Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > Et - Tavuk - Balık


Duxelle pirzola nasıl yapılır? MasterChef duxelle soslu dana pirzola tarifi…


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 2 hafta önce   #1
 
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
yemek Duxelle pirzola nasıl yapılır? MasterChef duxelle soslu dana pirzola tarifi…

Duxelle pirzola nasıl yapılır? MasterChef duxelle soslu dana pirzola tarifi…



ETLERİN MARİNASYONU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

2 adet dana pirzola

2 diş sarımsak

3-4 dal taze kekik

1 yemek kaşığı sirke

Tereyağ (lezzet vermesi için)

Yarım su bardağı sızma zeytinyağı

DUXELLES SOS İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

200 gram mantar

1 adet kuru soğan

Bir kase kurutulmuş domates

2 diş sarımsak

2-3 dal taze kekik

50 ml sirke

5 ml Worchestershire sos (Marketlerden rahatlıkla bulabilirsiniz.)

400 ml et suyu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Deniz tuzu, değirmen karabiber

DUXELLE PİRZOLA TARİFİ

Acunn.com’da yer alan tarif şu şekilde; Öncelikle etleri marine etmekle başlayalım. Pirzola yumuşak bir et olduğu için fazla marinasyona ihtiyaç duymaz. Yumuşak bir et olduğu için marinasyon karışımını hazırlayıp üzerini folyolayıp 1-2 saat buzdolabında bekletmeniz yeterli olacaktır fakat pişirmeden önce mutlaka buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına getirmelisiniz.

Öneri: Etler buzdolabında beklerken duxelles sosu hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Kurutulmuş domatesleri sıcak suda bekletip yumuşatın ve küp küp doğrayın ardından mantarları da aynı şekilde küçük parçalara ayırın.

Yine küp küp doğradığınız soğan ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin ve elde ettiğiniz karışımın içine doğradığınız mantarları ilave edip pişirmeye devam edin.

Kurutulmuş domates ve kekikleri ilave ettikten sonra sirkeyi de ekleyin ve özdeşene kadar karıştırın.

5 dakika kadar pişirdikten sonra et suyunu, worchestershire sosunu, tuz ve karabiberi ekleyip çektirin, sosunuz koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Sosunuzu hazırladıktan sonra, dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına getirdiğiniz etlerinizi pişirmek için döküm tavanızı yağsız olarak ocağa koyup iyice ısıtın.

İyice ısınan tavanıza etlerinizi yerleştirin ve etleri arkalı önlü mühürleyin. Bu işlem içindeki suyu tutmak için önemlidir. Çünkü kırmızı etlerin kas bileşiminin %75'i sudur. Bu yüzden etinizin içindeki suyu tutmanız lezzet açısından çok önemlidir.

Püf Noktası: Mühürleme işlemi sırasında kesinlikle etinize çatal batırmayın, bıçakla kesmeyin.

Son olarak…

Pişen etlerinizi sunum yapmak istediğiniz tabağa alın ve üzerine duxelle sosunu istediğiniz şekilde ilave edin. Sunum için üzerine ya da yanına kuru sebzeler ekleyebilirsiniz…

Bir Diğer Pişirme Önerisi:

Dana pirzolaları tereyağda sote yapınız. Pişmek üzereyken tavaya 4 kaşık düksel (duxelles) koyunuz ve hepsini beraber pi*şiriniz. Bu pişirme hafif ateşte birkaç saniye sürdükten sonra ürününüzü yuvarlak bir ser*vis tabağına yerleştiriniz.

Kendi et suyunu beyaz şarap ve domatesli, dömiglas ile ıslatınız ve pirzolanın üstüne gezdiri*niz. Sonra üstüne doğranmış maydanoz serpiniz.





To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Dea Dia isimli Üye şuanda  online konumundadır  

Yer İmleri

Etiketler
acun ılıcalı, bugün ne pişirsem?, dana, dana pirzola, danilo zanna, değirmen karabiber, deniz tuzu, duxelle, duxelle pirzola, duxelle pirzola tarif, dünya mutfağı, et suyu, gerekli malzemeler, kekik, kuru soğan, kurutulmuş domates, mantar, masterchef, mehmet yalçınkaya, mehmet şef, nasıl, pirzola, püf noktaları, sarımsak, sirke, somer sivrioğlu, soslu, sızma zeytinyağı, tarifi…, tarifler, tereyağı, tv8, türk mutfağı, yapılır, yemek tarifleri, yemek önerileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:55.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım ve kodlama: Dea Dia & Regex
Bize Yazin - Arşiv