Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Webmaster > Mobil isletim sistemleri > Android

Android Android işletim sistemiyle ilgili tüm paylaşımları bulabileceğiniz bölüm.


Android 11'e Arka Plandaki Uygulamaları 'Donduran' Bir Özellik Geliyor

Android işletim sistemiyle ilgili tüm paylaşımları bulabileceğiniz bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Android 11'e Arka Plandaki Uygulamaları 'Donduran' Bir Özellik Geliyor
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
384

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Dea Dia

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ekim 2020, 13:50   #1
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Android 11'e Arka Plandaki Uygulamaları 'Donduran' Bir Özellik Geliyor

Android 11'e Arka Plandaki Uygulamaları 'Donduran' Bir Özellik Geliyor

Android 11 için yeni bir özelliğin varlığı ortaya çıktı. Bu özellik, arka planda kendi kendine çalışan uygulamaların dondurulmasını sağlıyor. Bu sayede [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] kullanıcıları, çok daha uzun kullanım süreleri ile karşılaşacaklar gibi görünüyor.

Akıllı telefonların en büyük sorunlarından bir tanesi bataryalar. Gelişen teknolojiler, batarya kapasitelerinin artışlarını bir zorunluluk haline getiriyor ancak telefonların genel yapısı, batarya kapasitelerinin belirli bir seviyenin üzerine çıkmasına pek de imkan tanımıyor. İşte bu noktada yazılım destekleri devreye giriyor ve Google, Android 11'le çalışacak telefonlar için yeni bir özellik üzerinde çalışmalarını sürdürüyor gibi görünüyor.

Google'ın Android 11 için hazırladığı yeni özellik, ilk olarak Pixel 3 sahibi bir Reddit kullanıcısı tarafından fark edildi. Ardından da XDA platformu yetkilileri, böyle bir özelliğin gerçekten de var olduğunu ve hatta bazı Pixel 4 cihazlarda aktifleştirildiğini açıkladılar. Android 11 işletim sisteminin dağıtımına başlanmasıyla birlikte pek çok cihaz, bu özelliğe kavuşacak.

Android 11'in yeni özelliği, arka plandaki uygulamaları "donduruyor"



Google'ın Android 11 için hazırladığı yeni özellik, önbelleğe alınmış bir uygulamanın arka planda dondurulmasını sağlıyor. Bu sayede dondurulmuş uygulama, CPU döngüsü içine girmiyor ve boşu boşuna batarya tüketimine yol açmıyor. Bunun telefondaki tüm uygulamalar için yapılabileceğini varsayarsak, Android telefonların kullanım sürelerinin ciddi anlamda artacağını söyleyebiliriz.

Aslına bakacak olursak bu özellik, Android 11'in ikinci beta sürümünde kendini göstermişti. O dönemlerde kaynak kodlarda yer alan özellik, artık kullanıma sunulmuş gibi görünüyor. Reddit kullanıcısı tarafından aktarılan bilgilerde, söz konusu özelliğin varsayılanda açık olarak geldiği belirtiliyor. Ancak dileyen kullanıcılar, bu özelliği kapatarak normal kullanıma devam edebiliyorlar.



Bu özellik, amiral gemisi Android telefon kullanıcıları için pek de tercih edilecek gibi görünmüyor. Çünkü bu tür bir özellikle dondurulan bir uygulama, yeniden açılmak istendiğinde zaman alabilir. Ancak özellikle de bütçe dostu ya da orta segment cihaz kullanan tüketiciler, uygulamaları dondurarak daha uzun kullanım sürelerine ulaşabilecekler gibi görünüyor. Özelliğin tüm detayları ve sunduğu avantajlar, Android 11'in destekleyen cihazlarda sunulmasıyla gün yüzüne çıkacak.

Webtekno


Lilith bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 21 Aralık 2023, 17:01   #2
Çevrimiçi
HaDeS
HaDeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Android 11'e Arka Plandaki Uygulamaları 'Donduran' Bir Özellik Geliyor

Benim antika telefonun bir yerlerinde var buna benzer bir şey ama arka plan uygulamalarını kapat falan
 

Yer İmleri

Etiketler
akıllı telefonlar, andrid 11, arkaplan, batarya, cihaz, google android, kodlar, pil sorunu, reddit, segment, teknoloji, önbellek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:26.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia