Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Temmuz 2020, 18:23   #7
Çevrimdışı
Charismax
Üyeliği durduruldu.
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Xenforo 2 Ses Dosyalarını Yürütmek için BB Kodu

Alıntı:
Regex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] - Şu an XF için test yapabileceğim bir sistem olmadığından kesin konuşamam ancak koddan anladığım bu kodlar vBulletin'deki gibi [tag]işlev[/tag] şeklinde çalışan BB kodu. [ses]MP3-LINKI[/ses] şeklinde kullanılması gerekiyor.

Link haline nasıl getirilir, bunu BB kodundan çıkartıp eklenti olarak yazman gerekir. Mesaj içeriğinde .mp3 içerikli bir link belirtilmişse onu replacement edip audio koduna dönüştürecek bir şey. Yine XenForo için var olup olmadığını bilmemekle birlikte çok zor bir şey değil.

Örneğin vBulletin için video player eklentisi olarak ben teknik yönetici olduğum yerlerde passiveVid kullanıyorum. Ancak passiveVid kodlandığında ne SSL olayı vardı ne de YouTu.be şeklinde kısa link. Bu nedenle eklentinin orijinali hem https'i algılamıyor hem de youtu.be, m.youtube.com gibi yeni varyasyonları dönüştürmüyordu. Eklentiye ilave işlevler kodladım. Bunu yapamayanlar mecburen BB koduyla YouTube ID'sini alıp taglerin arasına yazdırarak kullandırıyor. Bu, biz webmasterlar için basit ancak normal kullanıcı için zahmetli. Sanırım senin de direkt linki attığında MP3'ün aktif olmasını isteme sebebin kullanıcı kolaylığı.

Dediğim gibi, yaparsın ama XenForo'da bunun bir eklentisi var mıdır onu bilmiyorum. Video eklentisi varsa onun üzerinden geliştirme yaparak if koşulu yazıp entegre edebilirsin. Yazıp, verirdim ama stringlere bakmam gerek. Olmazsa bi' ara @[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]'ün forumda deneriz.

if koşulu derken koda şunu diyeceksin, atıyorum link youtube.com şeklinde başlıyorsa embed aç ama .mp3 uzantılı bir linkse geçerliliğini kontrol et ve audio kodunu çalıştır gibi.

vBulletin şablonlarında if condition kodları öntanımlı geliyor olsa da bir plug-in yazarken PHP'deki if() operatörlerini kullanırız. İşte XenForo'nun yapısını çok incelemediğimden stringleri görmeden ezbere konuşamam.
Beklediğim cevap buydu.
Localden yürümek lazım... çok doğru bir tespit gece gündüz karışınca tabi bende normal..
embed olmadan yukarıdaki kodla linki oto çeviremezki zaten .. dediklerinin hepsini anladım . Hepsininde bende kafamda bir karşılıgı var.. teşekkür ederim .
Bunun eklentiside varmışta lisanslı üye olarak giriş sağlayamadım . Nulled kullanmıyorum'ki bunu bulursam kullanırım işlemiyor bizde gerçi en azından içindeki şablonları uyarlıyarak ana şablona ekleyince..
Tamamdır. Bu bilgi işimi görür. .
Böyle bir cevapın gelecegini tahmin etmiştim