Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Gezelim ve Görelim > Diyar Diyar Türkiye'm > Ege Bölgesi

Ege Bölgesi Ege bölgesine ait bilgiler


Sultanhisar nerededir? Sultanhisar hangi ilimize bağlıdır?

Ege bölgesine ait bilgiler



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sultanhisar nerededir? Sultanhisar hangi ilimize bağlıdır?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
306

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mayıs 2020, 02:27   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
bayrak Sultanhisar nerededir? Sultanhisar hangi ilimize bağlıdır?

Sultanhisar nerededir? Sultanhisar hangi ilimize bağlıdır?

Sultanhisar; Aydın İli’ne bağlı ilçe ve merkezidir. 1 bucağı (Atça), 12 köyü vardır. İlin orta kuzeyinde; doğudan Nazilli, güneyden Yenipazar, batıdan Merkez ve Köşk, kuzeyden İzmir’in Ödemiş ilçeleriyle çevrilidir.
İlçe topraklarını kuzeyden çevreleyen Aydın Dağlan, ilçede 1.000 m’ye kadar yükselir. Doğuda Kurusivri Tepe’ de yükselti 713 m’dir. Orta bölümde, Büyük Menderes Irmağı’nın taşıdığı alüvyonla kaplı, verimli Çomaklı Ovası yer alır. Büyük Menderes Irmağı, büklümler çizerek ilçe topraklarını doğu-batı doğrultusunda aşar. Akdeniz iklimi egemendir. Kışlar ılıman ve yağışlı, yazlar sıcak ve kurak geçer. Yıllık ortalama sıcaklık 17-18°C, ortalama yağış tutarı 677 mm’dir. Yamaçlarda Akdeniz çalı türleri (maki) ve kızıl-çam, sedir, meşe ağaçlarından oluşan ormanlar doğal bitki örtüsünü oluşturur. Ekonomi, tarım ve hayvancılığa dayanır. Buğday, mısır, arpa, pamuk, susam, yerfıstığı, incir, zeytin, üzüm yetiştirilen başlıca tarımsal ürünlerdir. Koyun, kılkeçisi, sığır beslenir. Tarıma dayalı küçük endüstri (çırçır ve zeytin yağı atölyeleri) etkinlikleri vardır. Aydın-Nazilli kara ve demiryolu üzerinde Çomaklı Ovası’nın kuzey eteğinde, deniz düzeyinden 110 m. yükseltide kurulu olan ilçe merkezi, il merkezine 29 km uzaklıktadır. İlçe merkezinin 3 km, kuzeyinde Antik Çağ merkezlerinden Nysa Kenti’nin kalıntıları vardır..




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:21.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia