Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Webmaster > Bilgisayar ve Donanım Forumları

Bilgisayar ve Donanım Forumları Bilgisayar ve donanımına dair her türlü bilgi, paylaşım, soru ve sorunun bulunduğu bölüm.


Google Nedir?

Bilgisayar ve donanımına dair her türlü bilgi, paylaşım, soru ve sorunun bulunduğu bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Google Nedir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
235

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2020, 01:40   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Google Nedir?

Google Nedir?

Hemen hemen her gün kullandığımız Google nedir? Google internet araması olarak tanımlanmaktadır. Google, ilk olarak karşımızı 1998 yılında çıkmaktadır. “Kötü Olma” sloganıyla çıkan Google, günümüzde en sık kullanılan arama motoru olarak kullanılmaktadır. Çok uluslu bir Amerikan şirketi olan uygulama, bilgi dağıtmayı amaçlamaktadır.

İnternette yapılan her aramada Google sizin için 3 milyar siteyi taramaktadır. 1998 yılında tam olarak kullanıma açılan uygulama, asıl olarak 1996 yılında çalışılmaya başlanmıştır. Google21nin kurucuları Sergey Brin ve Larry Page’dir.

Google Bir Sayı Mıdır?
Google’inin sayı olduğunu duydunuz mu? Google, en büyük matematik sayılarından birini oluşturmaktadır. 10 üzeri 100 sayısına eşittir. Yani 1 tane “1”, 100 tane “0” sayısından oluşmaktadır. Bu Google sayısı değil de, “Googol” sayısı olarak üretilmiştir.

Google Uygulamaları
Google uygulamaları içerisinde pek çok uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalar sayesinde kişiler günlük hayatlarındaki pek çok işlevi aynı anda yerine getirebilmektedir. En iyi Google uygulamalarını sizler için sıralıyoruz:

Google Translate: Google çeviri olarak da adlandırılmaktadır. Anlamlarını bilmediğiniz kelimeleri kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Sadece Türkçe – İngilizce değil, aynı zamanda 100’den fazla dille çeviri seçeneği de bulunmaktadır. Son dönemdeki güncellemeleriyle artık çeviri çok daha rahat kullanılmaktadır. Kullanmak isterseniz, Google çeviri olarak da aratabilirsiniz.
Google Drive: Telefonunuzdaki bütün dosyalara kolay bir şekilde ulaşabilir, artık depolama sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Video, resim, müzik, kayıtlar, notlar, çizimler vb. aklınıza gelebilecek bütün dosyaları Google Drive’de saklayabilirsiniz. Dilerseniz bu dosyaları da arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
Google Haritalar: Google map uygulamasıyla, gideceğiniz yerlere çok daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bir noktadan bir noktaya kolay bir şekilde ulaşmanızı sağlayan Google harita, Google’nin en çok kullanılan uygulamaların başında gelmektedir. Dilerseniz, sesli yönlendirmelerle de uygulamayı kullanabilirsiniz.
Google Takvim: Önemli olayları kaydetmek ya da günlük zaman dilimini öğrenmek için Google Takvim uygulaması kullanılmaktadır. Hatırlatıcı seçeneğiyle de olayları size hatırlatılmasını isteyebilirsiniz.
Görüldüğü gibi, Google’nin bunlar gibi pek çok uygulaması bulunmaktadır.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Google Remarketing Nedir?

Google’nin Amacı Nedir?
Dünyanın en sık kullanılan uygulamaların başında gelen ve merak edilenleri bizler için cevaplayan Google’nin pek çok amacı bulunmaktadır. Google uygulamasında bir arama yaptığınızda aslında tam olarak şunlar gerçekleşir:

Arama sayfasına yazılan kelimelerin anlamına karşılık gelen kavramlar hakkında Google bir algoritma hazırlar.
Kavram ile ilgili denk gelen sayfalar sizin için sıralanır. Burada önemli olan anahtar kelimelerdir. Anahtar kelimelerin sayfa içerisinde ne kadar sık geçtiğine göre sıralamalar yapılmaktadır.
Son olarak karşınıza çıkacak sayfaların sıralaması yapılır. Sıralamaya göre, en sık kullanılan sayfalardan en az kullanılan sayfalara göre aramalar gerçekleşir.
google nedir
Google Play Uygulaması Ne İşe Yarar?
Google play uygulaması özellikle Android uygulamasında kullanılmaktadır. Eğer telefonunuz Android ise ve bu uygulama bulunmazsa ne yazık ki telefonunuz düzgün çalışmayacaktır. Play Store üzerinden Google Play uygulamalarını indirebilirsiniz. Eğer Google Play hizmetinden yararlanmak istemiyorsanız, bu uygulamayı şu şekilde devre dışı bırakabilirsiniz:

Telefonunuzun uygulamalar listesine girin.
Oradan “ayarlar” kısmına tıklayın.
“Ayarlar” kısmından “Uygulamalar” seçeneğine tıklayın.
Karşınıza çeşitli uygulamalar gelecek.
Bu uygulamalar arasında Google Play Hizmetleri olan kısmı bulmanız gerekmektedir.
Açılan ekranda size seçenekler sunulacaktır. Bu seçenekler arasında uygulamayı ilk olarak Devre Dışı bırak ya da duraklat seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır.
Bu şekilde Google Play uygulamalarını devre dışı bırakabilirsiniz. Ancak bunun sizin için çok iyi olmayacağını belirtmemiz gerekiyor.

Google Play Uygulaması
Google play’de bulunan uygulamaları dilerseniz satın alabilir, dilerseniz de ücretsiz olanları kullanabilirsiniz. Uygulamalar Android sistemli telefonlar için geçerlidir. 22 Ekim 2008 tarihinde kullanıcılara sunulan sistem, aslında elektronik medya dağıtıcısı olarak kullanılmaktadır.

Google fotoğraflar uygulaması sayesinde fotoğraflarınızı garanti altına alabilirsiniz. Drive sistemine yüklemiş olduğunuz fotoğraflara istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Çünkü Drive uygulaması başta fotoğraflar olmak üzere pek çok dokümanınızı koruma altına almaktadır. Fotoğraflar, videolar vb. kıymetli dosyalarınızı bu şekilde saklayabilirsiniz. Fotoğraflar için yedekleme boyutları, kategoriler, eşitleme ayarları, tarih vb. ayarlamalar yapılabilir. Dilerseniz fotoğraflarınızı bu ayarlar sayesinde yedekleyebilirsiniz. Google nedir sorusunu genel olarak bu şekilde cevaplandırabiliriz. Günümüzde herkesin kullandığı Google, büyük bir arama platformudur. Google nedir sizlere detaylı olarak açıkladık, bizi takipte kalmaya devam edin.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Google Webmaster Tools Nedir?


Google Destek blogları ile internet ortamında ki tüm yenilikleri takip edebilirsiniz.

Google Ne Demek?
Google kelime olarak Gözlük anlamına gelen ingilizce bir kelimedir. Ayrıca Google arama motoru, internet üzerinden istediğiniz bilgilere ve web sitelerine kolayca erişmenizi sağlayacak olan dünyanın en yaygın olarak kullanılan arama motorudur.
Google Kullanmanın Avantajları Nelerdir?
Google kullanarak, istediğiniz anahtar kelimeler ile internet üzerinden kolayca araştırma yapabilir ve bu sayede istediğiniz web sitelerine kolayca ulaşabilirsiniz.
Google İnternetsiz Kullanılır mı?
Google kullanmakk için internet bağlantınız olması şarttır. Aksi halde hiçbir google hizmetinden faydalanamayacaksınız.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:59.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia