Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Webmaster > Mobil isletim sistemleri > Android

Android Android işletim sistemiyle ilgili tüm paylaşımları bulabileceğiniz bölüm.


Kasma Sorunu Yaşayan Android Cihazlar İçin 10 Çözüm Önerisi

Android işletim sistemiyle ilgili tüm paylaşımları bulabileceğiniz bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kasma Sorunu Yaşayan Android Cihazlar İçin 10 Çözüm Önerisi
Konudaki Cevap Sayısı
8
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
622

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree13Beğeniler
  • 2 Post By Dea Dia
  • 1 Post By Strelok
  • 2 Post By dreamcatcher
  • 1 Post By Sürmenaj
  • 2 Post By Leydihan
  • 1 Post By Strelok
  • 1 Post By Leydihan
  • 1 Post By Sürmenaj
  • 1 Post By Strelok

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ağustos 2020, 15:45   #1
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Kasma Sorunu Yaşayan Android Cihazlar İçin 10 Çözüm Önerisi

Kasma Sorunu Yaşayan Android Cihazlar İçin 10 Çözüm Önerisi

Android kullanıcılarının en sık karşılaştıkları problemlerden biri kasan cihazlardır. Uygulamalar geç açılıyor, verdiğiniz komuta yanıt geç geliyor ve telefon artık eski performansını göstermiyorsa uygulayabileceğiniz bazı yöntemler var. Kasma sorunu yaşayan Android cihazlar için uygulayabileceğiniz 10 çözüm önerisini anlattık.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]ne sahip akıllı telefon ya da tabletler bir süre sonra eski performansını gösteremeyebilir. Uygulama yüklerken ya da açılırken gecikmeler yaşanabilir, dokunarak verdiğiniz bir komutun yanıtı oldukça geç gelebilir hatta ana ekran üzerinde bile takılmalar görebilirsiniz. Kasma sorunu yaşayan Android cihazlardan muzdarip pek çok kullanıcı var.

Android telefon kasıyor sorununun çözümü var mı? Elbette var, hem pek çok. Önemli olan bu çözüm yöntemleri arasından sizin cihazınıza en iyi gelecek yöntemi bulmak. Bu nedenle de aşağıdaki yöntemleri uygulamadan önce cihazınızı biraz incelemenizde yarar var. Sizin için kasma sorunu yaşayan Android cihazlarda uygulayabileceğiniz 10 çözüm önerisini anlattık.

Android telefon kasıyor sorununa 10 çözüm:

Önbelleği temizleyin
Kullanılmayan uygulamaları devre dışı bırakın ya da kaldırın
Güncellemeleri kontrol edin
Uygulamaların Lite versiyonlarını kullanın
Ana ekranı düzenleyin
Farklı bir başlatıcı deneyin
Pilinizi optimize edin
Ortam ekranını devre dışı bırakın
Kullanmadığınız özellikleri kapatın
Cihazı sıfırlayın

Önbelleği temizleyin:



Android işletim sistemine sahip her cihaz, içinde bir önbellek temizleme aracı ile birlikte gelir. Bu aracı sık sık kullanarak cihazınızdaki kasma sorununu çözebilirsiniz. Cİhazın kendi aracı yerine Google Files ya da uygulama mağazalarındaki diğer önbellek temizleme mobil uygulamalarını da kullanabilirsiniz.

Google Files, önbellek temizleme konusunda en başarılı sonuç veren mobil uygulamalardan bir tanesi. Uygulama, sizin için cihazınızı tarıyor; gereksiz yer kaplayan dosyaları, uygulamaları buluyor ve depolama alanınızı en verimli şekilde kullanmanız için silebileceğiniz dosya ve uygulamaları gösteriyor.

Kullanılmayan uygulamaları devre dışı bırakın ya da kaldırın:



Kullanılmayan mobil uygulamalarla dolu cihazlar, özellikle onlarca GB depolama alanına sahip cihaz kullanıcılarının, en büyük sorunudur. Cihazınızda depolama alanı olsa bile pek çok mobil uygulama bloatware denilen yazılım şişkinliğine neden olan kullanışsız sistem dosyaları ile birlikte gelmektedir.

Örnek vermek gerekirse; Google Play Store’dan 15 MB olarak indirdiğiniz bir mobil uygulama, yükleme sonrası edindiği sistem dosyaları ile bir anda 1 GB alan kaplıyor olabilir. Bu tip mobil uygulamaları, özellikle sık kullanmadıklarınızı, cihazınızda devre dışı bırakmak ya da tamamen kaldırmak kasma sorunu için uygulayabileceğiniz çözüm yöntemlerinden bir tanesi.

Güncellemeleri kontrol edin:



Android gibi tüm işletim sistemleri belirli aralıklarla yeni güncellemeler alırlar. Gelen güncellemeler cihazınıza; kararlılık iyileştirmesi, güvenlik açıklarını kapatma gibi pek çok kullanıcı deneyimini geliştiren düzeltmeler getirir. Bu nedenle cihazınızı her zaman son sürümde kullandığınızdan emin olmalısınız.

Güncellemeler yalnızca işletim sistemi için değil, mobil uygulamalar için de oldukça önemlidir. Mobil uygulama üreticileri, uygulamaların nasıl çalıştığını ya da yarattıkları sorunları devamlı kontrol ederler ve yeni güncellemeler ile daha iyi çalışmasına yardımcı olurlar. Mobil uygulamaları güncel kullanmak da son derece önemlidir.

Uygulamaların Lite versiyonlarını kullanın:



Eğer Android işletim sistemine sahip cihazınızda sınırlı bir işlemci ve depolama alanı varsa mobil uygulamaların sundukları Lite versiyonları kullanabilirsiniz. Lite versiyonlar son yıllarda giderek popüler oldular. Kullanıcılara cihazlarını yormadan keyifli bir kullanım deneyimi sunmayı amaçlıyorlar.

Facebook Lite ile başlayan Lite furyası; Twitter Lite, Messenger Lite, Skype Lite gibi mobil uygulamalarla devam etti. Hatta mobil oyuncuların popüler oyunlarından biri olan PUBG bile bir Lite versiyon sundu. Lite versiyonları kullanmak cihazınızdaki kasma sorunu için uygulayabileceğiniz başarılı çözüm yöntemlerinden bir tanesi.

Ana ekranı düzenleyin:



Pek çok Android kullanıcısı tüm uygulamaları ana ekrana sıkıştırıyor, yetmiyor bir dolu widget ve canlı duvar kağıdı ile cihazın ana ekranını nefes alamaz bir hale getiriyor. Elbette, cihazınızı özelleştirmek ve renklendirmek sizin tercihiniz ama böyle bir ana ekran kasma sorununa neden olabilir.

İlk olarak yapmanız gereken mutlaka canlı duvar kağıdını kaldırmaktır ya da Google Wallpapers uygulaması ile hafif canlı olarak tanımlanan, cihazı yormayan duvar kağıtları kullanmaktır. Yapmanız gereken diğer bir şey ise widgetları sınırlandırmaktır. Hepsini kaldırmasanız bile işlemciyi yoran birkaç tanesini kaldırmak işinize yarayacak.

Farklı bir başlatıcı deneyin:



Android işletim sistemi kullanan pek çok farklı cihaz var ve her bir cihazın da kendine özgü bir arayüzü var. Tasarım açısından güzel olsa da, cihaz performansı açısından oldukça yorucu olan bu arayüzleri kullanılırken cihazınızı biraz olsun rahatlatmak için farklı başlatıcılar kullanabilirsiniz.

Launcher olarak isimlendirilen başlatıcı mobil uygulamalardan Google Play Store’da onlarca var. Kısa bir araştırma yaparak cihazınıza yeni bir başlatıcı yükleyebilirsiniz. Yapacağınız özelleştirmeler sonrası cihazınızın performansı gözle görülür bir şekilde artacaktır.

Pilinizi optimize edin:



Hızlı batarya tüketimi, kasma sorunu ile birlikte görülen problemlerden bir tanesidir. Çünkü ikisi de aynı nedenlerle ortaya çıkarlar. Mutlaka arka planda çalışarak işlemciyi meşgul eden bir mobil uygulama vardır ve bu meşguliyetin sonunda hem cihazda kasma sorunu başlar hem de pil tüketimi hızlanır.

Bu sorunun önüne geçmek için pilinizi optimize etmelisiniz. Ayarlar ekranı üzerinden ulaşabileceğiniz pil ayarlarında hangi mobil uygulamanın ne kadar pil tükettiğini görebilirsiniz. Çok pil tüketen bir uygulamayı devre dışı bırakmak hem kasma sorununun hem de hızlı pil tüketiminin önüne geçecektir.

Ortam ekranını devre dışı bırakın:



Android işletim sistemine sahip cihazlarda en sevilen özelliklerden biri olan ortam ekranı, aynı zamanda işlemciyi yormasıyla da biliniyor. Devamlı tuş kilidi ile uğraşmadan bildirimleri görüntülemek oldukça güzel ama bunun sonucunda kasma sorunun ortaya çıktığı da biliniyor.

Ortam ekranını devre dışı bırakmak kasma sorunun yanı sıra hızlı pil tüketiminin de önüne geçecektir. Ortam ekranının açık olması kısa dönemde kasma ve hızlı pil tüketimi sorunu yaratır. Uzun vadede ise cihazın kullanım ömrünü azaltacaktır.

Kullanmadığınız özellikleri kapatın:



Cihazlarda bulunan bluetooth, Wi-Fi, GPS gibi özellikler işlevsel oldukları kadar işlemciyi ve pil ömrünü de tüketen özelliklerdir. Bu özellikleri kullanmadığınız zamanlarda kapatmanız hem kasma sorununun hem de hızlı pil tüketimi sorunun önüne geçecektir.

Cihazı sıfırlayın:



Yukarıdaki tüm yöntemleri denediyseniz ama her şeye rağmen Android işletim sistemine sahip cihazınızdaki kasma sorununda gözle görülür bir iyileşme yakalayamadıysanız cihazı sıfırlamak en garantili sonuç veren yöntemdir.

Ayarlar sayfası üzerinden tüm verileri silmek ya da cihazı fabrika ayarlarına geri döndürmek var olan tüm sorunları ortadan kaldıracaktır. Cihazı sıfırlama işlemi öncesi verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Çünkü işlem sonrası tüm veriler silinecektir.



Android işletim sistemine sahip cihazlarda kasma sorunu yaşayan kullanıcıların uygulayabilecekleri 10 çözüm önerisini anlattık. Tüm yöntemleri denemenize hatta cihazı sıfırlamanıza rağmen kasma sorunu çözülmüyorsa cihazın ömrünün dolduğunu ve yeni cihazlara bakmanız gerektiğini düşünebilirsiniz.

Webtekno


dreamcatcher ve Sürmenaj bunu beğendiler.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 01 Nisan 2022, 14:44   #2
Çevrimdışı
Strelok
Strelok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Kasma Sorunu Yaşayan Android Cihazlar İçin 10 Çözüm Önerisi

Üstteki tüm çözümler geçici çözümlerdir.


Güncelleme desteği kesilen cihazlar için en yetkili yöntem root yöntemine başvurmak, ardından bootloader kilidini açıp XDA forumlarını yada diğer bağımsız geliştiricilerin var olduğu toplulukları(LineageOs veya AOSP) ziyaret edip cihazınıza özel romların olup olmadığını kontrol etmektir.


Çok spesifik bir cihaz kullanmıyorsanız mutlaka cihazınıza uygun bağımsız bir rom keşfedip bu romu yüklemeyi başarabilirseniz hem en güncel android sürümüne kavuşuyor olursunuz, hem de cihazınızın tüm kontrolü sizde olduğu için ister google uygulamalarını yükler ister hepsini siler google'siz bir telefon deneyimini yaşayabilirsiniz.
dreamcatcher bunu beğendi.

"Onlar için her sonuç bir dereceye kadar giden zaferdir. Bu yüzden kazanacaklarını düşünüyorlar. Onlara yanıldıklarını kanıtlayacağız."
 
Alt 01 Nisan 2022, 15:13   #3
Çevrimdışı
dreamcatcher
dreamcatcher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Kasma Sorunu Yaşayan Android Cihazlar İçin 10 Çözüm Önerisi

ben daaaa basit yöntem söylemek istiyorum.

hemen elinizdekini letgo dan satıp =)) yeni bi android almak bana kalsa ios alın derim ama bütçe problemi oluyor.
Leydihan ve Strelok bunu beğendiler.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
it is not my cup of tea
 
Alt 02 Nisan 2022, 04:55   #4
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Kasma Sorunu Yaşayan Android Cihazlar İçin 10 Çözüm Önerisi

Android kullanmak piş-man-lık-tır. NOKTA! (:
Leydihan bunu beğendi.
 
Alt 02 Nisan 2022, 06:25   #5
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Kasma Sorunu Yaşayan Android Cihazlar İçin 10 Çözüm Önerisi

Biz iPhone da hiç kasma sorunu yaşamıyoruz. Siz android kullanmaya devam edin fakirler. Böyle uğraşırsınız sonra.

Bakalım kaç tane android telefonlu beni dövecek??
Arthur ve Sürmenaj bunu beğendiler.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 02 Nisan 2022, 11:53   #6
Çevrimdışı
Strelok
Strelok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Kasma Sorunu Yaşayan Android Cihazlar İçin 10 Çözüm Önerisi

Elbette android kullanan bizim gibi manyaklar içinde ios pişmanlık olabilir mesela. Nasıl pişmanlık olabilir onuda anlatayım izin verirseniz.

Aldığınız herhangi bir cihaz için üreticilerin size verebileceği güncelleme süresi 3 yılı geçmez. Bu süre sonunda cihazların güncelleme desteği kesilir. Kullanım şeklinize bağlı olarak telefonu ne kadar sürede şarj ettiğiniz yada ne tür uygulamalar kullandığınıza bağlı olarak telefonunuzun çip donanımı eski performanslarını kaybederler.

İki tür telefonu ele alalım. Bir yanda android sürümlü herhangi bir telefon, bir yanda ios paketli apple telefon.

Bu iki telefon hor kullanılmış olsun. Bunun sonucunda her iki telefon da uygulama açılış tepki süreleri, kullanım akışkanlığı, aşırı ısınma gibi sebeblerden düşer. Evet apple olsada böyle. Sonuçta uzaylı teknolojisi kullanmıyorlar.

Bu senaryoda olan her iki telefonu kurtarmamız için ne yapmalıyız? evet alım gücünüz yüksekse telefonu değiştirin.

Ama alım gücünüz yoksa size olacakları söyleyeyim. Apple telefonlar için servise göndermekten başka çareniz yok. Tabi bol sıfırlı servis ücretini göze alabiliyorsanız.

Android telefonlar için servis harici binbir seçenek mevcut. Şarjı mı ölüyor? Yeni batarya alın. Güncelleme almadığı için kasıyor mu? Bağımsız os yükleyin. Akabinde birde işlemcisine hızaşırtma yaptınız mı? tamam. Telefonunuz eski gücüne kavuşacaktır.

Hem apple hem de herhangi bir android cihazını kullanmış biri olarak ki şu an Oneplus 9 pro kullanıyorum. Geçmişte de uzun süre kullanmasamda işim gereği elime çok iphone cihazı geçti kurcaladım. Bizim gibi tech sevdalılarına apple şu an deyim yerindeyse gelemiyor. İstesem apple'da alırım alım gücüm yaşadığım yere göre gayet iyi çünkü.

Apple nenelerin dedelerin hatta beş yaşındaki çocukların bile kullanabileceği telefonlar üreten bir firma.Stabil mi evet stabil. İyi yanları da var. Ama telefona telefon demem benim olmadıkça diyorum.

Hızaşırtma yapamadığım, kernel'ini değiştiremediğim, firmware'sini kurcalayamadığım telefon benim değildir. Benimseyemem.

Tabi herkesin hedefi farklıdır. Herkes bizim gibi tech gurusu olmak zorunda değildir.
Leydihan bunu beğendi.

"Onlar için her sonuç bir dereceye kadar giden zaferdir. Bu yüzden kazanacaklarını düşünüyorlar. Onlara yanıldıklarını kanıtlayacağız."
 
Alt 02 Nisan 2022, 14:29   #7
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Kasma Sorunu Yaşayan Android Cihazlar İçin 10 Çözüm Önerisi

Iphone da dediklerinin hepsi 7-8 yıl sonra olur. Android de ise 2 yılda. 2 yılda bir telefon değiştirmek isteyen android kullanabilir.

Kullandığım için biliyorum. Bende eskiden iPhone’a sıcak bakmazdım, çatır çatır herkesle kavga ederdim.
Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 02 Nisan 2022, 18:10   #8
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Kasma Sorunu Yaşayan Android Cihazlar İçin 10 Çözüm Önerisi

Alıntı:
Leydihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Biz iPhone da hiç kasma sorunu yaşamıyoruz. Siz android kullanmaya devam edin fakirler. Böyle uğraşırsınız sonra.

Bakalım kaç tane android telefonlu beni dövecek??
Fakirler muhabbetti de çok klişe oldu. (:
Androidlileri çıldırmak için hep söylerdim. (:
Leydihan bunu beğendi.
 
Alt 02 Nisan 2022, 22:05   #9
Çevrimdışı
Strelok
Strelok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Kasma Sorunu Yaşayan Android Cihazlar İçin 10 Çözüm Önerisi

7 yıl standartı tüm elektronik ürünler için geçerli bir standarttır. Ben apple veya herhangi bir android telefonun 5 seneyi geçip tam performansında çalıştığını hiç görmedim.

Siz elbette cihazınızı çok dikkatli kullanmış olabilirsiniz o ayrı parantez.
Leydihan bunu beğendi.

"Onlar için her sonuç bir dereceye kadar giden zaferdir. Bu yüzden kazanacaklarını düşünüyorlar. Onlara yanıldıklarını kanıtlayacağız."
 

Yer İmleri

Etiketler
akıllı telefon, ana ekran, android işletim, android telefon, apple store, ayarlar, bluetooth, cihaz, çözüm önerileri, depolama alanı, devre dışı, duvar kağıdı, google play, gps, güncellemeler, işletim sistemi, kasma sorunu, launcher, lite, mobil uygulamalar, optimize, performans, pil, pil tüketimi, play store, telefon kasması, wi-fi, wigget, önbellek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:27.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia