Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Mayıs 2020, 21:01   #1
Çevrimdışı
Gece
Gece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Sakal Beyazlamasının Nedenleri ve Etkili Çözümleri

Sakal Beyazlamasının Nedenleri ve Etkili Çözümleri

Sakal ağarması, beyazlaması erkeklerin bir kısmını üzen bir durumdur. Sakal beyazlaması Vitiligo hastalığından, strese, yaşlanma gibi çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebilmektedir.

Sakal Beyazlamasının Nedenleri ve Etkili Çözümleri

Sakal ağarması, beyazlaması erkeklerin bir kısmını üzen bir durumdur. Sakal beyazlaması Vitiligo hastalığından, strese, yaşlanma gibi çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebilmektedir.

Erkeklerde Sakal Beyazlaması Neden Olur?

Ten rengimiz, saçlarımızın, gözlerimizin, kirpik ve kaşlarımızın rengi melanin pigmentine bağlıdır. İşte bu pigment, sakallara da renk vermekten sorumludur. Eğer bir erkeğin vücudunda melanin pigmenti azalırsa sakalları beyazlar. Yaşın ilerlemesiyle beraber melanin pigmentini üreten melanosit hücreleri artık işlevini eskisi gibi yerine getiremez olur ve zamanla tamamen aktifliğini kaybeder. Yani melanin pigmenti önce daha az üretilmeye başlar, bir süre sonra hiç üretilemez. İşte yaş ilerledikçe saçlara ve sakallara ak düşmesinin nedeni budur.

Sakal ve saç beyazlaması erken yaşlarda meydana geldiyse, sorunun genetik olduğu düşünülür. Anne veya baba erken yaşta böyle bir problemle karşılaştıysa, bireyin de bu durumu yaşaması muhtemeldir. Eğer kişide melanin pigmenti doğuştan yoksa, bu duruma vitiligo denir ve görülme sıklığı %1-2 arasındadır. Vitilogo durumunda vücut kılları ve derinin bazı bölgeleri doğuştan beyazdır. Öte yandan erken yaşta saç veya sakal beyazlaması, başka nedenlerden de kaynaklanabilir. Onlardan bazıları aşağıda bildirilmiştir.

Sakal beyazlamasının en önemli sebeplerinden biri vitamin eksikliğidir. Özellikle B12 vitamininin yetersiz oluşu, sakalların ağarmasına yol açmaktadır.

"Üzüntüden saçlarına ak düştü." sözü doğru bir sözdür. Gerçekten de fazla sıkıntı ve üzüntü, saç ve sakalların erken beyazlamasına neden olur.

Sigara veya kahve tiryakileri erken saç ve sakal beyazlaması için risk grubundadır. Öte yandan alkol kullanmak da bu sorunun nedenleri arasındadır.

Kronik hastalıkların bir kısmı da sakallara ak düşürmektedir.

Anksiyete hastalarında erken sakal beyazlaması görülebilir.

Sürekli kızartılmış ve bol yağlı gıdalarla beslenmek sakalların beyazlamasına sebebiyet verebilir.

Asitli ve baharatlı yiyeceklerin fazla tüketimi de erken yaşta sakal beyazlamasını tetikler.

Sakal Beyazlaması Nasıl Geçer?

Beyazlayan sakal rengi nasıl düzeltilir? sorusunun cevabı, buna neyin sebep olduğunu bulmakta gizlidir. Sakallarınız beyazladıysa ilk olarak bir dermatologa başvurmanız gerekir. Böylece problemin kaynağını öğrenebilir, sakal beyazlatmak için farklı farklı ürünler deneyerek zamanınızı ve paranızı heba etmemiş olursunuz.

Aslında beyazlamış saçların ve sakalların renklenmesini sağlayan bir ilaç veya bitkisel ürün yoktur. Ağaran saç ve sakalları tekrar eski haline getirmek mümkün değildir. Ancak renklendirmek için doğal boyalar ve saç/sakal boyaları kullanılabilir.

Saç ve sakallarınızın beyazlamasını engellemenin ya da yavaşlatmanın yolu, az evvel de belirttiğimiz gibi, bir dermatologdan yardım almaktır. Vitamin ve mineral eksikliklerinden, tiroid bozukluklarından veya başka rahatsızlıklardan kaynaklanan saç ve sakal beyazlamasını, doktorunuzun tavsiyeleriyle azaltabilirsiniz.

Beyaz sakalları boyayarak rengini değiştirebilirsiniz.

Sakal boyasını internetten veya eczanelerden rahatlıkla temin edebilirsiniz. Kaliteli sakal boyaları genelde pahalı olsa da etkili sonuç alabilmek için paradan kısmamak lazımdır.

Sakal Beyazlamasının Bitkisel Tedavisi

Bıyık ve sakallarınız erken beyazlamaya başladıysa, çörek otu ile masaj yapmanız önerilir. Bu doğal yağ, bıyık ve sakallarınızın görünümünü iyileştirecektir.



...
Her nokta bir bitişken, ben sana üç nokta koydum...
Yanyana gelen bu üç nokta, boğazımda düğümlenen sana söyleyemediğim yarım bıraktığın karanlığım...
Bitirmeye cesaret edemediğim harflerim...
Keşfedilmemiş bir şarkının notasında dans eden bir kadının gölgesi...
Bazen korku, bazen hüzün, bazen sevinç...
Tamamlanmamış Sen ve Ben..