Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Webmaster > Bilgisayar ve Donanım Forumları

Bilgisayar ve Donanım Forumları Bilgisayar ve donanımına dair her türlü bilgi, paylaşım, soru ve sorunun bulunduğu bölüm.


Google Remarketing Nedir?

Bilgisayar ve donanımına dair her türlü bilgi, paylaşım, soru ve sorunun bulunduğu bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Google Remarketing Nedir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
311

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2020, 01:37   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Google Remarketing Nedir?

Google Remarketing Nedir?

Halihazırda en çok kullanılan reklam modellerinden olmakla beraber Google Remarketing nedir sorusuna “yeniden pazarlama” yanıtını vermek yanlış olmayacaktır.

Orta vadede işletmenin önemli kazanımlar elde etmesini sağlayan tüm işletmeler tarafından kullanılmaktadır. Web sitesinin aynı kullanıcılar tarafından devamlı olarak ziyaret edilmesini isteyenler için ideal olurken rakiplerine karşı da önemli bir avantaj elde edileceği bilinmelidir. Markanın daha güçlü bir şekilde var olmasını sağlar, akılda kalma özelliğiyle her zaman sektör ürünleri için ilk tercih olabilmesini mümkün kılar.


Remarketing Nasıl Kullanılır?
En sade bir şekilde bahsedilmesi gerekirse sitenin kullanıcılar tarafından ziyaret edilmesinin ardından diğer sitelerde gezinirken o siteye ait reklamların çıkmasıdır. Burada Google Remarketing eskiye çağrışım, dönüş olmakla beraber diğer her sitede ziyaret edilen son sitenin reklamlarının görülmesiyle geri dönüş sağlama çabası ortaya çıkar. Sizlerde sitenizi ziyaret etmiş ve fakat ayrılmış potansiyel kullanıcıların tekrar gelmesini istiyorsanız bu reklam modelini uygulamanız yeterli olacaktır.

Söz konusu süreçlerde cookie teknolojisi kullanılagelir. Siteye ziyaret gerçekleştirilen kullanıcıların cihazlarına Javascript kodu eklenir. Bu yerleştirme sonrasında site çıkışıyla birlikte takip başlar. Diğer gezilen sitelerde kullanıcılara eski giriş yaptığı ve kodu yerleştirilen siteye dair reklamlar gösterilir. Büyük firmalar çok sık bir şekilde bu işlemi uygular. Özellikle satın alma aşamasında olunan ya da satın alma için bakılan ürünlerin gösterilmesi şeklinde gerçekleşir. Sık bir şekilde tekrarlama durumuna göre kişinin siteye yeniden girmesi amaçlanır.

google remarketing
Etkileri Nelerdir?
Birçok yönden etkisinin olduğu bir gerçektir. Genel çerçevede bakıldığında Google Remarketing etkileri şu şekilde sıralanabilir;

Marka bilinirliği yaratma olanağı sunar,
Reklam kampanyalarının etki gücü arttırılır.
Satışa yönelik dönüşüm oranlarında artış sağlama noktasında da tercih edilir.
Son anda satın almaktan vazgeçilen ürünlere bir kez daha bakma ve satın alma kazandırır.
Ürün ve hizmetlere ilgi duyan hedef kitlenin kısa sürede kopmaması sağlanır.
Remarketing Nasıl Yapılır?
Başarının doğru ölçülebilmesi adına açık hedefler konularak işlemlere başlanır. Genel anlamda Google Remarketing süreci açısından somut ve spesifik hususlar öne çıkarılır. Web sitesine kullanıcı girişlerinin sağlanmasında satış miktarı arttırılması bir amaç olurken ziyaretçi sayısının arttırılmasıyla trafik elde edilmesi de bir başka hedefe örnektir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Google Webmaster Tools Nedir?

Sonrasında en iyi sonucun alınması için farklı unsurlar test edilir. Reklam içeriğinde görseller kullanılmalı, büyük punto metinler bulunmalıdır. Açıklayıcı ve net ifadeler geçmeli olup reklamların yayınlanacağı sayfalar ve kısımlarda yine önemlidir. Tek bir şablon ve site özelinde tüm bütçenin kullanılması mantıklı olmayacaktır. Farklı reklam içerikleri için bütçe planlanır. Efektim bir şekilde kullanım söz konusudur. Kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik özel mesajların oluşturulması, ilgi alanlarının analiz edilmesi ve doğrudan kullanıcıya yönelik bir reklam hazırlanması da oldukça etkili olacaktır.

Google Analytics ve diğer araçlarla verilerin takibi yapılmalı, hangi ziyaretçiye nasıl bir reklam içeriği sunulacağı öğrenilmelidir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir püf noktası da takipçilerin kızdırılmamasıdır. Devamlı olarak site ve ürün reklamlarının çıkması sonucunda zarar görülebilir. Siteler ya da süreler sınırlandırılmalıdır. Çoklu format kullanımıyla e-posta remarketing yapılabilir ya da sosyal medya özelinde de yine remarketing süreçlerine dahil olunabilir.

SEO’ya Etkisi Nedir?
SEO özelinde de benzersiz kazanımlar bulundurması, Google Remarketing işlemlerinin mutlak surette başvurulması gereken yollardan biri olmasını sağlar. Bu yönüyle her zaman için uygulanabilirdir. Var olan ziyaretçi oranlarının düşmesi, ilk sayfadan çıkış durumlarının bulunması, dönüşüm oranlarının az olması problemlerine çözüm olmaktadır.


SEO ile Google’da üst sıralara çıkmak için SEO Destek kategorisi yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Re-marketing Ne Demektir?
Re-marketing yani Yeniden Pazarlama, bir web sitesini daha önce ziyaret etmiş, etkileşim gerçekleştirmiş, ürün sayfalarını ziyaret etmiş ve satın alma adımlarının bir kısmını gerçekleştirmiş olan kullanıcıların hedef kitlesi olarak belirlendiği pazarlama kampanyalarıdır.
Re-marketing Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Re-marketing yaparken hedef kitlesinin çok iyi belirlenmesi gerekir. Sıcak müşteri kitlesinin seçildiğinden emin olunmalı ve bu hedef kitlesini doğrudan satın alma için ikna edecek olan reklam metinleri oluşturulmalıdır.
Re-marketing Kampanyalarının Avantajı Nedir?
Re-marketing kampanyaları halihazırda ürün hakkında bilgiye sahip olan kişiler için oluşturulacağı için dar bir hedef kitlesine doğrudan hitap eder. Bu sayede daha uygun maliyetlerle ve daha kısa sürelerde olumlu sonuçlar elde etmeye imkân tanır.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:40.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia