlarımızda sağlıklı oldukları sürece mutlu olurlar. Köpeklerimizin hem sağlıklı hem de mutlu olmalarının en temel noktası ise aşılarının tam olmasıdır. Peki bu aşılar neler? Gelin birlikte göz atalım


1. Bordetella aşısı

Genelde öksürük krizi ile ortaya çıkan Bordetella bronchiseptica oldukça bulaşıcı bir bakteri türüdür. Öksürük sebebiyle akciğerlere kadar ulaşır, tahriş sebebiyle çeşitli iltihaplara da yol açabilir. Yapılacak aşı sayesinde, bulaşıcı üst solunum yolları enfeksiyonlarına dönüşebilen bu bakteriyi engellemek mümkündür. Bu aşıdan faydalanarak sevimli köpek dostunuzun sağlığını garanti altına alabilirsiniz.



2. Distemper aşısı

Bulaşıcı bir hastalık olarak, genellikle solunum yolları enfeksiyonu ile başlayan bu hastalık ; öksürük, kusma, ishal ve deri üzerinde kepeklenme ve pati üzerinde çatlaklarla ortaya çıkmaktadır. Önlemi alınmaz, önüne geçilmez ise oldukça vahim sonuçları beraberinde getirebilecektir.Yavru köpeklerin kesinlikle olması gereken bir aşıdır. Köpek dostumuzun olumsuz şeyleri yaşamaması adına,düzenli olarak yapılması gereken önemli aşılardan biridir.



3. Kuduz Aşısı

Zaman içerisinde etkilerini ağır bir şekilde gösteren kuduz hastalığı, sadece köpekler için değil, birçok hayvan için oldukça tehlikelidir. Köpek dostlarımızda, bilinç kaybı, saldırganlık, çok fazla salya üretme ve yutkunma güçlüğü gibi belirtilerinin yanı sıra felç gibi hastalıklara da sebep olabilir. Dostlarımızın bu gibi kötü durumları yaşamaması için mutlaka olmaları gereken bir aşıdır. Dostlarımızın sağlığı için en çok dikkat edilmesi gereken aşılardan biridir.



4. Karma Aşılar

Veterinerler tarafından yapılması tavsiye edilen karma aşılar, pek çok farklı hastalığa karşı, birkaç farklı formdan oluşmaktadır. Özellikle yavru köpekler için riskli olan hastalıklar için geliştirilen karma aşılar, minik dostlarımızın sağlık durumuna göre hekim tarafından uygulanabilir. Tek doz halinde uygulanan bu aşılar, köpek dostlarımızın hastalıklara bağışıklık kazanması amacıyla yapılmaktadır.



5. Corona Aşısı

Köpek dostlarımız kırılgan olmaları itibariyle, ilgi görmediği durumlarda depresyona girebilirler. Hayatımızdaki yoğun tempodan dolayı tam olarak dostlarımıza ilgi gösterilmemesi durumunda, depresyondan kaynaklanan, iştahsızlıkla başlayan, kusma ve çeşitli sinir bozuklukları gibi hastalıklar huysuzlaşmalarına neden olacaktır. Bu huysuzluk, çeşitli agresif davranışlara da dönüşebilir. Bu gibi olumsuz durumlar köpek dostlarımızın sağlığının bozulmasına ve bağışıklık sistemlerinin zayıflamasına neden olabilir. Yeniden bağışıklık sistemlerini güçlendirmek adına, Corona aşısı uygulamak, köpek dostunuzun neşeli ve sağlıklı günlerine dönmesine yardımcı olacaktır.

Patiliyo




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri

Etiketler
bağışıklık sistemi, bordetella aşısı, bulaşıcı hastalıklar, corona aşısı, depresyon, distemper aşısı, evcil hayvanlar, hayvan aşıları, hayvan bakımı, hayvan hastalıkları, ishal, karma aşılar, kepeklenme, kuduz aşısı, kuduz hastalığı, kusma, köpek bakımı, solunum yolları, veteriner, öksürük


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:51.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia