Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Webmaster > Bilgisayar ve Donanım Forumları

Bilgisayar ve Donanım Forumları Bilgisayar ve donanımına dair her türlü bilgi, paylaşım, soru ve sorunun bulunduğu bölüm.


Google Gelişmiş Arama

Bilgisayar ve donanımına dair her türlü bilgi, paylaşım, soru ve sorunun bulunduğu bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Google Gelişmiş Arama
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
379

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2020, 01:39   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Google Gelişmiş Arama

Google Gelişmiş Arama

Her anlamda en iyi arama motoru olmasının ötesinde en geniş bilgi ağı konumundaki Google gelişmiş arama ile çok daha fazlasını vadediyor. Arka plandaki sistemleri veya ücretsiz sunduğu servisleriyle hemen herkesin yararlandığı dev bir platformdur. Arama motorları robotlarının dikkatini çekmek için SEO uygulamaları söz konusu olurken normal aramadan ziyade gelişmiş arama işlemlerinin neler getireceği de bilinmelidir. Çünkü tüm index örümceklerinin ve aynı zamanda craw kullanımlarının kontrol edilmesini mümkün kılan Google gelişmiş arama teknikleri çok daha ileri boyutta imkanlar veriyor.

Google Gelişmiş Arama Nedir?
Kısaca ifade etmek gerekirse yapılacak Google aramaları belirli kriterlere bağlı olarak gerçekleşir. Süre, ilgi, araştırma ya da farklı parametrelere göre sınırlandırma durumu olmaktadır. Bu durumların ortadan kaldırılması Google gelişmiş arama yapılmasıyla söz konusudur. Bunun yapılma amacı ise temelde çok daha geniş kapsamlı bir sürecin başlatılmasıdır. Böylelikle o kelime ya da araştırması yapılacak konuyla ilgili çok daha fazla ayrıntının ortaya çıkmasıyla sonuçlanır. Binlerce sayfalık bilginin bir anda ortaya dökülmesi için hemen Google gelişmiş ayarlar yapılabilir. Peki, bu durum nasıl olur?

Google Arama Seçenekleri
Genelde gerçekleştirilen Google aramaları özelinde işlemler rank açısından yüksek siteler üzerinden yapılır. Bunun değişmesi adına sağ taraftaki bölümden Any Time kısmı değiştirilir. Geçmiş bir saat, geçmiş 24 saat ya da geçmiş ay ve geçmiş yıl aramaları yapılabilir. Herhangi bir kelime, durum, olay ya da kişiyle ilgili bu aramalarda tüm sonuçlar listelenebilir. All Results seçilmesiyle birlikte çok daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilen Google gelişmiş arama yapılır. Çeşitli bilgilerin aktarılmasıyla ayıklama işlemleri kullanıcıya kalır. Yapılacak gelişmiş arama işlemleri özelinde ise arama özelleştirmeleri söz konusudur. Bunu için Google Advance Search üzerinden kelimelere dair sınırlandırma yapılabilir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Google Remarketing Nedir?

gelişmiş arama
Google Gelişmiş Arama Teknikleri
Google arama teknikleri özelinde birden fazla kelimenin birlikte sıralanmış şeklinde aranması için tırnak işaretleri konulur. Herhangi bir kelimenin hariç bırakılması durumunda ise tire konularak o kelime ayrılır. Halihazırda çok farklı arama durumları mevcut olurken işlemlere ilişkin püf noktalarda bulunmaktadır. Komutlardan bazıları şu şekildedir;

İntext: Sayfanın metin bölümünde araması yapılan kelimenin geçmesidir.
Allintext: Araması yapılan kelimelerin hepsinin metinde olmasıdır.
İnfo: Siteyle ilgili özet bulunmasıdır.
İntitle: Başlık üzerinden arama yapılmasıdır.
Locaiton: Aramalarda location geçmesi daha yerel bir bölge özelinde aramanın olması anlamı taşır.
Filetype: Arama işlemlerinin dosyalar özelinde olmasını sağlar.
Link: Araması yapılan siteye verilen diğer site linklerine ilişkin bağlantıları bulur.
Arama işlemlerinde herhangi bir kelimenin akla gelmemesi durumunda onun yerine Around kullanılır.
Benzer sitelerin listelenmesi adına kelime öncesinde related kelimesi kullanılır.
Google Gelişmiş Arama Başlat
Gerçekleştirilen gelişmiş arama nasıl yapılır sorusuyla beraber süreçlerin sorunsuz olması adına bazı hususların öne çıktığı görülmektedir. Çok daha fazla sayıda komutların olduğu bilinmektedir. Buna dair olarak araması yapılacak kelimelerle ilgili olarak daha özgün taramalar söz konusudur. Herhangi bir sitenin bulunması adına filtreleme kullanılarak da süreçler başlatılabilir. Ayrıca sadece çok popüler ve hit siteler değil, hemen her anlamda sanal dünyada yer edinmiş sayfaların çıkarılması da bu işlemlerle mümkün olmaktadır.


Google Destek kategorimiz ile Google’da yaşadığınız tüm sorunları kolayca halledebilirsiniz.

Gelişmiş Arama Nedir?
Google tarafından hayatımıza yeni girmeye başlamış olan gelişmiş arama, kullanıcılara standart aramalardan daha kapsamlı aramalar yapma imkanı sunmakta olan bir özelliktir.
Gelişmiş Arama Ne İşe Yarar?
Gelişmiş arama, kullanıcılar tarafından seçilecek olan filtreler aracılığı ile aramaların daha özel bir hale getirilmesine imkan tanır. Özel olarak tarih, coğrafi bölge ve belirli kelime seçimleri yapılabilmektedir.
Gelişmiş Arama Ücretli mi?
Google tarafından sunulmakta olan gelişmiş arama tamamen ücretsiz bir hizmettir. Normal arama işlemleri gibi yapılabilmektedir. Arama ile ilgili detaylara blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:44.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia